Μπράβο από τον Τραμπ σε Αλέξη και Ζόραν!

Μπράβο από τον Τραμπ σε Αλέξη και Ζόραν!21.02.2019Πρόσωπα

«Είκοσι λεπτά υπόθεση είναι τα Σκόπια για τα τεθωρακισμένα» είπε ο Πάνος Καμμένος

Στον χορό των συγχαρητηρίων προς Ελλάδα και Σκόπια για το ξεπούλημα της Μακεδονίας μπήκε και ο πρόεδρος των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ! Ο Αμερικανός

πρόεδρος έστειλε επιστολές στους Αλέξη Τσίπρα και Ζόραν Ζάεφ συγχαίροντάς τους για την κύρωση και την υλοποίηση της Συμφωνίας των Πρεσπών. Ο Τραμπ, απευθυνόμενος στον Ελληνα πρωθυπουργό, χαρακτήρισε την Ελλάδα «πυλώνα σταθερότητας σε μια περίπλοκη περιοχή».

Νωρίτερα, ο Γιώργος Κατρούγκαλος είχε εισπράξει και αυτός τα συγχαρητήρια της Ουάσινγκτον σε τηλεφωνική επικοινωνία του με τον Αμερικανό αναπληρωτή υπουργό Εξωτερικών Τζον Σάλιβαν. Αργά χθες το βράδυ ο Πάνος Καμμένος δεν φάνηκε να συμμερίζεται τόσο τον ενθουσιασμό των ΗΠΑ. Μιλώντας για την ΠΓΔΜ είπε: «Τα Σκόπια είναι 20 λεπτά δουλειά. Αν αποφασίσει μια ίλη τεθωρακισμένων να περάσει μέσα, θα φτάσει στην άλλη πλευρά των Σκοπίων. Θα φτάσει στη Σερβία»!

Νωρίτερα, ο Νίκος Κοτζιάς έβαλε στο στόχαστρό του (μετά τον Πάνο Καμμένο, για τον οποίο υποστήριξε ότι υπάρχουν και άλλα sms με «απειλητική λειτουργία») τον Γιώργο Κουμουτσάκο, ο οποίος, αναφερόμενος στην κόντρα των δύο πρώην υπουργών, χρησιμοποίησε τη λέξη «αλληλοεκβιάζονται».

Ο Νίκος Κοτζιάς σημείωσε ότι «δεν μπορεί καθένας να βγαίνει και να λέει ό,τι του κατέβει εκείνη την ώρα και να δυσφημεί και να συκοφαντεί», διαμηνύοντας στον τομεάρχη Εξωτερικών της Ν.Δ. ότι ή θα πρέπει να αποδείξει τα λεγόμενά του στα δικαστήρια ή να ανακαλέσει. Ο κ. Κουμουτσάκος απάντησε εκφράζοντας τη «συμπάθειά» του στον Νίκο Κοτζιά, ενέμεινε όμως στο «ιερό δικαίωμά του» να διατυπώνει ελεύθερα πολιτικές εκτιμήσεις. Αυτή τη δήλωση κύκλοι του κ. Κοτζιά εξέλαβαν ως συγγνώμη.

Τέλος, το υπουργείο Εξωτερικών εξέδωσε εγκύκλιο με την οποία ενημερώνει τους οργανισμούς του Δημοσίου ότι από τις 12 Φεβρουαρίου η επίσημη ονομασία των Σκοπίων για την αλληλογραφία είναι «Δημοκρατία της Βόρειας Μακεδονίας», ενώ το σύντομο όνομα θα είναι «Βόρεια Μακεδονία» και οι επιθετικοί προσδιορισμοί για το κράτος και τα όργανά του θα είναι «κυβέρνηση/υπουργός της Δημοκρατίας της Βόρειας Μακεδονίας ή Βόρειας Μακεδονίας».

Keywords
Τυχαία Θέματα