Εγκυρες Πηγές: Η... κοντή μνήμη της Ρένας Δούρου

Εγκυρες Πηγές: Η... κοντή μνήμη της Ρένας Δούρου20.11.2018Πρόσωπα

➥ Και μετά ψάχνει να βρει η Ρένα Δούρου να ανακαλύψει τι έχουν τα έρμα και ψοφάνε. Διαβάζω τον τίτλο χθεσινής ανακοίνωσης της Περιφέρειας...

...Γράφω «χθεσινής», διότι η βροχή το πρωί έθεσε εκτός λειτουργίας πολλά φανάρια δρόμων της Αττικής και, αν δεν απατώμαι, αυτό είναι αρμοδιότητά της.


➥ Επανέρχομαι λοιπόν με τον τίτλο της ανακοίνωσηςτης Περιφέρειας Αττικής. «Η Περιφέρεια Αττικής

τιμά τη διεθνή μέρα της Τρανς μνήμης». Και εξηγεί: «Στο κεντρικό κτίριο της Περιφέρειας αναρτήθηκε σήμερα ένα μεγάλο πανό προς τιμήν των τρανς ατόμων που έχασαν τη ζωή τους λόγω της μισαλλοδοξίας». Κανένα πανό για τα θύματα της Μάνδρας και του Ματιού θα αναρτήσετε, περιφερειάρχα, ή περιορίζεστε στην τρανς μνήμη; Τι να πω! Σηκώνω τα χέρια ψηλά!


➥ «Ο Αντώνης Σαμαράς δεν έχει κάνει διακοπές στην Πάρο μαζί με τον Δημήτρη Παπαγγελόπουλο». Αυτό μας διευκρινίζεται από το περιβάλλον του πρώην πρωθυπουργού αναφορικά με χθεσινό σχόλιο της στήλης. Για την ιστορία, πράγματι επανορθώνουμε: Στην Πάρο έκανε τακτικά διακοπές ο άλλοτε στενός συνεργάτης του κ. Σαμαρά, Τάκης Μπαλτάκος. Αλλά στην Αθήνα, επαφές μεταξύ των δυο ανδρών έγιναν ποτέ;


➥ Καθαρές οι τοξικολογικές εξετάσεις του Ζακ Κωστόπουλου, διαβάζω. Καθαρός από ναρκωτικά. Καλό νέο. Αλλά στο βασικό ερώτημα ακόμη δεν έχουμε απάντηση: Ποια ήταν η αιτία θανάτου του; Οι κλοτσιές της ΕΛ.ΑΣ. ή άλλο αίτιο; Αυτό είναι το μείζον. Και ακόμη δεν ξέρουμε κάτι γι' αυτό.



➥ Ενδιαφέρουσες εξελίξεις στην Περιφέρεια Αττικής. Ο υποψήφιος περιφερειάρχης Γιώργος Πατούλης (φωτό αριστερά) συναντήθηκε με τη Σταυρούλα Αντωνάκου, πρώην βουλευτή του Ποταμιού και στέλεχος φιλικά διακείμενο προς τη διοίκηση Μώραλη στον Πειραιά. Μαθαίνω ότι συμφώνησαν να αποτελέσει η κυρία Αντωνάκου την υποψήφια αντιπεριφερειάρχη του κ. Πατούλη για τον Πειραιά και τα νησιά. Κάποιοι δεν χορταίνουν με τίποτα. Θέλουν και τον δήμο υπό τον έλεγχό τους και την τέως νομαρχία.

➥ Το «ΚΕΕΛΠΝΟ του ΣΥΡΙΖΑ» θα είναι ο ΔΟΑΤΑΠ, ο οργανισμός αναγνώρισης πτυχίων από πανεπιστήμια εξωτερικού. Αυτό λένε οι επαΐοντες περί τα εκπαιδευτικά.

➥ Ο μητροπολίτης Φθιώτιδος Νικόλαος χαρακτηρίζει τώρα βιαστική τη συμφωνία Τσίπρα - Ιερωνύμου. Είναι ιδέα μου πως έκανε δηλώσεις υπέρ και κατακεραύνωνε συναδέλφους του όταν έγινε γνωστή;

Κ.

Keywords
Τυχαία Θέματα