Φόρεσε τα καλά της

Φόρεσε τα καλά της28.03.2018Ποδόσφαιρο

Η Εθνική ομάδα ήταν ορεξάτη και πήρε εύκολα τη φιλική νίκη επί της Αιγύπτου με 1-0

Αρεσε η (ανανεωμένη) Εθνική στη βροχερή Ζυρίχη! Το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα ήταν πολύ ανώτερο και επικράτησε εύκολα 1-0 της Αιγύπτου σε διεθνές φιλικό στο Letzigrund Stadion, δείχνοντας πως η νέα φουρνιά των Ελλήνων ποδοσφαιριστών

έχει φέρει και νέα αύρα.

Ο Σκίμπε διαφοροποίησε την ομάδα κατά τα 10/11 σε σχέση με το φιλικό κόντρα στην Ελβετία, διατηρώντας στο αρχικό σχήμα μόνο τον Δώνη. Από την πλευρά του, ο Εκτορ Ραούλ Κούπερ άφησε εκτός αρχικής εντεκάδας τον μεγάλο σταρ Σαλάχ αλλά και τους Ουάρντα (μπήκε στο 46΄), Σικαμπάλα (μπήκε στο 80΄). Ντεμπούτο με τη «γαλανόλευκη» έκαναν ο Γιαννιώτης, αλλά και ο Μπάρκας που τον αντικατέστησε στο δεύτερο μέρος.

Το γκολ της Εθνικής προήλθε από όμορφη συνεργασία των Τζιόλη, Χριστοδουλόπουλου, Μπακάκη και Καρέλη, που σκόραρε στο 30΄, ενώ έξι λεπτά αργότερα ακυρώθηκε (λανθασμένα) ως οφσάιντ γκολ με εναέριο βολέ από πλάγια θέση -θύμισε Φαν Μπάστεν στον τελικό του Euro 1988- του Σταφυλίδη.

ΕΛΛΑΔΑ (Μίκαελ Σκίμπε): Γιαννιώτης (46΄ Μπάρκας), Σταφυλίδης (71΄ Λυκογιάννης), Μπακάκης (89΄ Τοροσίδης), Παπαδόπουλος, Τζαβέλλας, Ταχτσίδης (74΄ Κουρμπέλης), Τζιόλης, Δώνης (46΄ Μπακασέτας), Χριστοδουλόπουλος (65΄ Γιαννιώτας), Πέλκας, Καρέλης.

Οι Ελπίδες

Σε ό,τι αφορά την Εθνική Ελπίδων, πραγματοποίησε εξαιρετική εμφάνιση και νίκησε 3-0 την Τσεχία στην Ξάνθη για τα προκριματικά του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος, κλείνοντας με το απόλυτο των νικών και συνολικά τέρματα 7-0 τη δυάδα αγώνων (με Σαν Μαρίνο ο προηγούμενος). Τα γκολ της ομάδας του Αντώνη Νικοπολίδη, που ολοκλήρωσε το ματς με 10 λόγω αποβολής του Γαλανόπουλου με δεύτερη κίτρινη (49΄), πέτυχαν οι Λημνιός (7΄), Μανθάτης (31΄), Σάλιακας (53΄).

Από την πλευρά της, η Εθνική Νέων αποχαιρέτησε με ήττα 3-1 από την Πολωνία στον -διαδικαστικού χαρακτήρα- τελευταίο αγώνα της στο Elite Round του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος. Το τέρμα της «γαλανόλευκης» πέτυχε ο Δουβίκας στο 13ο λεπτό.

Keywords
Τυχαία Θέματα