Η Οξφόρδη δικαιώνει (!) τον Ηρόδοτο 2.500 χρόνια μετά

Η Οξφόρδη δικαιώνει (!) τον Ηρόδοτο 2.500 χρόνια μετά18.03.2019Ρεπορτάζ

Ο πατέρας της Ιστορίας, ο Ηρόδοτος, δικαιώνεται σε ακόμη άλλο ένα θέμα 2.469 χρόνια μετά

Ο Ηρόδοτος, στην πρώτη μεγάλη ιστορική καταγραφή του αρχαίου κόσμου, αφιερώνει 23 γραμμές της ιστορίας του, όπως αναφέρει ο «Guardian», στην περίπλοκη περιγραφή της κατασκευής ενός «baris» (ποταμόπλοιο).

Για αιώνες οι μελετητές υποστήριξαν, καθώς δεν υπήρχαν αρχαιολογικά στοιχεία, ότι τέτοια πλοία δεν υπήρξαν ποτέ. Ηρθε όμως μια ανακάλυψη που φέρνει τα πάνω κάτω. Ενα «καταπληκτικά συντηρημένο» ναυάγιο

στα νερά γύρω από το βυθισμένο λιμάνι της πόλης Θώνις - Ηράκλειο αποκάλυψε πόσο ακριβής ήταν στις περιγραφές του ο Ηρόδοτος. «Με το που ανακαλύψαμε το ναυάγιο αυτό συνειδητοποιήσαμε ότι ο Ηρόδοτος είχε δίκιο» δήλωσε ο δρ Ντάμιαν Ρόμπινσον, διευθυντής του Κέντρου Ναυτικής Αρχαιολογίας του πανεπιστημίου της Οξφόρδης, ο οποίος δημοσιεύει τα ευρήματα της ανασκαφής.

«Αυτό που περιγράφει ο Ηρόδοτος ήταν αυτό που είδαμε στην ανασκαφή του “Πλοίου 17”, το οποίο έχει διατηρηθεί κατά 70% και είναι παρόμοιο σαν και αυτό που περιέγραφε ο πατέρας της Ιστορίας ότι είχε δει να πλέει στον ποταμό Νείλο» κατέληξε.

Ο πατέρας της Ιστορίας, ο Ηρόδοτος, δικαιώνεται σε ακόμη άλλο ένα θέμα 2.469 χρόνια μετά. Ο Ηρόδοτος, στην πρώτη μεγάλη ιστορική καταγραφή του αρχαίου κόσμου, αφιερώνει 23 γραμμές της ιστορίας του, όπως αναφέρει ο «Guardian», στην περίπλοκη περιγραφή της κατασκευής ενός «baris» (ποταμόπλοιο). Για αιώνες οι μελετητές υποστήριξαν, καθώς δεν υπήρχαν αρχαιολογικά στοιχεία, ότι τέτοια πλοία δεν υπήρξαν ποτέ. Ηρθε όμως μια ανακάλυψη που φέρνει τα πάνω κάτω. Ενα «καταπληκτικά συντηρημένο» ναυάγιο στα νερά γύρω από το βυθισμένο λιμάνι της πόλης Θώνις - Ηράκλειο αποκάλυψε πόσο ακριβής ήταν στις περιγραφές του ο Ηρόδοτος. «Με το που ανακαλύψαμε το ναυάγιο αυτό συνειδητοποιήσαμε ότι ο Ηρόδοτος είχε δίκιο» δήλωσε ο δρ Ντάμιαν Ρόμπινσον, διευθυντής του Κέντρου Ναυτικής Αρχαιολογίας του πανεπιστημίου της Οξφόρδης, ο οποίος δημοσιεύει τα ευρήματα της ανασκαφής. «Αυτό που περιγράφει ο Ηρόδοτος ήταν αυτό που είδαμε στην ανασκαφή του “Πλοίου 17”, το οποίο έχει διατηρηθεί κατά 70% και είναι παρόμοιο σαν και αυτό που περιέγραφε ο πατέρας της Ιστορίας ότι είχε δει να πλέει στον ποταμό Νείλο» κατέληξε.

Keywords
Τυχαία Θέματα