Μπουρλότο από Μεϊμαράκη για το Νόμπελ!

Μπουρλότο από Μεϊμαράκη για το Νόμπελ!16.04.2019Πρόσωπα

Σάλος στη Ν.Δ. έπειτα από τη δήλωσή του ότι θα ήταν τιμητικό για την Ελλάδα να βραβευτεί ο Τσίπρας

Θα μπορούσε να είναι αυτονόητη η δήλωση του Βαγγέλη Μεϊμαράκη ότι μια διεθνής βράβευση για οποιονδήποτε πρωθυπουργό είναι τιμητική για τη χώρα. Oμως, ο επικεφαλής του ευρωψηφοδελτίου της Ν.Δ. δεν μπορεί να παραβλέπει ότι η αφορμή για την πρόταση ο Αλέξης Τσίπρας

να πάρει το Νόμπελ Ειρήνης είναι η Συμφωνία των Πρεσπών, η οποία ξεπουλά τη Μακεδονία. Ούτε επίσης μπορεί να παραβλέπει κανείς ότι ο κ. Τσίπρας προτείνεται να μοιραστεί το Νόμπελ Ειρήνης με τον... Ζόραν Ζάεφ.

Σε κάθε περίπτωση, πάντως, η δήλωση του κ. Μεϊμαράκη έχει προκαλέσει σφοδρή ενόχληση εντός της Ν.Δ., και κυρίως η χρονική στιγμή στην οποία γίνεται, παρά το γεγονός ότι ο πρώην πρόεδρος της Ν.Δ. είχε επισημάνει ότι «η δημοσιοποίησή της εν μέσω της προεκλογικής περιόδου δημιουργεί την εντύπωση ότι γίνεται εκ του πονηρού». Η συνυποψήφιά του στο «γαλάζιο» ευρωψηφοδέλτιο Αννα Μισέλ Ασημακοπούλου αποστασιοποιήθηκε πλήρως από τη δήλωση Μεϊμαράκη ότι «η πρόταση υποψηφιότητας για το Νόμπελ Ειρήνης στον οποιονδήποτε Ελληνα πρωθυπουργό αναμφίβολα είναι τιμητική για τη χώρα».

Συγκεκριμένα, η κυρία Ασημακοπούλου τόνισε ότι «ο κ. Τσίπρας, κατά τη γνώμη μου, όχι Νόμπελ Ειρήνης δεν πρέπει να πάρει, πρέπει να πάει σπίτι του» και αναρωτήθηκε με νόημα: «Ποια τιμή για τη χώρα; Τι συζητάμε; Πρέπει να πάρει Νόμπελ ψεύδους και λαϊκισμού». Ενδεικτικό του κλίματος εντός της Ν.Δ. είναι και το σχόλιο από το «πουλέν» του Αδωνη Γεωργιάδη, Κωνσταντίνο Μπογδάνο, ο οποίος επιτέθηκε στον Βαγγέλη Μεϊμαράκη με το ερώτημα αν αντιπολιτεύεται τον κ. Τσίπρα ή τον κ. Μητσοτάκη.

Την ίδια ώρα, η κυβέρνηση επιχειρεί να αξιοποιήσει τη δήλωση Μεϊμαράκη, με τον κυβερνητικό εκπρόσωπο να προβαίνει σε ύμνους για τον πρώην πρόεδρο της Ν.Δ. «Ο συγκεκριμένος πολιτικός ανήκει σε ένα πολιτικό δυναμικό που δεν έχει υιοθετήσει τον ακραίο αντιπολιτευτικό παροξυσμό, τη ρητορική διχασμού και τον ακροδεξιό λόγο, στον οποίο έχει διολισθήσει ο κ. Μητσοτάκης» ανέφερε ο Δημήτρης Τζανακόπουλος.

Keywords
Τυχαία Θέματα