Εξώδικο στον Καιρίδη για τις συκοφαντίες και τα ψεύδη!

Ο βουλευτής που υπερασπίστηκε δημόσια τις ανοησίες του Σάμπυ Μιωνή και εκτόξευσε λάσπη κατά της «δημοκρατίας» εγκαλείται για τις ύβρεις του

Εξώδικο απέστειλε η «δημοκρατία» στον βουλευτή της Ν.Δ. Δημήτρη Καιρίδη, μετά τη χυδαία επίθεση, με ψεύδη και συκοφαντίες, που επιχείρησε εναντίον της εφημερίδας μας από τον τηλεοπτικό σταθμό Kontra και την εκπομπή «Kontra 24» με τον Αιμίλιο Λιάτσο. Ο βουλευτής εξαπέλυσε κάθε είδους ψέμα, φτάνοντας στο σημείο, μάλιστα, να υπερασπιστεί τον Σάμπυ Μιωνή και να υιοθετήσει πλήρως

τις ανοησίες του. Στο εξώδικο μεταξύ άλλων τονίζεται:

«Με τις παραπάνω κατάφωρα δυσφημιστικές δηλώσεις σας για την εφημερίδα “δημοκρατία”, για τον εκδότη αυτής και για τους συνεργάτες του, βλάπτετε σοβαρά τη φήμη της εταιρείας μας και του δεύτερου των εξωδίκως δηλούντων, τον οποίο μάλιστα κατονομάζετε εμφατικά.

Ειδικότερα διαδίδετε ότι ο εκδότης και οι συντάκτες της εφημερίδας “δημοκρατία” αρθρογραφούν κατ’ επανάληψη ψευδώς και άνευ ουδεμίας δημοσιογραφικής συνέπειας, με σκοπό τη διασπορά αναληθών ειδήσεων για την ύπαρξη ή/και την εξέλιξη σκανδάλων (σκανδαλολογούν) και λασπολογούν ότι είναι ανθρωποφάγοι και καταφέρονται εναντίον αθώων ανθρώπων με σκοπό την παράνομη ζημία τους. Περαιτέρω, όπως επίσης διαδίδετε, οι παραπάνω και δη ο εκδότης της εφημερίδας έχουν ήδη κληθεί να πληρώσουν για τις σχετικές πράξεις τους από την έκδοση δικαστικών αποφάσεων που έχουν τελεσιδικήσει, όπως είναι αυτή του Σάμπυ Μιωνή. Μάλιστα παρουσιάζεστε και εσείς ο ίδιος ως “θύμα” των ανωτέρω πράξεων.

Επειδή όλοι οι παραπάνω παντελώς αβάσιμοι, αόριστοι, δυσφημιστικοί, προσβλητικοί χαρακτηρισμοί εις βάρος του εντύπου μας και του εκδότη του τυγχάνουν παντελώς ψευδείς και έχουν ως μοναδικό σκοπό τη δημιουργία υποστηρικτικών εντυπώσεων σε μία ελλειπή κατά τα λοιπά επιχειρηματολογία, δημιουργώντας παρ’ όλα αυτά σοβαρότατη ζημία στην ιδιοκτήτρια του εντύπου μας εταιρεία και στον εκδότη και δεύτερο εξ ημών, προσβάλλοντας τη φήμη του, την τιμή και την υπόληψή του.

Επειδή, προς γνώση σας και προς διάλυση οποιασδήποτε αμφιβολίας που τυχόν διατηρείτε, σας ενημερώνουμε ότι ουδόλως υφίστανται τελεσίδικες δικαστικές αποφάσεις που μας καταδικάζουν να πληρώσουμε για τις πράξεις που εσείς μας καταλογίζετε.

Επειδή νομικά εξηγώντας και χωρίς τη χρήση βαρύγδουπων και εντυπωσιακών, αόριστων και αναληθών αναφορών που προσομοιάζουν στον λόγο σας, σας διαβεβαιώνουμε ότι ουδεμία τελεσίδικη δικαστική απόφαση υφίσταται εις βάρος της εταιρείας μας ή του εκδότη Ιωάννη Φιλιππάκη ή/και των συνεργατών του, με αντικείμενο την καταδίκη τους για οποιοδήποτε αδίκημα εις βάρος του Σάμπυ Μιωνή, οι όποιες δε δικαστικές υποθέσεις υφίστανται μεταξύ των παραπάνω προσώπων έχουν εντελώς διαφορετικό νομικό αντικείμενο.

Περαιτέρω, και με αφορμή τη σχετική αναφορά σας, σας υπενθυμίζουμε ότι το προ έτους δημοσίευμα της εφημερίδας μας, που ανέφερε το όνομά σας, είχε ως αντικείμενο την καθ’ όλα νόμιμη δημοσιογραφική κριτική για δηλώσεις σας που αναστάτωσαν αρνητικά όχι μόνον τους συντάκτες μας, αλλά ολόκληρη την ελληνική κοινή γνώμη, η οποία τις χαρακτήρισε επισήμως μεταξύ άλλων ως “Κατάπτυστες, προκλητικές και ανιστόρητες” (Πανελλήνια Ομοσπονδία Ποντιακών Σωματείων), ως εκ τούτου ουδόλως βρεθήκατε στη θέση του “θύματος” της εφημερίδας μας, όπως θέλετε τεχνηέντως να παρουσιάζετε δημοσίως.
Επειδή όλα τα παραπάνω επισύρουν βαρύτατες ποινικές και αστικές κυρώσεις εις βάρος σας.

ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΛΟΓΟΥΣ ΑΥΤΟΥΣ
Και με τη ρητή επιφύλαξη παντός νομίμου δικαιώματός μας

ΣΑΣ ΚΑΛΟΥΜΕ ΟΠΩΣ
Απέχετε στο μέλλον από οποιαδήποτε παρόμοια με τις δηλώσεις σας στην τηλεοπτική εκπομπή της 6ης Ιουλίου 2020, με τίτλο “Kontra”, δήλωση και γενικά από οποιαδήποτε δυσφημιστική αναφορά εις βάρος της εφημερίδας μας και υβριστική εις βάρος του εκδότη της.

Άλλως σας ενημερώνουμε ότι θα απευθυνθούμε στις αρμόδιες δικαστικές Αρχές προκειμένου να προστατεύσουμε τη φήμη μας, την τιμή και την υπόληψή μας, ασκώντας τα νόμιμα δικαιώματά μας».

Keywords
Τυχαία Θέματα