Εκθετος ο Ράμα λόγω καλών χειρισμών της ελληνικής διπλωματίας

Εκθετος ο Ράμα λόγω καλών χειρισμών της ελληνικής διπλωματίας19.01.2018Πρόσωπα

Οι καλοί χειρισμοί της ελληνικής διπλωματίας βρέθηκαν στο επίκεντρο και στο στόχαστρο του προέδρου του κόμματος των «Τσάμηδων» PDΙU, Σπετίμ Ιντρίζι...

(φωτογραφία), μια και κατάφεραν να τον στρέψουν εναντίον της κυβέρνησης του Εντι Ράμα, στην οποία συμμετείχε την προηγούμενη τετραετία, κατά τη διάρκεια εκδήλωσης για την επέτειο της ίδρυσης του Συλλόγου για την «Τσαμουριά».

Συγκεκριμένα, την κατηγόρησε για «πελατειακά παζαρέματα, προδοσία και πώληση

των συμφερόντων των Τσάμηδων». Ο Ράμα, σύμφωνα με τον Ιντρίζι, δεν πρόδωσε απλώς το PDIU, αλλά πρόδωσε το «Τσάμικο».

Οπως είπε, η στάση του Αλβανού πρωθυπουργού στο «Τσάμικο» είναι χειρότερη από εκείνη του δικτάτορα Χότζα. Ο Ιντρίζι, σύμφωνα με αλβανική εφημερίδα, ήταν επικριτικός και για τις διαπραγματεύσεις που έχουν ξεκινήσει ανάμεσα σε Αλβανία και Ελλάδα, και ισχυρίστηκε ότι «μέχρι τώρα έχουν βρει λύση τα προβλήματα της Ελλάδας, όχι της Αλβανίας». Κατηγόρησε μάλιστα την κυβέρνηση για αδιαφάνεια στις διαπραγματεύσεις με την Ελλάδα και ρώτησε τι πήρε ως αντάλλαγμα η Αλβανία «για τις παραχωρήσεις στο θέμα των νεκροταφείων».

Τόνισε δε πως «η επίλυση του “Τσάμικου” είναι συνταγματική υποχρέωση, υπάρχει ψήφισμα της Βουλής για το θέμα», ενώ εξέφρασε τη δυσαρέσκειά του για τις πρόσφατες δηλώσεις του Προέδρου της Δημοκρατίας Προκόπη Παυλόπουλου για τον σεβασμό των δικαιωμάτων της ελληνικής μειονότητας στην Αλβανία.

Keywords
Τυχαία Θέματα