Εξαρθρώθηκε Λερναία Υδρα πορτοφολάδων στην Αθήνα

Εξαρθρώθηκε Λερναία Υδρα πορτοφολάδων στην Αθήνα27.06.2018Αστυνομικά

Αιγύπτιοι οι εγκέφαλοι, στρατολογούσαν καλλίγραμμες γυναίκες

Μεθοδικότητα και άρτια εκπαίδευση διέθεταν τα μέλη της διεθνούς σπείρας των πορτοφολάδων που εξάρθρωσε η Ελληνική Αστυνομία. Οι αρχηγοί της συμμορίας -τρεις Αιγύπτιοι οι οποίοι ζουν στην Ελλάδα από το 2011- στρατολογούσαν καλλίγραμμες γυναίκες από τη Βουλγαρία και τη Ρουμανία, αλλά και ανηλίκους, στους οποίους μάθαιναν πώς να κλέβουν πορτοφόλια και τσάντες, και στη

συνέχεια τους προωθούσαν σε σημεία τουριστικού ενδιαφέροντος (Πλάκα, Μοναστηράκι, Ψυρρή, Θησείο κ.α.).

Οι κλεφτοπορτοφολάδες δρούσαν σε δυάδες ή εξάδες και χρησιμοποιούσαν τρεις μεθόδους: Δημιουργούσαν τεχνητό συνωστισμό, το «έπαιζαν» τουρίστες και με έναν χάρτη ανά χείρας ρωτούσαν άλλους τουρίστες πώς θα κατευθυνθούν δήθεν σε έναν προορισμό, ενώ σε άλλες περιπτώσεις προσποιούνταν τα μέλη του γκρουπ και κατά την περιήγηση στα αξιοθέατα έψαχναν την κατάλληλη ευκαιρία για να αφαιρέσουν αντικείμενα.

Οι εγκέφαλοι της σπείρας είχαν δημιουργήσει μια παράλληλη ομάδα, η οποία παρακολουθούσε τις περιπολίες των αστυνομικών, προκειμένου να ενημερώνουν τους πορτοφολάδες για την παρουσία ενστόλων στα σημεία όπου θα χτυπούσαν οι κλέφτες. Η ίδια σπείρα φαίνεται να είχε απλώσει τα δίχτυα της σε τουριστικές περιοχές της Γαλλίας και της Ισπανίας. Συνολικά συνελήφθησαν 30 άτομα, ηλικίας από 14 έως 39 ετών, ενώ για την ίδια υπόθεση αναζητούνται άλλα 21 άτομα, επίσης ανάμεσά τους και ανήλικοι δράστες.

Keywords
Τυχαία Θέματα