Δήθεν «επανάσταση» με δηλητήριο σε τρόφιμα

Δήθεν «επανάσταση» με δηλητήριο σε τρόφιμα20.12.2017Ρεπορτάζ

Αντιεξουσιαστές απειλούν για τρίτη φορά να διασπείρουν μολυσμένα προϊόντα στα σούπερ μάρκετ! Ανακλήσεις από τον ΕΦΕΤ

Βαριά σκιά στην εορταστική ατμόσφαιρα της αγοράς ρίχνουν οι απειλές των αντιεξουσιαστών ότι θα τοποθετήσουν στα ράφια και τα ψυγεία των σούπερ μάρκετ προϊόντα με δηλητήριο! Την ανακοίνωση, που «ανέβηκε» το βράδυ της Δευτέρας σε γνωστή ιστοσελίδα του αντιεξουσιαστικού χώρου, πλέον παρακολουθεί στενά η Αντιτρομοκρατική, που ανέλαβε και την προανάκριση. Το κείμενο έχει τίτλο «Πράσινη Νέμεσις - Πράξη

3» (παραπέμπει σε όμοιες ενέργειες το 2013 και το 2016) και φέρει την υπογραφή της οργάνωσης Μαυροπράσινοι Εμπρηστές.

«Αυτές τις μέρες των Χριστουγέννων χιλιάδες κόσμος αφήνει τον καναπέ για να κάνει τα απαραίτητα ψώνια για το χριστουγεννιάτικο τραπέζι, γεμίζοντας τις κενές υπάρξεις τους με καταναλωτικά σκουπίδια, με όμορφα και αστραφτερά περιτυλίγματα. Ολο αυτό το πανηγύρι έχει ως θύματα εκατομμύρια ζωντανά πλάσματα, που είτε σφάζονται για να φτάσουν στο τραπέζι των ζωντανών/νεκρών είτε στραγγίζονται μέχρι τελευταίας σταγόνας για να ικανοποιήσουν τις γευστικές ανάγκες τους. Αναγνωρίζουμε πως αυτό γίνεται καθ' όλη τη διάρκεια του χρόνου, απλώς τις συγκεκριμένες ημέρες το φαινόμενο αυτό είναι σε έξαρση» σημειώνεται στο κείμενο το οποίο δόθηκε στη δημοσιότητα.

Οι συντάκτες προειδοποιούν, μάλιστα, ότι στο διάστημα από 20 έως 24 Δεκεμβρίου θα επανατοποθετήσουν τα μολυσμένα προϊόντα σε σούπερ μάρκετ σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη, προκειμένου να υποχρεώσουν τις εταιρίες να τα αποσύρουν μαζικά από τα ράφια. Επίσης, παραθέτουν οπτικό υλικό που δείχνει βήμα προς βήμα πώς τοποθέτησαν το υδροχλωρικό οξύ στα προϊόντα, τα οποία, όπως υποστηρίζουν, θα είναι «σαν καινούργια».

Μπροστά στο ενδεχόμενο όσα γράφονται στην προκήρυξη να ισχύουν, ο Ενιαίος Φορέας Ελέγχου Τροφίμων (ΕΦΕΤ) καλεί τους καταναλωτές σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη να μην προμηθευτούν, από σήμερα έως και τις 25 Δεκεμβρίου, τα παρακάτω προϊόντα, ανεξαρτήτως παρτίδας: Coca-Cola (πλαστική συσκευασία PΕΤ του 1,5 λίτρου), Coca-Cola Light (πλαστική συσκευασία PΕΤ του 1,5 λίτρου), Παριζάκι Υφαντής (συσκευασίες των 500 gr και των 350 gr) και Φρέσκο Γάλα Πλήρες ΔΕΛΤΑ του ενός λίτρου, σε χάρτινη συσκευασία μπλε χρώματος. Οι αλυσίδες των σούπερ μάρκετ που διαθέτουν αυτά τα προϊόντα θα πρέπει να τα αποσύρουν άμεσα από τα σημεία πώλησης.

Στόχος άλλες δύο φορές η Coca-Cola

Ανάλογη απειλή είχε γίνει τα Χριστούγεννα του 2013, όταν η οργάνωση FAI/IRF Διεθνές Επαναστατικό Μέτωπο / Πυρήνας Nicola και Alfredo είχε ανακοινώσει ότι «μόλυνε» με υδροχλωρικό οξύ 63 πλαστικά μπουκάλια Coca-Cola Light των 500 ml και 42 πλαστικά μπουκάλια Nestea των 500 ml, τα οποία θα επανατοποθετούσε στα ράφια των σούπερ μάρκετ.

Επειτα από χημικές αναλύσεις, ανιχνεύτηκε ποσότητα υδροχλωρικού οξέος στο αναψυκτικό των 500 ml που εστάλη σε γνωστή ιστοσελίδα μέσα σε λευκό φάκελο, ο οποίος περιείχε επίσης ένα USB stick (με προκήρυξη-βίντεο). Οι εταιρίες που είχαν αναφερθεί τότε στις αναρτήσεις της οργάνωσης προχώρησαν σε ανάκληση των προϊόντων τους.

Το ίδιο έγινε και πέρσι, πάλι, την περίοδο των Χριστουγέννων. Οι «ακτιβιστές», προχωρώντας σε ακόμα ένα «εκβιαστικό μποϊκοτάζ», ανάγκασαν τις εταιρίες Coca-Cola, Nestle και Unilever να αποσύρουν συσκευασίες τους από τα ράφια των καταστημάτων. Σύμφωνα με τους ειδικούς, το υδροχλωρικό οξύ μπορεί να προκαλέσει σοβαρά εγκαύματα στο δέρμα, ενώ, αν καταναλωθεί, καταστρέφει ιστούς του ανθρώπινου οργανισμού, ξεκινώντας από τον φάρυγγα και φτάνοντας έως το στομάχι.

Keywords
Τυχαία Θέματα