Η Πειραιώς θέλει να «κάψει» το... ισχυρό χαρτί του ΣΥΡΙΖΑ

Η Πειραιώς θέλει να «κάψει» το... ισχυρό χαρτί του ΣΥΡΙΖΑ09.08.2018Άρθρα

Η ΝΔ προσπαθεί να αναδείξει τις ευθύνες Τσίπρα στις φονικές φωτιές και οι «σωματοφύλακες» του Μαξίμου παλεύουν για να τον προστατεύσουν

Οργανωμένο σχέδιο αποδόμησης του Αλέξη Τσίπρα σε προσωπικό επίπεδο βλέπουν στο Μέγαρο Μαξίμου με επιθέσεις εναντίον του και με τη συμμετοχή

φιλικών ΜΜΕ προς τη Ν.Δ. αναφορικά με τον καταλογισμό της βασικής ευθύνης για τη φονική πυρκαγιά της 23ης Ιουλίου. Από την άλλη, η Ν.Δ. εστιάζει πλέον αποκλειστικά στο πρόσωπο του πρωθυπουργού, με προφανή στόχο να «κάψουν» αυτό που στην Πειραιώς θεωρούν το ισχυρό χαρτί του ΣΥΡΙΖΑ, δηλαδή τον ίδιο τον Αλέξη Τσίπρα. Στα ηγετικά κλιμάκια του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης δεν έχουν περί πολλού το σύνολο των κυβερνητικών στελεχών, τα οποία αντιμετωπίζουν ως «καμένα» και αμελητέες ποσότητες, γι' αυτό οι βολές κατευθύνονται κατά του κ. Τσίπρα με μπαράζ κατηγοριών. Ολα αυτά στον απόηχο των παραιτήσεων του Νίκου Τόσκα και του Γιάννη Καπάκη καθώς και των καρατομήσεων των αρχηγών Πυροσβεστικής και Αστυνομίας και με τη Ν.Δ. να ζητεί άμεσα εκλογές.

Ασπίδα προστασίας στον Αλέξη Τσίπρα υψώνουν πρωτοκλασάτα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ. Πρώτος ο επιστήθιος φίλος και συνεργάτης του Νίκος Παππάς, ο οποίος επιτέθηκε στον τηλεοπτικό σταθμό Σκάι ονομαστικά και σε άλλα ΜΜΕ, τα οποία δεν κατονόμασε, λέγοντας ότι είναι αυτά που δίνουν τη γραμμή στην Πειραιώς. «Προσπαθούν να πείσουν την κοινή γνώμη ότι ο Τσίπρας ευθύνεται για την καταστροφή. Το κάνουν άγαρμπα, με λύσσα και με τρόπο που ψυλλιάζει και τους ανυποψίαστους. Αντιγράφουν τα τηλεοπτικά δελτία και τα κάλπικα ρεπορτάζ τύπου Σκάι» είπε ο υπουργός Ψηφιακής Πολιτικής.

Ο επίσης στενός φίλος του πρωθυπουργού Δημήτρης Παπαδημούλης το πήγε παραπέρα, επαναφέροντας το γνωστό πασοκικό σύνθημα «ο λαός δεν ξεχνά τι σημαίνει Δεξιά» με ακραία διχαστική διάθεση και στόχο να πολώσει έτι περισσότερο το κλίμα. «Το σχέδιο “αποδομήστε τον Αλέξη Τσίπρα” που έχει ενορχηστρώσει και υλοποιεί η Ν.Δ. με τη στήριξη φιλικών ΜΜΕ και συναφών συμφερόντων θα εξελιχθεί σε ένα ακόμη μπούμερανγκ εναντίον της Ν.Δ. και του ενορχηστρωτή Κ. Μητσοτάκη. Ο λαός δεν ξεχνά τι σημαίνει Δεξιά» έγραψε στα social media ο αντιπρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου.

Στο στρατόπεδο της Ν.Δ. θα συνεχίσουν να εμμένουν στην αποσταθεροποίηση του Αλέξη Τσίπρα πλήττοντας το προφίλ του και ρίχνοντάς του την ευθύνη για την τραγωδία στην ανατολική Αττική. «Η διαχείριση Τσίπρα έδειξε ότι υπάρχει παντελής έλλειψη ανθρωπιάς. Είναι, άλλωστε, ο δράστης της ύβρεως που διεπράχθη τα μεσάνυχτα της 23ης Ιουλίου με τη χυδαία παράσταση της δήθεν σύσκεψης» τόνισε ο Αδωνις Γεωργιάδης, ενώ η Ελίζα Βόζεμπεργκ κάλεσε τον κ. Τσίπρα να βγει και να ζητήσει συγγνώμη. «Περίμενα έστω και χθες μία συγγνώμη από τον πρωθυπουργό. Η συγγνώμη σημαίνει επίγνωση λαθών, ότι ξέρουμε τι συνέβη και με μία συγγνώμη απλώς προσπαθούμε να αλλάξουμε αυτό που συνέβη» είπε η ευρωβουλευτής της Ν.Δ.

----

Π. Καμμένος: Λάθη με τις κάμερες και τις πληροφορίες

Ευθεία επίθεση στο περιβάλλον του πρωθυπουργού για την επικοινωνιακή διαχείριση που έγινε τις πρώτες κρίσιμες ώρες της καταστροφής στο Μάτι εξαπέλυσε ο υπουργός Εθνικής Αμυνας και πρόεδρος των ΑΝ.ΕΛ. Πάνος Καμμένος σε ραδιοφωνική συνέντευξή του.

Ερωτηθείς για τη σύσκεψη στο Χαλάνδρι το μοιραίο βράδυ της 23ης Ιουλίου, κατήγγειλε ότι οι αρμόδιοι έδωσαν στον πρωθυπουργό «λάθος πληροφορίες», ενώ πρόσθεσε ότι κακώς μπήκαν οι κάμερες μέσα, γιατί τον εξέθεσαν. «Θα δούμε τη ροή των πληροφοριών» τόνισε, για να συμπληρώσει ότι «αυτό που έγινε στην ενημέρωση του πρωθυπουργού, που μπήκε κάμερα, πρέπει να διερευνηθεί», καθώς «μια κάμερα σε ένα κέντρο διαχείρισης κρίσεων παίρνει πράγματα που δεν πρέπει να πάρει». Πάντως στήριξε τον πρωθυπουργό, επισημαίνοντας ότι δεν κρύφτηκε και από την πρώτη στιγμή έφυγε από το εξωτερικό, ήρθε εδώ, πήγε στο κέντρο λήψεως των αποφάσεων και ήταν «παρών».

Παράλληλα, απαντώντας στην κριτική που του ασκήθηκε για τη στάση του απέναντι στους πυροπλήκτους, όταν πήγε στο Μάτι, είπε: «Αυθαίρετα κτίσματα είδα και αυτό είπα». Υπενθυμίζεται ότι την ημέρα εκείνη ο κ. Καμμένος είχε έντονους διαλόγους με πολίτες που επλήγησαν από τη φονική πυρκαγιά και κατήγγειλαν ότι αφέθηκαν μόνοι τους, με τον υπουργό να τονίζει, από την πλευρά του: «Αυτά έγιναν, τώρα θα υπάρξει πρόσβαση στην παραλία. Θα ανοίξουμε τους δρόμους προς τη θάλασσα».

----

Λαζαρίδης: Οι καρατομήσεις δεν απαλλάσσουν τον πρωθυπουργό

«Ο κ. Τσίπρας τελείωσε. Τετέλεσται» τονίζει με αφορμή την τραγωδία στο Μάτι ο σύμβουλος επικοινωνίας του Κυριάκου Μητσοτάκη Μακάριος Λαζαρίδης σε συνέντευξή του στην ιστοσελίδα capital.gr. Ο Μακάριος Λαζαρίδης αναφέρει χαρακτηριστικά για τις παραιτήσεις Τόσκα και υπηρεσιακών παραγόντων ότι ο πρωθυπουργός «δεν απαλλάσσεται από το στίγμα μιας εκατόμβης νεκρών με καρατομήσεις και αποπομπές εκείνων που ο ίδιος υπερασπιζόταν για πολλές μέρες μετά την τραγωδία. Είναι, άλλωστε, ο δράστης της ύβρεως που διεπράχθη τα μεσάνυχτα της 23ης Ιουλίου με τη χυδαία παράσταση της δήθεν σύσκεψης».

Παράλληλα, ο κ. Λαζαρίδης κάνει λόγο για κυβερνητική απόπειρα εκτροπής της συζήτησης στο ζήτημα των αυθαιρέτων προκειμένου να συγκαλύψει τις ευθύνες της.

----

Κριτική από Ξυδάκη για το μέγα ατόπημα Πολάκη

Κριτική στον Παύλο Πολάκη για την απαράδεκτη δήλωσή του ότι «οι νεκροί στο Μάτι “θολώνουν” την αποτελεσματικότητα του κράτους» άσκησε ο Νίκος Ξυδάκης. Ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ χαρακτήρισε «άστοχη» την επίμαχη δήλωση, ενώ πρόσθεσε με νόημα: «Κανείς δεν θα πρέπει να μιλάει με τρόπο που παρεξηγείται».

Πάντως, ο ίδιος υπεραμύνθηκε των χειρισμών του πρωθυπουργού, λέγοντας ότι αντιδρά «με κάποια αντανακλαστικά και τόλμη». Σύμφωνα με τον βουλευτή ο Αλέξης Τσίπρας προχωρά όχι μόνο «παίρνοντας κεφάλια», αλλά και κάνοντας εποικοδομητική δουλειά επί του πεδίου, όπως είπε, για να συμπληρώσει ότι σε κάθε περίπτωση «όλα θα κριθούν με τον νόμιμο τρόπο, με την κρίση του λαού και τη λαϊκή ετυμηγορία».

----

Νέες αιχμές Βλάχου για τις δηλώσεις Οικονόμου

Αποστάσεις από τις «κλοτσιές»

Συνεχίζεται η κόντρα των βουλευτών της Ν.Δ. Γιώργου Βλάχου και Βασίλη Οικονόμου, με τον κ. Βλάχο να αφήνει εκ νέου αιχμές κατά του συναδέλφου του για τις δηλώσεις του τελευταίου ότι Τσίπρας και Δούρου θέλουν «κλoτσιές και δρόμο». «Δεν χρειάζεται να δώσω κομματικά διαπιστευτήρια με αυτούς τους όρους» ανέφερε σε ραδιοφωνική συνέντευξη ο Γιώργος Βλάχος, σε συνέχεια των αποστάσεων που είχε κρατήσει αρχικά από τη δήλωση Οικονόμου.

Αξίζει να σημειωθεί ότι η αντιπαλότητα μεταξύ των δύο βουλευτών υπάρχει πολύ καιρό πριν από τις πυρκαγιές, ενώ θα είναι και συνυποψήφιοι στην Ανατολική Αττική.

«Υποκρισία»

Την ίδια ώρα συνεχίζονται οι επιθέσεις του ΣΥΡΙΖΑ προς τους βουλευτές Αττικής της Ν.Δ. και, μαζί με τον Βασίλη Οικονόμου, για την ερώτησή του με την οποία ζητούσε την εξαίρεση του Ματιού από τους δασικούς χάρτες, η Κουμουνδούρου θέτει στο «κάδρο» τούς Γιώργο Βλάχο και Θανάση Μπούρα.

Ο ΣΥΡΙΖΑ χαρακτηρίζει τη Ν.Δ. «κόμμα της αυθαιρεσίας» και κατηγορεί για «υποκρισία» τον Κυριάκο Μητσοτάκη στο θέμα των κατεδαφίσεων των αυθαιρέτων, με αφορμή δημοσίευμα της «Εφημερίδας των Συντακτών» για την κατάθεση τροπολογίας πριν από τις εκλογές του Ιανουαρίου του 2015 από τους κ. Βλάχο, Μπούρα και τον τότε ανεξάρτητο βουλευτή Βασίλη Οικονόμου, με την οποία «πάγωναν» τα πρόστιμα και οι κατεδαφίσεις αυθαίρετων κτισμάτων.

Keywords
Τυχαία Θέματα