Η επίθεση του ΓΑΠ στην Αννα Ψαρούδα - Μπενάκη

Η επίθεση του ΓΑΠ στην Αννα Ψαρούδα - Μπενάκη20.12.2018Παρασκήνιο

Ο διάλογος το 2006, που θύμισε την κόντρα Βούτση - Μητσοτάκη

Δεν είναι η πρώτη φορά που αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης μέμφεται πρόεδρο της Βουλής για μεροληψία υπέρ της κυβέρνησης και κατά της αντιπολίτευσης. Η οξεία λεκτική αντιπαράθεση ανάμεσα στον Κυριάκο Μητσοτάκη και τον Νίκο Βούτση θύμισε την επίθεση

το 2006 του Γιώργου Παπανδρέου (φωτό πάνω), τότε αρχηγού του ΠΑΣΟΚ, στη «γαλάζια» Αννα Ψαρούδα - Μπενάκη (φωτό κάτω), τότε πρόεδρο της Βουλής.

Η συζήτηση στην Ολομέλεια αφορούσε πρόταση νόμου για το επίδομα θέρμανσης, ωστόσο ο Γιώργος Παπανδρέου, σε μια ξαφνική έκρηξη αντιπολιτευτικού μένους, επιτέθηκε στην κυβέρνηση της Ν.Δ. για το «τεράστιο σκάνδαλο των υποκλοπών», όπως το αποκάλεσε. «Για εσάς στη Ν.Δ. υπάρχουν εθνικόφρονες και μιάσματα. Χωρίζετε έτσι τον ελληνικό λαό» είπε, για να προκαλέσει την οργή των παριστάμενων βουλευτών της Ν.Δ., αλλά και την αντίδραση της προέδρου της Βουλής, που τον κάλεσε να ανακαλέσει, με τον ίδιο να της απαντά ότι «δεν είστε εκπρόσωπος της κυβέρνησης, αλλά πρόεδρος της Βουλής».

Ακολουθούν οι χαρακτηριστικοί διάλογοι που, αν και δεν ήταν της ίδιας έντασης με την προχθεσινή κόντρα, προκάλεσαν αίσθηση στον Τύπο, μια και ήταν η πρώτη φορά που ο πρώην αρχηγός του ΠΑΣΟΚ ύψωσε τόσο πολύ τους τόνους στη Βουλή.

Γιώργος Παπανδρέου: «Το τι σημαίνει Δεξιά εσείς το χαρακτηρίζετε με τις πράξεις σας. Διότι για εσάς δεν υπάρχουν Ελληνες, υπάρχουν “εθνικόφρονες'' και “μιάσματα''. Εσείς πάντα θέλετε και χωρίζετε τον ελληνικό λαό».
Απόστολος Παύλου: «Ντροπή σας!»
Δημήτρης Κωνσταντάρας: «Μπράβο!»
Αννα Ψαρούδα - Μπενάκη: «Κύριε πρόεδρε, παρακαλώ! Διατυπώσατε μια φράση οξύτατη».
Γιώργος Παπανδρέου: «Κυρία πρόεδρε, δεν είστε εκπρόσωπος της κυβέρνησης - είστε πρόεδρος της Βουλής. Επιτέλους!»
Αννα Ψαρούδα - Μπενάκη: «Ούτε ο πρόεδρος ούτε το προεδρείο της Βουλής λειτουργεί ποτέ υπέρ ή κατά της κυβέρνησης ή υπέρ ή κατά κάποιου κόμματος. Αποκλειστικό κριτήριο είναι η υποβοήθηση του διαλόγου και η διατήρηση του επιβαλλόμενου επιπέδου συζητήσεων στο Κοινοβούλιό μας».

Keywords
Τυχαία Θέματα