Δήλωση-σοκ Χουλιαράκη: Καλά που υπάρχουν και τα μνημόνια

Δήλωση-σοκ Χουλιαράκη: Καλά που υπάρχουν και τα μνημόνια19.01.2018Πρόσωπα

Στη χορεία των υποστηρικτών των Μνημονίων προστέθηκε χθες ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών Γιώργος Χουλιαράκης!

Σε πλήρη αντίθεση με τη «γραμμή» του ΣΥΡΙΖΑ, ο κ. Χουλιαράκης υποστήριξε ότι δεν έφεραν τα προγράμματα προσαρμογής την κρίση, αλλά αντιθέτως «χωρίς αυτά η χρεοκοπία θα ήταν σίγουρη, η δημοσιονομική προσαρμογή πιο

βίαιη και η έξοδος από το ευρώ βέβαιη». Επιπλέον, τάχθηκε εμμέσως υπέρ της ενισχυμένης εποπτείας της χώρας μας και μετά το 3ο Μνημόνιο, υποστηρίζοντας ότι «υπάρχει κίνδυνος να επιστρέψουμε στις παλιές συνήθειες», καθώς «το ρίσκο ενός νέου δημοσιονομικού παραστρατήματος δεν είναι μικρό».

Μιλώντας χθες στην παρουσίαση του βιβλίου «Κατανοώντας την ελληνική κρίση», στο Ωδείο Αθηνών, ο κ. Χουλιαράκης ταυτίστηκε με τους δανειστές ως προς την ανάγκη να συνεχιστούν οι μεταρρυθμίσεις μετά το 3ο Μνημόνιο και παραδέχθηκε ότι η έξοδος από το πρόγραμμα «δεν σημαίνει ότι επιστρέφουμε σε υψηλούς ρυθμούς ανάπτυξης».

Επεσήμανε δε ότι το 2019 είναι εκλογική χρονιά και εκτίμησε ότι δεν αποκλείεται να έχουμε αλλεπάλληλες αναμετρήσεις, εξέλιξη που θα μπορούσε να εκτροχιάσει την οικονομία.

Ως προς την εποπτεία της χώρας μας σημείωσε ότι θα υπάρξει ένας μηχανισμός εποπτείας στο πλαίσιο των ευρωπαϊκών εξαμήνων και της εποπτείας που έχουν Κύπρος και Πορτογαλία, αλλά πρόσθεσε με νόημα ότι «οι χώρες αυτές δεν έχουν το δικό μας πρόβλημα χρέους».

Keywords
Τυχαία Θέματα