Διεθνές ένταλμα για Αγούδημο

Διεθνές ένταλμα για Αγούδημο02.12.2017Δικαστικά

Η Ελλάδα ζητά την έκδοση του από την Ελβετία για να δικαστεί

Με διεθνές ένταλμα σύλληψης και ταπεινωτικές διαδικασίες βρίσκεται αντιμέτωπος ο άλλοτε πανίσχυρος πλοιοκτήτης Μάκης Αγούδημος, που δημιούργησε μια ακτοπλοϊκή αυτοκρατορία επί ΠΑΣΟΚ και έμεινε γνωστός για πλοία του όπως τα «Ροδάνθη», «Ρομίλντα», «Μιλένα» και «Νταλιάνα», συνώνυμα για χιλιάδες τουρίστες της αργής μετακίνησης

και των καλοκαιρινών διακοπών.

Ο Μάκης Αγούδημος από το 2009, οπότε έκλεισε η ναυτιλιακή του GA Ferries λόγω τεράστιων χρεών στο κράτος, στο ΝΑΤ, σε προμηθευτές και στους υπαλλήλους του, εγκαταστάθηκε στο σπίτι του στο Λουγκάνο της Ελβετίας. Βέβαια, το αλπικό τοπίο και η ασφάλεια της χώρας αυτής δεν μπορούν να εγγυηθούν την ηρεμία του άλλοτε κραταιού επιχειρηματία, καθώς, εκτός από το ένταλμα σύλληψης από το Μονομελές Εφετείο Κακουργημάτων Πειραιά, αναμένεται και διεθνές, και οι ελληνικές δικαστικές Αρχές θα ζητήσουν από την ελβετική δικαιοσύνη να συνδράμει στη σύλληψη και έκδοση του Γεράσιμου Αγούδημου στη χώρα μας.

Αιτία είναι ότι ο Γεράσιμος Αγούδημος δεν προσήλθε στο εδώλιο για να δικαστεί για το αδίκημα της άμεσης συνέργειας σε ανακριβή απόδοση ΦΠΑ κατ’ εξακολούθηση, συνολικού ποσού που υπερβαίνει ανά φορολογικό έτος τα 100.000 ευρώ.
Η ιστορία του πλοιοκτήτη κάλλιστα θα μπορούσε να γίνει χολιγουντιανή υπερπαραγωγή. Αντισυμβατικός, καθώς κυκλοφορούσε και φωτογραφιζόταν ξυπόλητος, και ταυτόχρονα μεγαλομανής, κάπνιζε πούρα στο αχανές γραφείο των 200 τ.μ., όπου έφτανε κανείς με ναυτική σκάλα!
Αυτές είναι μόνο μερικές από τις πτυχές της επιχειρηματικής ζωής του Γεράσιμου Αγούδημου, που έμεινε γνωστός για το πάθος στα πούρα και την καλή ζωή και που ανδρώθηκε επιχειρηματικά μετά την άνοδο του ΠΑΣΟΚ το 1981.

Η «Δημητρούλα»

Τα επόμενα χρόνια ο στόλος μεγάλωσε με πλοία όπως το «Δημητρούλα», που λέγεται ότι πήρε το όνομά του από τη Δήμητρα Λιάνη - Παπανδρέου, ως ένδειξη αγάπης στο πρόσωπο του προέδρου του ΠΑΣΟΚ. Βέβαια, τα παλιά σκαριά ήταν αστείρευτη πηγή για ανέκδοτα από επιβάτες και ανταγωνιστές του Αγούδημου. Ωστόσο, η διαχείριση φαίνεται ότι δεν ήταν χρηστή και κάπως έτσι ο πλοιοκτήτης φέρεται ότι έφτασε να έχει συνολικά χρέη πάνω από 20.000.000 ευρώ, με τον κατάλογο των… φεσωμένων να μην έχει τελειωμό!
Το 2009, η επιβολή λουκέτου στη ναυτιλιακή αυτοκρατορία Αγούδημου χαρακτηρίστηκε μονόδρομος. «Μαχαιριά» ήταν η απόφαση του υπουργείου Εμπορικής Ναυτιλίας να εξαιρεθεί από την διεκδίκηση δρομολογίων για την κάλυψη 17 άγονων γραμμών. Η υγεία του κλονίστηκε, ενώ κάποιοι θεωρούν πως αποπειράθηκε να αυτοκτονήσει. Εγκατέλειψε τη μνημειώδη βίλα στο Λαγονήσι, επιλέγοντας το ησυχαστήριό του στο Λουγκάνο.

Keywords
Τυχαία Θέματα