ΔΕΗ: Αιτήσεις για Κοινωνικό Τιμολόγιο έως τις 30/11/2018

ΔΕΗ: Αιτήσεις για Κοινωνικό Τιμολόγιο έως τις 30/11/201822.10.2018Οικονομία

Υποχρέωση έχουν και «παλιοί» δικαιούχοι

Εως τις 30/11/2018 θα υποβάλλονται οι αιτήσεις για Κοινωνικό Οικιακό Τιμολόγιο (ΚΟΤ) της ΔΕΗ με βάση τη φορολογική δήλωση 2018, με την εφαρμογή να είναι διαθέσιμη στην πλατφόρμα της idika.gr/kot.

Υποχρέωση υποβολής νέας αίτησης έχουν και όσοι έχουν ενταχθεί

στο Κοινωνικό Τιμολόγιο της ΔΕΗ κατά το παρελθόν, προκειμένου να αξιολογηθεί εκ νέου η υπαγωγή τους, με βάση τα στοιχεία του φορολογικού έτους 2017 (φορολογική δήλωση 2018).Οσοι δεν πληρούν πλέον τα κριτήρια ένταξης θα μπορούν να έχουν το ΚΟΤ έως την 30ή Νοεμβρίου 2018. Μετά θα το χάνουν.

Οι αιτήσεις για ένταξη υποβάλλονται στην ηλεκτρονική διεύθυνση www.idika.gr/kot/ της Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης Κοινωνικής Ασφάλισης και οι ενδιαφερόμενοι θα χρησιμοποιούν τους προσωπικούς κωδικούς πρόσβασης στη φορολογική βάση δεδομένων TAXISnet της Γενικής Γραμματείας Πληροφοριακών Συστημάτων ώστε να εισέλθουν στην πλατφόρμα και να υποβάλουν την αίτηση.

Δύο κατηγορίες

Υπενθυμίζεται ότι υπάρχουν δύο κατηγορίες Κοινωνικού Οικιακού Τιμολογίου: Για την ένταξη στο ΚΟΤ Α, σύμφωνα με την ΗΔΙΚΑ, απαιτείται να υπάρχει εγκεκριμένη αίτηση ΚΕΑ (Κοινωνικό Εισόδημα Αλληλεγγύης) που να έχει εγκριθεί το τελευταίο δίμηνο (για αυτούς που έχουν εγκριθεί προ διμήνου απαιτείται επικαιροποίηση της αίτησής τους στο ΚΕΑ). Υπενθυμίζεται ότι η επικαιροποίηση της αίτησης του ΚΕΑ μπορεί να γίνει από το σπίτι ηλεκτρονικά.

Για την ένταξη στο ΚΟΤ Β εξετάζονται εκ νέου τα προβλεπόμενα κριτήρια, ανεξάρτητα αν κάποιος κρίθηκε δικαιούχος του Κοινωνικού Μερίσματος 2017. Σημειώνεται ότι λαμβάνονται υπόψη και τυχόν τροποποιητικές φορολογικές δηλώσεις, εφόσον έχουν εκκαθαριστεί. Επίσης, για τυχόν φιλοξενούμενα ενήλικα μέλη απαιτείται συναίνεση που δίνεται ηλεκτρονικά, όπως γινόταν και με το Κοινωνικό Μέρισμα.

Keywords
Τυχαία Θέματα