Μπριζίτ και Σεν Τροπέ στέλνουν φιλιά σε Τσιόδρα – Χαρδαλιά

H Μπαρντό και ο γαλλικός Νότος παραδίδουν μαθήματα σε όσους πιστεύουν πως ασκείται πολιτική με υγειονομική δικτατορία, ότι υπάρχει τουρισμός μέσα σε… κλίβανο!

Από τον Γιώργο Τράγκα

Η μεγάλη σταρ του γαλλικού κινηματογράφου δεν είχε ενδοιασμούς. Το διάσημο ψαροχώρι πρέπει να ζήσει. Με φίλησε πολύ δυνατά στο στόμα, όπως έναν από τους εραστές της… Ο χωροφύλακας του Σεν Τροπέ δεν ερυθρίασε, δεν έσπευσε να βάλει πρόστιμο ή να κάνει παρατήρηση, αλλά χαμογέλασε. Ο υπέροχος Λουί ντε Φινές, το άγρυπνο μάτι

του αγίου Τροπαιοφόρου στη νότια Γαλλία, γνωρίζει καλά ότι οι τουρίστες θέλουν να διασκεδάσουν και επιθυμούν να απολαύσουν τις διακοπές τους χωρίς περιορισμούς, προστάγματα και προειδοποιήσεις για καραντίνες.

Όλη η προβλήτα του διάσημου χωριού της γατούλας του γαλλικού σινεμά, του Ροζέ Βαντίμ, χόρευε έως το πρωί σε έξαλλους ρυθμούς. Χιλιάδες οι τουρίστες. Αι γενεαί πάσαι. Κατάμεστα όλα τα ρεστοράν, δεν έπεφτε καρφίτσα. Τραπέζια των 8, 10 και… βάλε ατόμων! Πατείς με, πατώ σε. Πουθενά η σκιά του… Χαρδαλιά! Ο τουρισμός και η οικονομία του γαλλικού Νότου, σε πλήρη επανάκαμψη. Ουρές έξω από το διάσημο L’ Opera, το Le Quai και το L’ Italien. Η μουσική, στη διαπασών. Τα πάρτι ξέφρενα πάνω στα ντεκ και στα σαλόνια των φωτισμένων θαλαμηγών. Ο χωροφύλακας του Σεν Τροπέ έχει κλείσει για τα καλά τα μάτια και τα αυτιά και περπατάει ανέμελος και ευτυχισμένος κάπου στο κέντρο της πόλης, κοντά στα υπέροχα παγωτατζίδικα. O Λουί σκέφτεται πρώτα η οικονομία και η ζωή.

Σίγουρα οι Γάλλοι είναι ένας πολιτισμένος, έξυπνος και έμπειρος λαός. Αγαπάει την υγεία του, αλλά γνωρίζει πώς πρέπει να προστατεύσει την οικονομία του. Γιατί χωρίς argent (χρήμα) δεν υπάρχει ζωή. Μόνο φτώχεια, ανεργία και αρρώστια. La vie est belle (η ζωή είναι ωραία) όταν κάποιος τη ζει. Όχι όταν του λένε: «Μείνε σπίτι, μείνε ασφαλής και άνεργος!»

Ομολογώ ότι αισθάνθηκα πικρία βλέποντας αυτό το τουριστικό ρεύμα και αυτό το ηφαίστειο τουριστικής ζωής στη Γαλλία, την ώρα που διάβαζα στο διαδίκτυο ότι η Μύκονος, η Σαντορίνη και γενικά ολόκληρη η Ελλάδα δεν έχουν τουρισμό και η οικονομία είναι πραγματικό «καμίνι», εξαιτίας των ανόητων και ακραίων μέτρων που πήρε η κυβέρνηση Μητσοτάκη.

Ούτε την υγεία διασφάλισε ούτε ενίσχυσε το ΕΣΥ ούτε ως «κλίβανος» και «αποστειρωμένη αίθουσα» πρόκειται να υποδεχτεί έναν μεγάλο αριθμό τουριστών, δηλαδή ένα μέρος του εθνικού εισοδήματος. Ο πρωθυπουργός ζει σε έναν παράλληλο κόσμο και πιστεύει ότι ικανοποιεί και πείθει την πλειονότητα της κοινής γνώμης, φορώντας κίτρινα γιλέκα και βάζοντας μπροστά μια μπουλντόζα στην περιοχή του άνυδρου Ελληνικού. Οποιος έρθει στη νότια Γαλλία θα αντιληφθεί αμέσως πώς λειτουργεί μια πολιτισμένη χώρα, που πέρασε και αυτή lockdown και είχε πολλά θύματα από τον Covid-19.

Η Μπριζίτ Μπαρντό με είδε στενοχωρημένο να κάθομαι στο Café de Paris. Επειδή γνωριζόμαστε χρόνια, η γυναίκα που μεταμόρφωσε ένα φτωχό ψαροχώρι σε έναν διάσημο τουριστικό τόπο παραγωγής δισεκατομμυρίων ευρώ με πλησίασε, κάθισε δίπλα μου και μου έπιασε την κουβέντα: «Εδώ και τρεις εβδομάδες, George», μου είπε, «δεν πέφτει καρφίτσα στο Σεν Τροπέ, στο Σεν Μαξίμ και το Σεν Ραφαέλ. Αν συνεχίσουμε έτσι, θα είναι ακόμα μία καλή χρονιά. Ο κόσμος δεν φοβάται, θέλει να ζήσει, να χαρεί και αυτό το καλοκαίρι. Όπως βλέπεις, μόνο οι σερβιτόροι φοράνε μικρές, διαφανείς, προστατευτικές μάσκες. Όλα αυτά τα περιοριστικά μέτρα που ακούω ότι παίρνετε στην Ελλάδα απωθούν, δυσκολεύουν τους ανθρώπους να ζήσουν, να χαρούν ένα από τα καλοκαίρια της εφήμερης ζωής τους».

Η ψιψίνα με κοίταξε στα μάτια και τόνισε με έμφαση: «Mon amour, είναι όπως το σεξ. Ο τουρισμός θέλει απόλυτη ελευθερία. Κανένας τουρίστας δεν θέλει να κινείται, να αναπνέει και να διασκεδάζει μέσα σε… κλίβανο. Πολύ περισσότερο να βλέπει συνεχώς στην τηλεόραση αυτόν τον αξύριστο, αυτή την ασχημόφατσα που έχετε εκεί στην Ελλάδα. Αυτόν που κουνάει το δάχτυλο, επιβάλλει πρόστιμα και βάζει λουκέτα». Μόνο ένας connard πολιτικός μπορεί να πιστεύει ότι θα έχει τουρισμό, λέγοντας: «Ελάτε να χαρείτε τη θάλασσα, μέσα… σε νοσοκομείο!». Φεύγοντας η Μπριζίτ με φίλησε δυνατά στο στόμα με τόσο πάθος, που άναψε το πρόσωπο του σερβιτόρου από τον Μαυρίκιο και κατέβασε τη μικρή, διαφανή, νάιλον μάσκα για να αναπνεύσει.

Λεπτομέρεια: οι περισσότεροι σερβιτόροι στον γαλλικό Νότο έχουν διαφανείς μικρές μάσκες για να μην είναι αποκρουστικά και παραμορφωμένα τα πρόσωπά τους. Επίσης, προσεγγίζοντας τα αεροσκάφη στη Νίκαια, τα πληρώματα ανακοινώνουν ότι αν κάποιος αρρωστήσει, μπορεί, αν θέλει, να τεθεί σε εθελοντική καραντίνα, σε τόπο διαμονής της δικής του επιλογής! Τίποτα δεν επιβάλλεται αν κάποιος έχει συμπτώματα γρίπης.

Τράβηξα αρκετές φωτογραφίες στο Σεν Τροπέ, όπου βρέθηκα το Σαββατοκύριακο, για να σας δείξω, εδώ στη «δημοκρατία» και στο crashonline, πόσο διαφορετικά βλέπουν τα πράγματα οι λαοί που θέλουν να ζήσουν και όχι οι πολιτικοί που θέλουν να προβληθούν μέσω καλοπληρωμένων καναλιών. Η πατρίδα μας θα περπατήσει μονοπάτι με αναμμένα κάρβουνα. Θα υποστεί εκτεταμένη πυροβασία, γιατί έχει πρωθυπουργό έναν πολιτικά ανόητο άνθρωπο, ο οποίος ως νάρκισσος υπερηφανεύεται και κομπάζει για πράγματα που κάνει και έχουν βλαπτικές συνέπειες ή για πράγματα που δεν έχει καταφέρει να κάνει.

Είναι απλώς ένα υπάκουο πιόνι του Βερολίνου σε μια κατεχόμενη οικονομικά αποικία. Ενώ η Ευρώπη επανακτά τους ρυθμούς της, εκείνος, προκειμένου να πάει μέσα σε ατμόσφαιρα φόβου σε εκλογές, εξακολουθεί να τρομάζει τον κόσμο με πρόστιμα και λουκέτα. Οπως έμαθα, το βράδυ του Σαββάτου βγήκαν οι εφοριακοί και οι υπηρεσίες του κράτους στη μη τουριστική Εδεσσα -που ήδη έχει πεθάνει οικονομικά- και έγραφαν για διάφορες απίθανες αιτίες, όλα τα υπάρχοντα μπαράκια και καταστήματα!

Ταυτόχρονα, εν μέσω καλοπληρωμένων δημοσκοπήσεων και «συγγενικών» δελτίων ειδήσεων, ο Μητσοτάκης υφαίνει, όπως μια μαύρη αράχνη, έναν ιστό φασιστικών νόμων. Εφεξής όλοι οι διαδηλωτές, όλοι οι διαμαρτυρόμενοι, όλοι αυτοί που δεν μπορούν να ζήσουν εξαιτίας του ενταφιασμού της οικονομίας θα κηρύσσονται εγκληματίες και θα διώκονται με ιδιώνυμους νόμους. Ήδη μυρίζει εντονότατα απριλιανή ατμόσφαιρα. Έχουν ανασυρθεί διατάξεις χουντικών νόμων και απλώς από την καθαρεύουσα «μεταφράστηκαν» στην απλή καθομιλουμένη.

Ο Μητσοτάκης αποπνέει φασισμό προς τα μέσα και υποτέλεια προς το Βερολίνο. Ήδη κινούνται δυνάμεις στον χώρο της Ν.Δ., του Κέντρου και γενικά όσοι αισθάνονται ελεύθεροι, δημοκράτες και πατριώτες για τη δημιουργία μεγάλου πολιτικού ρεύματος. Σίγουρα ο σημερινός πρωθυπουργός κάνει τη διαφορά, όπως θα έλεγε. Σίγουρα είναι ο πλέον ακραίος, ολοκληρωτικής νοοτροπίας και φασίστας της μεταπολιτευτικής περιόδου. Ο πλέον πειθήνιος σε οτιδήποτε θέλουν οι ξένοι. Ο πλέον επικίνδυνος για τα εθνικά θέματα. Επειδή δεν παράγει πολιτικές λύσεις, σπεύδει να αλυσοδέσει από τώρα τον ελληνικό λαό. Είναι λυπηρό στελέχη της κυβέρνησής του να τον συνοδεύουν στον αντιλαϊκό, φασιστικό και αντεθνικό δρόμο. Το μόνο που παράγουμε, μεσούσης της θερινής περιόδου, είναι δημοσιεύματα για τις παλιές κόντρες μεταξύ Καμμένου και «Παραπολιτικών» και μεταξύ Παππά και Μιωνή.

Μαθαίνω, εδώ στον γαλλικό Νότο, ότι Ελληνες επιχειρηματίες με επώνυμα κέντρα στη Μύκονο, στη Σαντορίνη και σε άλλα νησιά μας σπεύδουν να φτιάξουν αντίστοιχα στις Κάννες, στο Μονακό και στο Σεν Τροπέ. Από ό,τι έμαθα, το Nammos της Μυκόνου πρόκειται να αποκτήσει «αδελφάκι» στην παραλία των Καννών, μπροστά στο ξενοδοχείο «Majestic». Σιγά σιγά οι Ελληνες επιχειρηματίες θα φύγουν από την Ελλάδα. Θα πάνε σε περιοχές όπου δεν υπάρχουν Τσιόδρες και Χαρδαλιάδες. Εκεί όπου λειτουργούν περισσότερο η λογική και η κατανόηση προς το επιχειρείν.

Φεύγοντας από το Σεν Τροπέ, πέρασα από το σπίτι της Μπριζίτ, είναι 85 ετών. Λατρεύει τα ζώα, όπως εγώ. Είμαστε το ίδιο οπαδοί του έρωτα, του σεξ, της ελεύθερης άποψης και της διαφορετικότητας.

Ακόμη είναι κούκλα. Θα έλεγα περισσότερα για το κορμί της, αλλά θα σας κάνω να κοκκινίσετε. Είναι κούκλα, όπως το ψαροχώρι της. Αυτό το κομμάτι του γαλλικού Νότου, όπου άπλωσε γυμνό το κορμί της στην παραλία του και το έκανε διάσημο. Δείτε τις φωτογραφίες. Είναι γερό ρεπορτάζ, θα έλεγα γερή γροθιά στα οπίσθια, σε όσους πιστεύουν ότι ασκείται πολιτική με υγειονομική δικτατορία.

Keywords
σεν, φιλια, σεν, Καλή Χρονιά, σταρ, γαλλια, opera, est, μυκονος, ελλαδα, lockdown, paris, καλοκαιρι, νικαια, εκλογες, εδεσσα, διαδηλωσεις, καμμενος, nammos, τραγκας, παγκόσμια ημέρα της γυναίκας 2012, αλλαγη ωρας, διακοπες ρευματος, Πρώτη ημέρα του Καλοκαιριού, δεη διακοπες ρευματος, διακοπη ρευματος, κυβερνηση εθνικης ενοτητας, νεα κυβερνηση, θερινη ωρα, εκλογες 2012, αλλαγη ωρας 2013, η ζωη ειναι ωραια, η ζωη, δυνατα, βερολινο, γυναικα, εδεσσα, ζωα, ηφαιστειο, θαλασσα, μουσικη, νησια, οικονομια, σαντορινη, σινεμα, σταρ, τηλεοραση, υγεια, φτωχεια, φωτογραφιες, ωρα, opera, ανεργια, αραχνη, αρρωστια, ατμοσφαιρα, αυτια, εβδομαδες, βραδυ, γιλεκα, γροθια, δαχτυλο, δειτε, διαδικτυο, ευρω, ειπε, υπαρχει, ελευθερια, επωνυμα, ετων, ευρωπη, ζωη, ζωης, ιδιο, υπηρεσιες, κυβερνηση, μαξιμ, ματια, ματι, μητσοτακης, μονακο, ναρκισσος, ξενοδοχειο, παθος, πρωι, ρευμα, σαλονια, σιγουρα, σπιτι, στομα, τουρισμος, συμπτωματα, φευγοντας, ψιψινα, εμφαση, est, εθνικα θεματα, χωρα, κομματι, μεινε, μπροστα, μυκονο, nammos, paris, θεματα
Τυχαία Θέματα