Δασικοί χάρτες: Νέες περιοχές στη διαδικασία αντιρρήσεων

Δασικοί χάρτες: Νέες περιοχές στη διαδικασία αντιρρήσεων07.07.2018Οικονομία

Ξεκίνησε η διαδικασία υποβολής αντιρρήσεων για τους δασικούς χάρτες που αναρτήθηκαν και αφορούν τους προκαποδιστριακούς Δήμους Ελευσίνας, Μαγούλας, Νέας Περάμου, Οινόης, Ερυθρών, Βιλίων, Π.Ε. Δυτ. Αττικής και Κορυδαλλού και Π.Ε. Πειραιώς.

Για τον αναρτημένο δασικό χάρτη κάθε ενδιαφερόμενος θα πρέπει να ανατρέξει στην ιστοσελίδα του Ελληνικού Κτηματολογίου, μέσω του οποίου και μόνο μπορεί να υποβάλλονται αντιρρήσεις. Η προθεσμία υποβολής των αντιρρήσεων είναι αποκλειστική άρχισε

χθες και λήγει στις 18/10/2018, ημέρα Πέμπτη. Για τους κατοικούντες ή διαμένοντες στην αλλοδαπή, η παραπάνω προθεσμία παρατείνεται κατά 20 ημέρες, δηλαδή λήγει στις 7/11/2018, ημέρα Τετάρτη. Οι αντιρρήσεις αφορούν αποκλειστικά και μόνο την αμφισβήτηση του χαρακτήρα ή της μορφής των εμφανιζόμενων στον δασικό χάρτη εκτάσεων.

Σταδιακά, έως τα μέσα του φθινοπώρου θα υλοποιηθεί η ανάρτηση των δασικών χαρτών και στις υπόλοιπες περιοχές της ανατολικής Αττικής. Ειδικότερα, στα τέλη Αυγούστου θα αναρτηθούν οι δασικοί χάρτες στις δημοτικές ενότητες Αρτέμιδας, Σπάτων, Ραφήνας, Αγίου Στεφάνου, Διονύσου, Ροδόπολης, Ανοιξης, Σταμάτας, Κρωπίας και Κερατέας.

Ακολουθούν, το φθινόπωρο του 2018, οι δημοτικές ενότητες Αγ. Κωνσταντίνου, Καλυβίων - Θορικού, Αναβύσσου, Κουβαρά, Λαυρεωτικής, Παλαιάς Φώκαιας, Σαρωνίδας, Αυλώνα, Αφιδνών, Αχαρνών, Θρακομακεδόνων, Κρυονερίου, Μαλακάσας, Νέας Μάκρης, Πολυδενδρίου, Μαρκοπούλου, Βάρης και Βούλας. Η διαδικασία κύρωσης των δασικών χαρτών για ολόκληρη την ανατολική Αττική αναμένεται να ολοκληρωθεί εντός του 2019.

Keywords
Τυχαία Θέματα