Εβγαλαν 200.000 € πουλώντας ακίνητα που δεν τους ανήκαν

Εβγαλαν 200.000 € πουλώντας ακίνητα που δεν τους ανήκαν27.11.2018Αστυνομικά

Ανύπαρκτα οικόπεδα και διαμερίσματα πουλούσε ένας 63χρονος απατεώνας από τη Μάνη -μαζί με τους συνεργούς του- σε ανυποψίαστους πολίτες, φεσώνοντάς τους με χιλιάδες ευρώ!

Ο 63χρονος έστησε μια αριστοτεχνική απάτη, ωστόσο οι έμπειροι αστυνομικοί της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Αθηνών κατάφεραν να εξιχνιάσουν την υπόθεση και να συλλάβουν τόσο τον εμπνευστή όσο και τους συνεργούς του (συνολικά πέντε άτομα), μεταξύ των οποίων και μια μεσίτρια από το κέντρο

της Αθήνας.

Η δράση του κυκλώματος εκτιμάται ότι άρχισε τουλάχιστον στις αρχές του 2018, ενώ υπήρχαν διακριτοί ρόλοι για τις εικονικές πωλήσεις και αγορές οικοπέδων και διαμερισμάτων. Συγκεκριμένα, ο 63χρονος μαζί με τη μεσίτρια, που θεωρείται άμεση συνεργός του, έβαζε αγγελίες στο διαδίκτυο για διαμερίσματα κυρίως στην περιοχή της Κυψέλης και του κέντρου, τα οποία πωλούσε σε ιδιαίτερα ελκυστικές τιμές.

Τα διαμερίσματα ήταν υπαρκτά, με τη διαφορά ότι οι ιδιοκτήτες τους δεν τα πωλούσαν και η αγγελία έμπαινε εν αγνοία τους! Πάντως, κάποια από αυτά και τα οικόπεδα φέρεται ότι ανήκαν σε φίλους και γνωστούς του απατεώνα, και εξετάζεται αν η δημοσίευση της αγγελίας γινόταν εν γνώσει τους.

Η μεγάλη μπάζα

Μάλιστα, οι αστυνομικοί τούς πρόλαβαν την τελευταία στιγμή πριν τσεπώσουν 6.000.000 ευρώ, πουλώντας μια συστοιχία οικοπέδων στα νότια προάστια.
Πληροφορίες αναφέρουν ότι η μεσίτρια έστελνε τους υποψήφιους πελάτες στον «εγκέφαλο». Εκείνος, με τη σειρά του, τους πήγαινε σε διαμερίσματα και τα επεδείκνυε στα υποψήφια θύματα ως δήθεν δικά του. Από τις «μαϊμού» πωλήσεις διαμερισμάτων, τα μέλη της σπείρας αποκόμισαν 200.000 ευρώ, ενώ από πλαστές και ακάλυπτες επιταγές κέρδισαν 400.000 ευρώ.

Keywords
Τυχαία Θέματα