Επτά τόνοι αλλοιωμένα κρέατα σε στρατό, φυλακές, νοσοκομεία και δομές

Μπλόκο σε χονδρέμπορο από ΣΔΟΕ και ΕΦΕΤ

Στη δέσμευση 7 τόνων αλλοιωμένων τροφίμων που θα πήγαιναν σε νοσοκομεία και δομές φιλοξενίας προχώρησε χθες το Σώμα Δίωξης Οικονομικού Εγκλήματος (ΣΔΟΕ)!

Συγκεκριμένα, μεικτό κλιμάκιο ελεγκτών της Επιχειρησιακής Διεύθυνσης ΣΔΟΕ Αττικής και της Περιφερειακής Διεύθυνσης Αττικής του ΕΦΕΤ εντόπισε επιχείρηση χονδρικού εμπορίου κρέατος και προϊόντων κρέατος με έδρα

τον Πειραιά, η οποία κατείχε αλλοιωμένα προϊόντα, όπως μπούτια κοτόπουλου σε 74 πλαστικά τελάρα, ρολό κρέας σε 10 κιβώτια, χοιρινό νωπό σε 29 χαρτοκιβώτια με περασμένη ημερομηνία λήξης, λουκάνικα σχάρας σε ανοιχτό κιβώτιο, ολόκληρα κοτόπουλα σε ανοξείδωτη βούτα άνευ σήμανσης, μείγμα για γαλάκτωμα λίπους – κρέατος με ημερομηνία λήξης 22/12/2019, βόειο κρέας με διαφορετικές ενδείξεις στην εξωτερική και την εσωτερική συσκευασία, με περασμένη ημερομηνία σε πέντε κιβώτια, βάρους 150 κιλών, και σουβλάκια χοιρινά άνευ σημάνσεων.

Η επιχείρηση είχε προμηθεύσει προσφάτως με τρόφιμα περισσότερα από 50 νοσοκομεία, στρατόπεδα, δομές φιλοξενίας ανηλίκων και προσφύγων. Από την περαιτέρω επεξεργασία των φορολογικών βιβλίων και στοιχείων της ελεγχόμενης επιχείρησης για το έτος 2020 προέκυψε η διάθεση προϊόντων της σε πάνω από 50 νοσοκομεία σε όλη την επικράτεια, καθώς επίσης και σε στρατόπεδα, σωφρονιστήρια, δομές φιλοξενίας ανηλίκων, δημοτικές επιχειρήσεις, δομές φιλοξενίας προσφύγων μη κυβερνητικών οργανώσεων κ.λπ. Το ΣΔΟΕ έχει ήδη ενημερώσει τους αρμόδιους φορείς προκειμένου να γίνουν οι σχετικοί έλεγχοι, ώστε να διασφαλιστεί η προστασία της δημόσιας υγείας από ενδεχόμενη κατανάλωση ακατάλληλων προϊόντων.

Keywords
Τυχαία Θέματα