ΦΤΩΧΟΠΟΙΗΣΗ

ΦΤΩΧΟΠΟΙΗΣΗ17.11.2017Άρθρα

Η πολιτική του ΣΥΡΙΖΑ και οι αριθμοί που μαρτυρούν την αλήθεια

Από τη
Ζωή Ράπτη*

Ε ίναι καλό που θα δοθούν βοηθήματα σε συμπολίτες μας οι οποίοι τα έχουν άμεση ανάγκη. Ομως, θα ήταν ακόμα καλύτερο να υπήρχε μια κυβέρνηση που θα ήθελε και θα μπορούσε να κάνει καλά τη δουλειά της, χωρίς να έχει ιδεολογικές εμμονές, χωρίς να μεροληπτεί εναντίον της μεσαίας τάξης, αποδυναμώνοντάς την, διογκώνοντας τα ποσοστά της ανεργίας και φτωχοποιώντας ακατάπαυστα το σύνολο του ελληνικού λαού. Αυτά

μαρτυρούν οι αριθμοί. Σύμφωνα με πρόσφατα διαθέσιμα δεδομένα του πληροφοριακού συστήματος του υπουργείου Εργασίας «Εργάνη», οι «ευέλικτες» μορφές απασχόλησης για τον Οκτώβριο του 2017 έφτασαν στο 62,26%, ξεπερνώντας κάθε προηγούμενο ρεκόρ, ενώ η πλήρης απασχόληση μειώθηκε στο 37,74% (η χειρότερη επίδοση όλων των ετών!).

Επίσης, το ισοζύγιο ροών μισθωτής απασχόλησης «Εργάνη» του μηνός Οκτωβρίου εμφανίζει ακόμα ένα αρνητικό ρεκόρ: -98.420 θέσεις εργασίας! Με τον ΣΥΡΙΖΑ εξαφανίζονται τάχιστα οι θέσεις εργασίας και έχει γίνει ακλόνητος θεσμός η μερική, «ευέλικτη» -όπως την ονομάζουν για να χρυσώνουν το χάπι- απασχόληση.

Εξάλλου, η επίθεση του ΣΥΡΙΖΑ στη μεσαία τάξη δεν περιορίζεται μόνο στην αβάσταχτη φορολογία που έχει επιβάλει, ώστε να κατορθώσει κάποια στιγμή να προλεταριοποιήσει την κοινωνία, αλλά χρησιμοποιεί ως εργαλείο αφαίμαξης των ήδη απισχνασμένων εισοδημάτων τους τις ασφαλιστικές εισφορές - και μάλιστα με τρόπο καταχρηστικό.

Οπως επισημαίνεται σε δήλωση του τομεάρχη Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης της Νέας Δημοκρατίας, βουλευτή Κυκλάδων Γιάννη Βρούτση, «η κυβέρνηση εξαναγκάζει 1.400.000 ελεύθερους επαγγελματίες, επιστήμονες και αγρότες να εξακολουθούν -για τέταρτο συνεχόμενο μήνα- να πληρώνουν άδικα πολύ υψηλότερες εισφορές από αυτές που τους αναλογούν». Αυτό συμβαίνει επειδή, με βάση τον νόμο Κατρούγκαλου - Αχτσιόγλου, το ύψος των ασφαλιστικών εισφορών εξαρτάται από το εισόδημα!

Ενώ λοιπόν οι εισφορές θα έπρεπε να προσδιορίζονται με βάση τις απολαβές του 2016, εξακολουθούν να υπολογίζονται με βάση το εισόδημα του 2015! Με δεδομένο, όμως, ότι τα εισοδήματα του 2016 είναι μειωμένα κατά 900.000.000 ευρώ σε σχέση με το 2015, σύμφωνα με τα διαθέσιμα στοιχεία, οι συμπολίτες μας που βρέθηκαν στο στόχαστρο του ΣΥΡΙΖΑ θα πληρώσουν εισφορές για απολαβές τις οποίες δεν είχαν, ούτε απέκτησαν ποτέ.

Κ αι ενώ ο χειμώνας έχει ήδη κάνει την εμφάνισή του με σφοδρά κύματα κακοκαιρίας, η κυβέρνηση δεν έχει ξεκαθαρίσει τι πρόκειται να κάνει με το επίδομα στο πετρέλαιο θέρμανσης. Το κονδύλι για το επίδομα το 2014 ήταν 210.000.000 ευρώ, ενώ πέρυσι είχε μειωθεί στο μισό. Δημοσιεύματα που κάνουν αναφορά σε περαιτέρω μείωση του κονδυλίου δεν έχουν διαψευστεί από το οικονομικό επιτελείο. Γι’ αυτό και 18 βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας κατέθεσαν ερώτηση προς τον υπουργό Οικονομικών, με την οποία ζητούν από την κυβέρνηση «να ξεκαθαρίσει την πολιτική της σχετικά με το επίδομα στο πετρέλαιο θέρμανσης, δεδομένου ότι βρισκόμαστε ήδη στον Νοέμβριο και, για πολλά νοικοκυριά, η χορήγηση του επιδόματος αποτελεί ζήτημα επιβίωσης». Αυτή είναι η «πρώτη φορά Αριστερά»…

* Γραμματέας Σχέσεων Κοινωνίας - Κόμματος στη Νέα Δημοκρατία

Keywords
Τυχαία Θέματα