Εγκαινιάστηκε το πρώτο Πάρκο Ανταποδοτικής Ανακύκλωσης

Εγκαινιάστηκε το πρώτο Πάρκο Ανταποδοτικής Ανακύκλωσης04.03.2019Οικονομία

Βρίσκεται στο πρώην στρατόπεδο Μπαρέτη, στον Λαγκαδά, και έχει στόχο την περιβαλλοντική εκπαίδευση

Χωρίς τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Προκόπη Παυλόπουλο και τον Αρχιεπίσκοπο Ιερώνυμο, οι οποίοι ακύρωσαν κυριολεκτικά την τελευταία στιγμή την επίσκεψή τους, τελέστηκαν το πρωί του Σαββάτου τα εγκαίνια του Πάρκου Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης και Ανταποδοτικής Ανακύκλωσης, αφιερωμένο στα παιδιά, στον χώρο του πρώην στρατοπέδου Μπαρέτη, στον Λαγκαδά.

Αν και αρχικά είχε ανακοινωθεί ότι τα εγκαίνια θα

τελούσαν οι κ. Ιερώνυμος και Παυλόπουλος, τελικά, υπό τον φόβο αντιδράσεων πολιτών για την ψήφιση της Συμφωνίας των Πρεσπών, τα εγκαίνια έγιναν χωρίς την παρουσία τους.

Τις τελευταίες ημέρες υπήρχαν πληροφορίες ότι ο Λαγκαδάς θα γίνει «αστακός» προκειμένου να μην προκληθούν επεισόδια κατά τη διάρκεια της τελετής.

Το Πάρκο Ανταποδοτικής Ανακύκλωσης είναι το πρώτο που λειτουργεί στη βόρεια Ελλάδα και το δεύτερο σε όλη την Ελλάδα και την Ευρώπη. «Η λειτουργία αυτού του Πολυκέντρου Ανταποδοτικής Ανακύκλωσης κάνει τη χώρα μας δεύτερη, πανευρωπαϊκά, μετά τη Σουηδία, που αποκτά έναν χώρο στον οποίο οι καταναλωτές μπορούν να επιστρέφουν χύδην τις προς ανακύκλωση συσκευασίες» ανέφερε ο δήμαρχος Λαγκαδά Γιάννης Καραγιάννης.

Εκπαίδευση

«Η οικολογία είναι άμεσα συνυφασμένη με τη δράση της Εκκλησίας, καθώς ο σεβασμός σε όλα τα πλάσματα του Θεού και ο σεβασμός στο περιβάλλον που ζούμε είναι απαραίτητα στοιχεία για τη σωστή διαβίωση των ανθρώπων και των έμβιων όντων» ανέφερε ο Κωστής Δήμτσας, πολιτικός διοικητής του Αγίου Ορους.

Το πάρκο ανακύκλωσης εκτείνεται σε χώρο 32 στρεμμάτων και έχει σκοπό την περιβαλλοντική εκπαίδευση μικρών και μεγάλων.

Σε ειδικό μηχάνημα οι πολίτες τοποθετούν τα ανακυκλώσιμα υλικά και λαμβάνουν άμεσα ανταμοιβή. Λειτουργεί επίσης εργαστήρι όπου θα κατασκευάζονται προϊόντα και έργα τέχνης με τη χρήση ανακυκλώσιμων υλικών.

Μοίρασε λουκέτα o υποψήφιος δήμαρχος Θεσσαλονίκης Κωνσταντίνος Ζέρβας

Σε μια πρωτότυπη δράση προχώρησε ο συνδυασμός «ΝΑΙ στη Θεσσαλονίκη» με επικεφαλής και υποψήφιο δήμαρχο Θεσσαλονίκης τον Κωνσταντίνο Ζέρβα. Το μεσημέρι του Σαββάτου δεκάδες στελέχη και ο ίδιος βγήκαν στους κεντρικούς δρόμους και μοίρασαν... λουκέτα, σε μια προσπάθεια να στείλουν μήνυμα υπέρ της πάταξης του παραεμπορίου. Σύμφωνα με τον κ. Ζέρβα, πρόκειται για ένα από τα σημαντικότερα προβλήματα του εμπορικού κόσμου της πόλης.

«Το παραεμπόριο είναι εγκληματική πράξη που στρέφεται κατά των επαγγελματιών, των εμπόρων της Θεσσαλονίκης. Ο τζίρος του ανέρχεται σε δισεκατομμύρια σε εθνικό επίπεδο. Υποβαθμίζεται παράλληλα η εικόνα της πόλης, χάνονται εκατομμύρια ευρώ για το Δημόσιο και τον Δήμο Θεσσαλονίκης, χάνονται θέσεις εργασίας και κινδυνεύει η υγεία των καταναλωτών μέσω της κατανάλωσης μη ελεγμένων προϊόντων χαμηλής ποιότητας. Λέμε όχι στα προϊόντα μαϊμού, όχι στο παραεμπόριο, όχι στο λαθρεμπόριο» ανέφερε ο κ. Ζέρβας.

Keywords
Τυχαία Θέματα