Επιπλέον 58 κλάδοι θα πρέπει να εγκαταστήσουν POS έως τις 11 Μαρτίου

Επιπλέον 58 κλάδοι θα πρέπει να εγκαταστήσουν POS έως τις 11 Μαρτίου07.03.2018Οικονομία

Επιπλέον 58 κλάδοι θα πρέπει τις επόμενες ημέρες να εγκαταστήσουν POS, καθώς από τις 11 Μαρτίου υποχρεούνται να αποδέχονται πληρωμές μέσω χρεωστικών και πιστωτικών καρτών.

Για όσους δεν συμμορφωθούν προβλέπεται ήδη πρόστιμο 1.500 ευρώ, το οποίο μειώνεται στο μισό εφόσον πληρωθεί εντός μηνός από την επιβολή του.

Σε αυτές συγκαταλέγονται, μεταξύ άλλων, οι ξυλουργικές εργασίες, το λιανικό εμπόριο κλωστοϋφαντουργικών προϊόντων,

χαλιών, κιλιμιών και επενδύσεων δαπέδου και τοίχου σε εξειδικευμένα καταστήματα, τα φυτώρια, τα παλαιοπωλεία, οι υπηρεσίες μετακόμισης, οι υπηρεσίες τροφοδοσίας για εκδηλώσεις (catering), τα γραφεία κηδειών, οι θαλάσσιες, ακτοπλοϊκές και αεροπορικές μεταφορές επιβατών, τα μεσιτικά γραφεία ακινήτων, οι φωτογραφικές δραστηριότητες, οι δραστηριότητες έρευνας, οι καθαρισμοί κτιρίων, η εκμετάλλευση αθλητικών εγκαταστάσεων, η επισκευή ηλεκτρονικών ειδών, ρολογιών, επίπλων και κοσμημάτων και το λιανικό εμπόριο εφημερίδων και γραφικής ύλης σε εξειδικευμένα καταστήματα.

Σε εγκύκλιό της προς τον εμπορικό κόσμο η Ελληνική Συνομοσπονδία Εμπορίου και Επιχειρηματικότητας (ΕΣΕΕ) αναφέρει πως όσες από τις επιχειρήσεις αυτών των κατηγοριών είναι νεοσύστατες, προβούν δηλαδή σε έναρξη δραστηριότητας από τις 11 Φεβρουαρίου 2018 έως τις 11 Μαρτίου 2018, έχουν περιθώριο να συμμορφωθούν έως τις 11 Απριλίου 2018. Τέλος, όσες επιχειρήσεις προβούν σε έναρξη δραστηριότητας ή σχετική μεταβολή δραστηριότητας μετά την 11η Μαρτίου 2018 έχουν προθεσμία συμμόρφωσης εντός μηνός από την έναρξη ή τη μεταβολή.

Keywords
Τυχαία Θέματα
Επιπλέον 58, POS, 11 Μαρτίου,epipleon 58, POS, 11 martiou