«Εχθροί μας όσοι βοηθούν την Αφρίν»!

«Εχθροί μας όσοι βοηθούν την Αφρίν»!22.02.2018Ειδήσεις

Η Αγκυρα απειλεί με πογκρόμ τη Συρία σε περίπτωση υποστήριξης της κουρδικής πολιτοφυλακής. Μεγάλη σφαγή στη Γούτα

Από τη
Νεκταρία Καρακώστα

Νόμιμο στόχο θα αποτελέσει κάθε ομάδα που θα προστρέξει σε βοήθεια των Κούρδων πολιτοφυλάκων (YPG) στην Αφρίν, σύμφωνα με τον εκπρόσωπο του Τούρκου προέδρου Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, Ιμπραχίμ Καλίν, ο οποίος σε ακόμη ένα κρεσέντο επιθετικότητας προειδοποίησε για «σοβαρές συνέπειες»!

Η προειδοποίηση

ήλθε σχεδόν ένα 24ωρο μετά την είσοδο φιλοκυβερνητικής αυτοκινητοπομπής στην περιοχή, που στόχο είχε να ενισχύσει τους Κούρδους πολιτοφύλακες, αλλά απωθήθηκε. «Κάθε μέτρο υποστήριξης στις YPG σημαίνει ότι εκείνος που το παίρνει βάζει τον εαυτό του στο ίδιο επίπεδο με την τρομοκρατική οργάνωση και γίνεται νόμιμος στόχος για εμάς» τόνισε ο εκπρόσωπος της τουρκικής προεδρίας, δηλώνοντας ότι η Τουρκία θα συνεχίσει τον «αγώνα της στην Αφρίν, παρά τις βρόμικες και σκοτεινές συμφωνίες μεταξύ των κουρδικών δυνάμεων και των άλλων εξτρεμιστικών ομάδων στην περιοχή». Ωστόσο και η Συρία φαίνεται αποφασισμένη να στηρίξει τους πολεμιστές της Αφρίν, που μάχονται «κατά της συνεχιζόμενης τουρκικής επιθετικότητας», προαναγγέλλοντας νέα αποστολή φιλοκυβερνητικών δυνάμεων.

Θύματα οι άμαχοι

Την ίδια ώρα, η Αγκυρα «καταδίκαζε» τις συντονισμένες επιθέσεις του συριακού καθεστώτος στον ελεγχόμενο από τους αντάρτες θύλακα της ανατολικής Γούτα, κάνοντας λόγο «για έγκλημα κατά της ανθρωπότητας»! Σύμφωνα με το Συριακό Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, από την έναρξη της συριακής επιχείρησης, την Κυριακή, τουλάχιστον 300 άμαχοι έχουν χάσει τη ζωή τους. Το σφυροκόπημα της Γούτα συνεχίστηκε και χθες, κάνοντας τους απελπισμένους κατοίκους της περιοχής να δηλώνουν ότι περιμένουν τη σειρά τους για να πεθάνουν.

Και έπεται συνέχεια, καθώς, σύμφωνα με τη φιλοκυβερνητική εφημερίδα «Al Watan», οι βομβαρδισμοί δεν είναι τίποτε άλλο παρά «το πρελούδιο μιας ευρείας (χερσαίας) επιχείρησης, που ενδέχεται να ξεκινήσει ανά πάσα στιγμή». Την ανησυχία του για την κατάσταση στην ανατολική Γούτα και τις συντριπτικές συνέπειές της για τους αμάχους εξέφρασε και ο γ.γ. του ΟΗΕ Αντόνιο Γκουτέρες, υπενθυμίζοντας ότι η ανατολική Γούτα είχε οριστεί ως μια από τις ζώνες αποκλιμάκωσης στη συμφωνία για την οποία είχαν μεσολαβήσει η Ρωσία, το Ιράν και η Τουρκία.

Keywords
Τυχαία Θέματα