Ελεύθερο το μοντέλο με την κόκα

Ελεύθερο το μοντέλο με την κόκα14.03.2019Δικαστικά

Με δάκρυα υποδέχθηκε την αθώωσή της η 21χρονη Ειρήνη Μελισσαροπούλου για τα 2,6 κιλά κοκαΐνη στο Χονγκ Κονγκ

Με την ομόφωνη αθώωσή της από το ανώτερο δικαστήριο του Χονγκ Κονγκ έπεσε η αυλαία στην πολύκροτη δίκη της 21χρονης Ειρήνης Μελισσαροπούλου, η οποία επί 17 μήνες βίωνε το «εξπρές του μεσονυκτίου» στις κινεζικές φυλακές. Το μοντέλο, που είχε συλληφθεί τον Νοέμβριο του 2017 κατά την άφιξή της στο αεροδρόμιο της ασιατικής μεγαλούπολης με 2,6 κιλά κοκαΐνη, μπορεί και πάλι να χαμογελά, καθώς από χθες αναπνέει αέρα ελευθερίας.

Στο άκουσμα της ετυμηγορίας των Κινέζων ενόρκων, που δεν πείστηκαν για την εμπλοκή της στη διακίνηση ναρκωτικών, η 21χρονη Ειρήνη ξέσπασε σε λυγμούς, ενώ δάκρυα χαράς πλημμύρισαν και τα μάτια των γονιών της, οι οποίοι είχαν ταξιδέψει από την περασμένη εβδομάδα στο Χονγκ Κονγκ για να βρεθούν στο πλευρό της στην κρίσιμη ακροαματική διαδικασία.

Μία ώρα αργότερα, μετά την αποφυλάκισή της, η ίδια μπόρεσε για πρώτη φορά μετά την πολύμηνη κράτησή της να αγκαλιάσει τη μητέρα και τον πατέρα της. Κι αυτό καθώς η κινεζική νομοθεσία απαγορεύει στους κρατουμένους να αγγίζουν τους δικούς τους ανθρώπους που τους επισκέπτονται στη φυλακή.

Η ομόφωνα αθωωτική απόφαση για την 21χρονη βασίστηκε σε σειρά στοιχείων, όπως η ηλικία της, το γεγονός ότι δεν βρέθηκαν δαχτυλικά αποτυπώματά της στο δέμα με τη ναρκωτική ουσία καθώς και στο κρίσιμο βίντεο που εισέφερε στο δικαστήριο η υπεράσπισή της, στο οποίο αποκαλύπτεται ότι ο Ρουμάνος φίλος της που η 21χρονη υποστηρίζει ότι της έβαλε το δέμα στην τσάντα είναι ένα πρόσωπο υπαρκτό.


Οπως προέκυψε κατά την ακροαματική διαδικασία, η νεαρή Ειρήνη δεν είχε μαζί της πολλά κινητά τηλέφωνα ή μεγάλα χρηματικά ποσά, με αποτέλεσμα να δημιουργηθούν σαφείς αμφιβολίες στους ενόρκους για το κατά πόσο η ίδια γνώριζε για το «αμαρτωλό» δέμα που έφερε στο σακίδιό της.

Θύμα του Ρουμάνου

Στην απολογία της στο δικαστήριο δύο ημέρες νωρίτερα η Μελισσαροπούλου υποστήριξε πως έπεσε θύμα του Ρουμάνου φίλου της, ο οποίος εκμεταλλεύτηκε την απόλυτη εμπιστοσύνη που του είχε.

Εκείνος, όπως είπε, ήταν το πρόσωπο που της έδωσε το σακβουαγιάζ που είχε μέσα την κοκαΐνη και η ίδια το πήρε χωρίς να αντιληφθεί τον δεύτερο πάτο, που έκρυβε τα ναρκωτικά. «Εγώ δεν θα κουβαλούσα ποτέ ναρκωτικά, γιατί ήξερα ότι ήταν πολύ εύκολο να ανιχνευθούν» τόνισε, εξηγώντας ότι ο πατέρας της είναι αστυνομικός και μάλιστα εργαζόμενος στο τελωνείο της Μυτιλήνης, και η ίδια είχε γνώση για τα X-Ray μηχανήματα που σκανάρουν το περιεχόμενο σε βαλίτσες και σακίδια.

Keywords
Τυχαία Θέματα
  • Δημοφιλέστερες Ειδήσεις Dimokratianews