Έρωτας του Άδωνη με τον Φούχτελ

Έρωτας του Άδωνη με τον Φούχτελ17.12.2019Πρόσωπα

■ Συνέντευξη-ντροπή του Γεωργιάδη με υποκλίσεις στη frau Μέρκελ
■ «Οι Γερμανοί μάς έσωσαν και τώρα πρέπει να δρέψουν τους καρπούς» δήλωσε στη «Handelsblatt»
■ Αηδιαστικό γλείψιμο στο Δ' Ράιχ που μας διέλυσε με τα Μνημόνια

Η Θέση μας: Σκόπια κι Αλβανία τεστ για την Τουρκία

Ο Φον Άδωνις ξαναχτύπησε... Εξύμνησε τη Γερμανία που επέβαλε τα Μνημόνια στην Ελλάδα, εξαθλίωσε τους Έλληνες και υποθήκευσε το μέλλον της χώρας και των πολιτών της. Σε ένα φιλογερμανικό παραλήρημά του ο υπουργός Ανάπτυξης Άδωνις Γεωργιάδη δήλωσε ότι δεν θέλει τους Κινέζους επενδυτές επειδή... προτιμά Γερμανούς και ότι η Γερμανία μάς κράτησε στην ευρωζώνη και πρέπει να «ανταμειφθεί» γι' αυτό. 

Σε συνέντευξη που έδωσε στην εφημερίδα «Handelsblatt», ο κ. Γεωργιάδης δεν έχασε την ευκαιρία να εκδηλώσει την απεριόριστη αγάπη του στον βαψομαλλιά Φούχτελ, που έστειλε η Μέρκελ ως ανθύπατο τα πρώτα χρόνια των Μνημονίων. Δήλωσε, μάλιστα, χαρακτηριστικά: «Ο κ. Φούχτελ έχει κάνει θαυμάσια δουλειά, τον αγαπώ».

Πάντως, ξέχασε πώς λέγεται... το βόρειο μέρος της χώρας μας που συνορεύει με τη «Βόρεια Μακεδονία», όπως αποκάλεσε τα Σκόπια ο υπουργός Ανάπτυξης, που βλέπει πλέον τις αρνητικές γνώμες γι' αυτόν στις δημοσκοπήσεις να αυξάνονται δραματικά. Φέρνοντας ως παράδειγμα επιτυχημένων και επωφελών επενδύσεων την εξαγορά του ΟΤΕ από την Deutsche Telekom, αλλά και την παραχώρηση στη Fraport 14 περιφερειακών αεροδρομίων, «στα οποία ο κύκλος εργασιών τρέχει καλύτερα από ό,τι περίμενε η εταιρία», ο Αδωνις Γεωργιάδης υποστήριξε ότι η Γερμανία είναι η χώρα με τις περισσότερες επενδύσεις στην Ελλάδα.

«Στο μεταξύ καταγράφεται μεγάλο ενδιαφέρον από την Κίνα και από τις ΗΠΑ. Χρωστάμε και στη Γερμανία ότι μπορέσαμε να παραμείνουμε στην ευρωζώνη» σημείωσε. «Αλλά όταν τώρα έρχονται λιγότερες γερμανικές επιχειρήσεις σε μας, το αποτέλεσμα θα έμοιαζε σαν να μας συμπαραστάθηκε η Γερμανία σε δύσκολους καιρούς και τώρα να δρέψουν άλλοι τους καρπούς των κόπων της. Αυτό δεν είναι καθόλου καλή ιδέα» ανέφερε ο υπουργός Ανάπτυξης, σαν να λέει «ανοίξαμε και σας περιμένουμε να σας δώσουμε ό,τι απέμεινε. Ξεκαθάρισε πάντως ότι τα λιμάνια θα ιδιωτικοποιηθούν, ακόμη και εάν δεν βρεθούν δυτικοί επενδυτές.

Μάλιστα, δήλωσε την προτίμησή του σε ένα «ευρωπαϊκό πλαίσιο», εντός του οποίου θα επιλεχθεί το ποιος θα δημιουργήσει τα δίκτυα 5G, αντί να αποφασίζει κάθε χώρα ξεχωριστά. Εντύπωση πάντως έκανε ότι ο υπουργός Ανάπτυξης μιλώντας για ενεργειακά έργα, ξέχασε το όνομα της βόρειας περιοχής της χώρας μας λέγοντας: «Για παράδειγμα, για την παραμεθόρια περιοχή με τη Βόρεια Μακεδονία υπάρχει κοινοτική χρηματοδότηση από την οποία χρηματοδοτείται η αναδιάρθρωση του ενεργειακού τομέα». Μακεδονία λέγεται, κ. Γεωργιάδη, η «παραμεθόριος» αυτή περιοχή. Αν τύχει και περάσει πάντως από εκεί, θα του το θυμίσουν και οι κάτοικοι.

Ενέκριναν επενδύσεις που είχαν ήδη... εγκριθεί

Τα ίδια έργα, τα οποία έχουν εγκριθεί από σειρά διυπουργικών επιτροπών «στρατηγικών επενδύσεων» από το 2014 μέχρι σήμερα, εγκρίθηκαν ξανά (!) χθες από την αρμόδια διυπουργική επιτροπή. Εξαίρεση αποτελεί η μεγάλη επένδυση που προωθεί ο όμιλος Βιοχάλκο μέσω της θυγατρικής Noval Property για την ανάπτυξη του οικοπέδου που στέγαζε το ιστορικό εργοστάσιο στην οδό Πειραιώς. Η επένδυση, ύψους 117.000.000 ευρώ, αφορά την ανάπτυξη σύνθετου τουριστικού, πολιτιστικού, συνεδριακού, ιατρικού, εμπορικού και επιχειρηματικού πόλου στον Ελαιώνα Αττικής, συνολικής έκτασης περίπου 73 στρεμμάτων. Το έργο «αποτελεί ένα σημαντικό εγχείρημα ανάπλασης υποβαθμισμένης περιοχής, σε μικρή απόσταση από τους κύριους αρχαιολογικούς χώρους της πρωτεύουσας, με απόδοση σε κοινή χρήση 16 στρεμμάτων πρασίνου».

Η διυπουργική επιτροπή ενέκρινε, ακόμα μία φορά, και την επένδυση «COSTA NOPIA» του κυπριακού ομίλου Λεπτού, συνολικού προϋπολογισμού 303.000.000 ευρώ στην Κίσσαμο Χανίων, που περιλαμβάνει την τουριστική ανάπτυξη συνολικής έκτασης 1.130 στρεμμάτων. Ξαναεγκρίθηκε, επίσης, η επένδυση «CAPE THOLOS» της Maris Hotels S.A., του ομίλου Μεταξά, συνολικού προϋπολογισμού 150.000.000, στην περιοχή Θόλος Καβουσίου, στο Λασίθι.

Για πολλοστή φορά εγκρίθηκαν και δύο επενδύσεις, συνολικού ύψους 450.000.000 ευρώ, για φωτοβολταϊκά πάρκα. Εγκρίθηκε, επίσης, το... εγκεκριμένο (αλλά μπλοκαρισμένο στις αδειοδοτήσεις) σχέδιο του ομογενούς επιχειρηματία από τη Βενεζουέλα Π. Κωνσταντίνου για την κατασκευή εμπορικού κέντρου στα σύνορα Μεταμόρφωσης και Λυκόβρυσης, ύψους 93.500.000 ευρώ.

Χθες ο κ. Γεωργιάδης ανακοίνωσε, ακόμη μία φορά, ότι οι μπουλντόζες θα μπουν άμεσα στο Ελληνικό. Αν και έχει κάνει πολλές τέτοιες εξαγγελίες, που έχουν διαψευστεί οικτρά, δεν δίστασε να ανακοινώσει ότι οι εργασίες θα ξεκινήσουν σε λίγες ημέρες!

Keywords
Τυχαία Θέματα
  • Δημοφιλέστερες Ειδήσεις Dimokratianews