Ελεύθερη η Σταμάτη μετά την απολογία για τις μίζες

Ελεύθερη η Σταμάτη μετά την απολογία για τις μίζες20.07.2018Πρόσωπα

Φορώντας μια μαύρη αθλητική φόρμα και μεγάλα γυαλιά ηλίου πέρασε χθες το κατώφλι της Ευελπίδων η Βίκυ Σταμάτη, προκειμένου να δώσει εξηγήσεις για σκέλος της υπόθεσης με τις «χρυσές μίζες» των εξοπλιστικών προγραμμάτων.

Για περίπου μία ώρα η σύζυγος του Ακη Τσοχατζόπουλου παρέμεινε στο γραφείο της ανακρίτριας Κατά της Διαφθοράς.

Κατά τη διάρκεια της απολογίας της

φέρεται ότι αρνήθηκε οποιαδήποτε σχέση με το ασφαλιστικό συμβόλαιο του πρώην υπουργού, αξίας 700.000 ευρώ, που, σύμφωνα με την κατηγορία, ήταν μέρος της «μίζας» για τα εξοπλιστικά. Αμέσως μετά την απολογία της Βίκυς Σταμάτη, ανακρίτρια και εισαγγελέας αποφάσισαν να αφεθεί ελεύθερη χωρίς περιοριστικούς όρους, γεγονός που η ίδια δεν θέλησε να σχολιάσει όταν ρωτήθηκε από τους δημοσιογράφους. «Δηλώσεις εγώ στον δρόμο δεν κάνω…» είπε η Βίκυ Σταμάτη και άφησε τον δικηγόρο της Φραγκίσκο Ραγκούση να μιλήσει για δικαίωση αλλά και πολιτική δίωξη σε βάρος της. Ο συνήγορος υπεράσπισης έκανε λόγο για ανίερη σύμπραξη ατόμων με δικαστικές Αρχές του εξωτερικού και δικηγόρους. «Οι σατανάδες τρώνε λεφτά» ανέφερε χαρακτηριστικά, ενώ μιλώντας για τη δικαστική περιπέτεια της συζύγου του πρώην υπουργού, αναφέρθηκε σε «ανθρώπινο δράμα» και «ομηρία της οικογένειας». «Δεν παντρεύτηκε υπουργό, δεν περπάτησε σε κόκκινο χαλί, αλλά βρέθηκε στη φυλακή» είπε.

Υπενθυμίζεται ότι για την ίδια υπόθεση έχουν απολογηθεί ο Ακης Τσοχατζόπουλος και ο εξάδελφός του Νίκος Ζήγρας, οι οποίοι έχουν αφεθεί ελεύθεροι με περιοριστικούς όρους.

Keywords
Τυχαία Θέματα