Επιμένει ακόμη για τη δραχμή (!) ο Βαρουφάκης

Επιμένει ακόμη για τη δραχμή (!) ο Βαρουφάκης20.08.2018Πρόσωπα

Τι είπε για την τρόικα, το χρέος και τον Τσίπρα

Αμετανόητος, θρασύς και προκλητικός εμφανίστηκε ακόμη μια φορά ο πρώην υπουργός Οικονομικών Γιάνης Βαρουφάκης (φωτό), υποστηρίζοντας πως παρέδωσε το χρέος που παρέλαβε όταν

οι χειρισμοί του έφεραν το καλοκαίρι του 2015 την Ελλάδα στο χείλος της καταστροφής, επιμένει για τη δραχμή και έριξε τις ευθύνες στον Αλέξη Τσίπρα, λέγοντας πως ήταν «το μεγαλύτερο λάθος του να τον εμπιστευτεί».

«Το κόστος είναι τεράστιο από το 2010 και οφείλεται απολύτως στο λαθεμένο πρόγραμμα της τρόικας. Μου περιποιούν μεγάλη τιμή προσπαθώντας να μετακυλίσουν τις αμαρτίες τους πάνω μου» είπε ο Γιάνης Βαρουφάκης σε συνέντευξή του στον Σκάι και συμπλήρωσε: «Εναν υπουργό Οικονομικών τον κρίνεις από το τι χρέος παρέδωσε σε σχέση με αυτό που παρέλαβε, τα ταμειακά διαθέσιμα και το ΑΕΠ. Θα δείτε ότι λίγο πολύ τα ίδια παρέλαβα με αυτά που παρέδωσα».

Στην ίδια συνέντευξη είπε πως με τη μετακύλιση των χρεών μετά το 2032 η φορολογία θα παραμείνει υψηλή για τον ιδιωτικό τομέα, εκτίμησε ότι το ελληνικό δημόσιο χρέος δεν θα αποπληρωθεί και ότι η λεγόμενη ελάφρυνση χρέους δεν υπάρχει, καθώς, όπως είπε ουσιαστικά, πήραν 100 δισ. ευρώ που ήταν να αποπληρωθούν μέχρι το 2032 και τα μετακύλισαν τοκιζόμενα μέχρι το 2060. «Αν έκλεινα τη συμφωνία τότε που δεν έκλεισε η κυβέρνηση Σαμαρά, θα παίρναμε 7,2 δισ. ευρώ και οι αποπληρωμές μόνο για το 2015 ήταν 22 δισ. ευρώ, άρα η σύγκρουση ήταν μονόδρομος» είπε απαντώντας στις σε βάρος του κατηγορίες.

Υποστήριξε ότι το λάθος του ήταν που εμπιστεύτηκε τον κ. Τσίπρα: «Μου είπε ότι έχουμε λαϊκή εντολή να μην υπογράψουμε νέο Μνημόνιο και ότι μέχρι τέλους θα πασχίζαμε για διασύνδεση της αποπληρωμής του χρέους με ρήτρα ανάπτυξης και αύξησης του ΑΕΠ». Επέμεινε ότι είναι λύση το εθνικό νόμισμα, λέγοντας «εντός του ευρώ μπορούμε να επιβιώσουμε μόνο αν προετοιμαστούμε για τη δραχμή».

Keywords
Τυχαία Θέματα