ΔΕΗ: Εξι «μνηστήρες» στη μάχη για τις λιγνιτικές

ΔΕΗ: Εξι «μνηστήρες» στη μάχη για τις λιγνιτικές22.06.2018Οικονομία

Τις επόμενες εβδομάδες θα κριθεί η μάχη για τις λιγνιτικές μονάδες της ΔΕΗ σε Φλώρινα και Μεγαλόπολη, καθώς χθες εκδήλωσαν αρχικό ενδιαφέρον τρεις αμιγώς

ελληνικοί όμιλοι, δύο όμιλοι από την Τσεχία και μια κινεζοελληνική κοινοπραξία.

Οπως ανακοίνωσε η διοίκηση της ΔΕΗ, πρόκειται για τους ομίλους Μυτιληναίος, ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ, ΕΛΒΑΛΧΑΛΚΟΡ (του ομίλου Βιοχάλκο), την κοινοπραξία Beijing Guohua Power Company Limited με την Damco Energy του ομίλου Κοπελούζου, την Energeticky A Prumislovy Holding (EPH) από την Τσεχία και την κυπριακή (αλλά τσεχικών συμφερόντων) Indoverse (Czech) Coal Investments Limited.

Αξιολόγηση

Η EPH ανήκει στον Τσέχο επιχειρηματία Daniel Křetínský, που είναι και ο μεγαλομέτοχος της ποδοσφαιρικής ομάδας Σπάρτα Πράγας, ενώ έχει σημαντική παρουσία και στα μέσα μαζικής ενημέρωσης. Ο όμιλος EPH έχει παρουσία στον χώρο της ενέργειας σε πολλές χώρες της Ευρώπης. Ο έτερος Τσέχος δισεκατομμυριούχος, ο Pavel Tykac, μέσω της Indoverse ελέγχει τα δύο μεγαλύτερα λιγνιτωρυχεία της Τσεχίας.

Οι σύμβουλοι της ΔΕΗ αναφορικά με τη διαγωνιστική διαδικασία, αφού αξιολογήσουν τις υποβληθείσες εκδηλώσεις ενδιαφέροντος, θα υποβάλουν το πόρισμά τους προς τη διοίκηση της τελευταίας σχετικά με τους υποψηφίους που πληρούν τα κριτήρια συμμετοχής για την επόμενη φάση του διαγωνισμού.

Φ.Κ.

Keywords
Τυχαία Θέματα