Χλιδάτη ζωή με μίζες από διπλώματα

Χλιδάτη ζωή με μίζες από διπλώματα15.03.2019Αστυνομικά

Κύκλωμα στο υπουργείο Μεταφορών θησαύριζε εκδίδοντας άδειες οδήγησης χωρίς εξετάσεις με ταρίφα 2.000 ευρώ

Η χλιδάτη ζωή που έκανε το κύκλωμα επίορκων υπαλλήλων παραρτήματος του υπουργείου Μεταφορών, με έδρα τα νότια προάστια της Αττικής, με τα χρήματα που εξασφάλιζαν πουλώντας διπλώματα «μαϊμού» σε δεκάδες οδηγούς πρόδωσε τη δράση τους, οδηγώντας τους στα χέρια της ΕΛ.ΑΣ.

Σύμφωνα με όσα έχουν γίνει γνωστά, το κύκλωμα, σε συνεργασία

με δύο σχολές οδηγών, είχε εκδώσει δεκάδες άδειες οδήγησης για μοτοσικλέτες και αυτοκίνητα -ακόμα και επαγγελματικά- χωρίς να εμφανιστεί στις γραπτές εξετάσεις ή στην οδήγηση ο ενδιαφερόμενος, που δεν χρειαζόταν να κάνει ούτε μαθήματα! Μάλιστα, σύμφωνα με τις έρευνες, οι πολίτες που είχαν την οικονομική άνεση διέθεταν έως και 2.000 ευρώ για να μην «ταλαιπωρηθούν».

Το κύκλωμα εξαρθρώθηκε ύστερα από έρευνες της Διεύθυνσης Εσωτερικών Υποθέσεων της ΕΛ.ΑΣ., οι οποίες βρίσκονται ακόμη σε εξέλιξη. Μέχρι στιγμής οι Αδιάφθοροι συνέλαβαν μια διευθύντρια τμήματος και έξι υπαλλήλους στο παράρτημα του υπουργείου, αλλά και τους ιδιοκτήτες των δύο σχολών οδήγησης.

Η έρευνα της Διεύθυνσης Εσωτερικών Υποθέσεων ξεκίνησε όταν έγινε αντιληπτό ότι συγκεκριμένοι υπάλληλοι στο παράρτημα του υπουργείου Μεταφορών στον νότιο τομέα έκαναν «μεγάλη ζωή», όπως πανάκριβα ταξίδια σε εξωτικά μέρη, ενώ κάθε χρόνο άλλαζαν πολυτελή αυτοκίνητα, τα οποία κόστιζαν δεκάδες χιλιάδες ευρώ. Οπως ήταν φυσικό, αυτές οι σπατάλες δεν ήταν δυνατό να δικαιολογηθούν από τον μισθό ενός δημοσίου υπαλλήλου, μετά και τις περικοπές που έχουν υποστεί εξαιτίας της οικονομικής κρίσης!

Επίσης χαρακτηριστικό είναι το γεγονός ότι κατά τη διάρκεια των ερευνών ανακαλύφθηκε το ποσό των 80.000 ευρώ μέσα σε κρύπτες! Συγκεκριμένα, βρέθηκαν 12.000 ευρώ σε ειδική κρύπτη στο γραφείο της διευθύντριας, ενώ τα υπόλοιπα χρήματα βρέθηκαν στα σπίτια και στις σχολές οδήγησης των εκπαιδευτών που συνελήφθησαν.

Αξίζει να αναφερθεί ότι οι κατηγορούμενοι ήταν και «γενναιόδωροι» σε όσους πλήρωναν την «ταρίφα», καθώς μαζί με το δίπλωμα οδήγησης αυτοκινήτου τούς έκαναν «δώρο» και άδεια ικανότητας οδήγησης... μοτοσικλέτας και ας μην μπορούσαν να κάνουν ούτε πετάλι σε ποδήλατο! Το αποτέλεσμα ήταν να βγαίνουν στον δρόμο οδηγοί χωρίς να έχουν κάνει πριν ούτε ένα μάθημα αποτελώντας «κίνδυνο-θάνατο» για τους άλλους οδηγούς καθώς και τους πεζούς.

Η έρευνα των αστυνομικών αναμένεται να ολοκληρωθεί σήμερα και να σχηματιστεί η σχετική δικογραφία με την οποία οι κατηγορούμενοι θα παραπεμφθούν στον εισαγγελέα.

Keywords
Τυχαία Θέματα