Εγκαίνια για το μεγάλο εργοστάσιο ράβδων καπνού της Παπαστράτος

Εγκαίνια για το μεγάλο εργοστάσιο ράβδων καπνού της Παπαστράτος22.03.2018Επιχειρήσεις

Τις νέες παραγωγικές εγκαταστάσεις της στον Ασπρόπυργο εγκαινίασε η εταιρία Παπαστράτος, έναν χρόνο μετά την ανακοίνωση της επένδυσης ύψους 300.000.000 ευρώ.

Η εταιρία αποτελεί και επίσημα τη δεύτερη μονάδα αποκλειστικής παραγωγής ράβδων καπνού παγκοσμίως για το νέο καινοτόμο καπνικό προϊόν της Philip Morris International, το IQOS.

Συνολικά δημιουργούνται 400 νέες θέσεις εργασίας, αυξάνοντας κατά 50% το προσωπικό της εταιρίας, που πλέον φτάνει τους 1.200. Η επένδυση περιλαμβάνει την κατασκευή τριών νέων κτιρίων, την εγκατάσταση δύο νέων γραμμών επεξεργασίας καπνού και 10 νέων γραμμών παραγωγής θερμαινόμενων ράβδων καπνού, ενώ η παραγωγική δυναμικότητα του εργοστασίου της Παπαστράτος θα φτάνει τα 20 δισεκατομμύρια θερμαινόμενες ράβδους καπνού ετησίως.

Εγκαινιάζοντας τις νέες εγκαταστάσεις, ο διευθύνων σύμβουλος της Philip Morris International Ανδρέας Καλαντζόπουλος υπογράμμισε πως η Παπαστράτος είναι το πρώτο εργοστάσιο της εταιρίας που σταματάει την παραγωγή τσιγάρων και μετατρέπει τη λειτουργία της για να παράγει αποκλειστικά εναλλακτικά προϊόντα που θερμαίνουν και δεν καίνε τον καπνό.

Στη δική του τοποθέτηση ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της Παπαστράτος Χρήστος Χαρπαντίδης αναφέρθηκε στη μεταμόρφωση της εταιρίας και στη νέα εποχή ανάπτυξης, λέγοντας πως η επένδυση αυτή αποτελεί ακόμα μία κίνηση στήριξης της ελληνικής οικονομίας και της κοινωνίας με νέες θέσεις εργασίας και τη διασφάλιση χιλιάδων θέσεων σε όλη την εφοδιαστική αλυσίδα.

Keywords
Τυχαία Θέματα