Χαρτοπόλεμος για τα απόρρητα

Χαρτοπόλεμος για τα απόρρητα24.11.2017Πρόσωπα

ΕΔΕ από Καμμένο, που υποστηρίζει με έγγραφα ότι ο Β. Παπαδόπουλος είναι εκπρόσωπος της Σ. Αραβίας στο deal της πώλησης των βλημάτων

Στην αντεπίθεση περνούν, με καθυστέρηση, η κυβέρνηση και η ηγεσία του υπουργείου Εθνικής Αμυνας όσον αφορά τη συμφωνία πώλησης πυρομαχικών στη Σαουδική Αραβία.

Ο Πάνος Καμμένος διέταξε

Ενορκη Διοικητική Εξέταση για τη διαρροή των απόρρητων εγγράφων, καταγγέλλοντας βουλευτές της αντιπολίτευσης αλλά και υπηρεσιακούς παράγοντες ως «πλασιέ» διαβαθμισμένης εθνικής αλληλογραφίας με στόχο να πληγούν ο ίδιος και η κυβέρνηση, ενώ ταυτόχρονα, με επίσημα έγγραφα που κατέθεσε στη Βουλή και ανάρτησε στην ιστοσελίδα του ΥΕΠΘΑ, υποστηρίζει ότι ο Βασίλης Παπαδόπουλος είναι ο νόμιμος εκπρόσωπος του Ριάντ στη διακρατική συμφωνία πώλησης των βλημάτων.

«Διατάχθηκε ΕΔΕ από τον Α/ΓΕΕΘΑ για τη διαρροή απόρρητων εγγράφων. Με τις Ενοπλες Δυνάμεις δεν θα παίξει κανείς ούτε θα τις εμπλέξει σε πολιτικό παιχνίδι. Ο ελληνικός λαός τις εμπιστεύεται» έγραψε στο twitter ο Πάνος Καμμένος. Λίγη ώρα αργότερα, την ΕΔΕ επιβεβαίωσε με ανακοίνωσή του και το ΓΕΕΘΑ.

Με τον τρόπο αυτόν ο υπουργός Εθνικής Αμυνας επιχειρεί να βάλει ένα τέλος στη διαρροή απόρρητων εγγράφων, κάνοντας επίθεση στους διακινητές, όπως και ο υπουργός Εξωτερικών Νίκος Κοτζιάς. Ο πρώτος τούς χαρακτήρισε «πλασιέ», ο δεύτερος «πωλητές».

Ο Π. Καμμένος δεσμεύτηκε επίσης να αποχαρακτηρίσει όσα απόρρητα έγγραφα δει και ζητήσει ο εισαγγελέας και να δώσει πρόσβαση στα μέλη της αρμόδιας Επιτροπής της Βουλής για να σταματήσει η σπέκουλα, όπως είπε. Η Ν.Δ. ωστόσο αποφεύγει να τοποθετηθεί στα έγγραφα που κατέθεσε ο κ. Καμμένος στη Βουλή και αποδεικνύουν ότι ο Β. Παπαδόπουλος είναι ο νόμιμος εκπρόσωπος του Ριάντ.

Ενδεικτικό είναι ότι ο γενικός γραμματέας της Κεντρικής Επιτροπής του κόμματος Λευτέρης Αυγενάκης, όταν ρωτήθηκε από τον Νίκο Χατζηνικολάου στη ραδιοφωνική εκπομπή του στον Real FM (παρουσία και του δημοσιογράφου Αντώνη Δελλατόλα) για τα έγγραφα που πιστοποιούν την εκπροσώπηση του κ. Παπαδόπουλου, απέφυγε να απαντήσει, δείχνοντας αμηχανία και επιμένοντας στα περί μεσάζοντα.

Επίθεση σε Βούτση

Η Ν.Δ. αρκέστηκε να επιτεθεί στον πρόεδρο της Βουλής Νίκο Βούτση, τον οποίο εγκάλεσε γιατί δεν δίνει πρόσβαση στα έγγραφα που κατέθεσε ο κ. Λοβέρδος. «Τι άραγε έχουν να κρύψουν για μια διακρατική συμφωνία την οποία είχε εγκρίνει η Βουλή, χωρίς μεσάζοντες;» ανέφερε το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Ο Νίκος Βούτσης απάντησε στη Ν.Δ. χαρακτηρίζοντας την ανακοίνωσή της «ακατανόητη και προκλητική» και, εάν τολμά, να του κάνει πρόταση μομφής.
Στο σίριαλ πάντως προστέθηκε χθες και ο πρώην υπουργός Παιδείας, Νίκος Φίλης, ο οποίος, κινούμενος εμμονικά στα θέματα των εξοπλισμών, ζήτησε να ακυρωθεί η συμφωνία, λέγοντας ότι η Αριστερά δεν πουλάει όπλα.

«Βόμβες» Κοτζιά και για «πωλήσεις»

Σοβαρότατες αιχμές για «πώληση» απόρρητων εγγράφων, με σκοπό να πλήξουν την κυβέρνηση και τους υπουργούς της, υπονομεύοντας όμως έτσι τη διεθνή θέση της χώρας, άφησε ο Νίκος Κοτζιάς μετά την επίθεση που δέχθηκε από τη «διαπλοκή», όπως είπε, κατόπιν της ανακοίνωσης του υπουργείου Εξωτερικών ότι η διαρροή διαβαθμισμένων εγγράφων (για την υπόθεση της Σαουδικής Αραβίας) επισείει ποινή έως δέκα χρόνων φυλάκισης.

«Κατά τη διαπλοκή, έντυπα και τηλεοράσεις της, στην Ελλάδα η παρανομία είναι το ορθό, ενώ η πίστη στη νομιμότητα κάτι το επαχθές. Σύμφωνα με την αντίληψή της, κάποιοι μπορούν να πωλούν απόρρητα έγγραφα κατά το δοκούν και άλλοι να τα διακινούν επί ημέρες, υπονομεύοντας τη διεθνή θέση της χώρας» έγραψε δηκτικά χθες το πρωί ο Νίκος Κοτζιάς στο twitter, ενώ λίγη ώρα αργότερα επανήλθε με νέα ανάρτησή του, σχολιάζοντας ταυτόχρονα και τα επικριτικά σχόλια που προκάλεσε η πρώτη.
«Μόνο όποιος έχει κάνει πολλές παρανομίες επιτίθεται με τον τρόπο που με βρίζουν και με απειλούν οι διαπλεκόμενοι, επειδή υπερασπίζομαι τη νομιμότητα και τα συμφέροντα της χώρας» ανέφερε.

ΕΠΙ ΤΗΣ ΟΥΣΙΑΣ

Αργησαν πολύ...

Δεν είναι πρώτη φορά που κάποιοι (συνήθως με πράσινο παρελθόν) υπάλληλοι κάνουν φέιγ βολάν απόρρητα έγγραφα. Οσα συμβαίνουν τον τελευταίο καιρό με την υπόθεση πολεμικού υλικού στη Σαουδική Αραβία επιβεβαιώνουν τα παραπάνω.

Δυστυχώς, τα αρμόδια υπουργεία καθυστέρησαν πολύ να αντιδράσουν σε αυτήν την επικίνδυνη κατάσταση, που εκθέτει πολλαπλώς τη χώρα, διατάσσοντας με αργοπορία ΕΔΕ. Δυστυχώς για ορισμένους, τα επιχειρηματικά και μικροκομματικά συμφέροντα μπαίνουν πάνω από την Ελλάδα και το εθνικό καθήκον.

Πολιτικοί που έχουν περάσει από θέσεις ευθύνης οφείλουν να το γνωρίζουν αυτό, διότι στην εξωτερική πολιτική υπάρχουν πράγματα που γίνονται και δεν λέγονται, και πράγματα που λέγονται, αλλά δεν γίνονται. Η παροχή μικροκομματικών υπηρεσιών σίγουρα δεν είναι ο ορθός δρόμος τού πορεύεσαι στον δημόσιο βίο. Οσο για τα αρμόδια υπουργεία, καιρός είναι να ξυπνήσουν και να μην κινούνται με αφέλεια όταν γνωρίζουν ποιους αντιμετωπίζουν. Ας δείξουν τη Δευτέρα ότι βρήκαν τα χαμένα ανακλαστικά τους.

Keywords
Τυχαία Θέματα