«Μπαλάκι» οι ευθύνες από την Αρχή Δεδομένων στον ΟΑΣΑ!

«Μπαλάκι» οι ευθύνες από την Αρχή Δεδομένων στον ΟΑΣΑ!30.11.2017Οικονομία

Ο φορέας απάντησε στο ρεπορτάζ της «δημοκρατίας» για το ηλεκτρονικό εισιτήριο, λέγοντας ότι φταίει ο ατελής φάκελος του oργανισμού για την ταλαιπωρία

Ρεπορτάζ
Φώτης Κόλλιας

Aπίστευτη ταλαιπωρία των πολιτών που ήθελαν να εκδώσουν προσωποποιημένη κάρτα του ηλεκτρονικού εισιτηρίου και περίμεναν επί ώρες στην ουρά οφείλεται σε παραλείψεις του φακέλου που είχε καταθέσει η διοίκηση του ΟΑΣΑ,

υποστηρίζει η Αρχή Προστασίας Δεδομένων Προσωπικού Χαρακτήρα.

Σε απάντηση ρεπορτάζ της «δημοκρατίας» για την πρόσφατη αλλαγή στάσης της Αρχής που επιτρέπει την αποστολή του ηλεκτρονικού εισιτηρίου με το συμβατικό ταχυδρομείο, ώστε να περιοριστεί η ταλαιπωρία, η διοίκησή της έστειλε επιστολή στην οποία αναφέρει, μεταξύ άλλων: «Οσον αφορά την αποστολή του ηλεκτρονικού εισιτηρίου με το συμβατικό ταχυδρομείο, η Αρχή έκρινε ότι αυτή είναι νόμιμη όταν, με νεότερο έγγραφο τής 7/11/2017 υποβλήθηκε από τον Οργανισμό Αστικών Συγκοινωνιών Αθηνών Α.Ε. το σχετικό αίτημα.

Σημειώνεται ότι αυτό δεν είχε περιληφθεί στην αρχική γνωστοποίηση επεξεργασίας προσωπικών δεδομένων, στην οποία, αντιθέτως, υπήρχε πρόβλεψη ότι τα ηλεκτρονικά εισιτήρια θα παραλαμβάνονταν από τα εκδοτήρια (βλ. γ παράγραφο, σελ. 3 Γνωμοδότησης υπ’ αρ. 1/2017 - διαθέσιμη στο www.dpa.gr , «Noμοθεσία», «Γνωμοδοτήσεις»)».

Η «δημοκρατία» έχει υπόψη της τις γνωμοδοτήσεις στις οποίες αναφέρεται η διοίκηση της Αρχής. Φανταζόμαστε πως η διοίκηση της Αρχής θα γνωρίζει, όμως, και τις συχνές δηλώσεις της πολιτικής ηγεσίας του υπουργείου Υποδομών, που αποδίδει στη δική της αρχική γνωμοδότηση την ταλαιπωρία στα γκισέ του ΟΑΣΑ. Χθες, για παράδειγμα, ο υπουργός Υποδομών Χρήστος Σπίρτζης δήλωσε σε συνέντευξη πως «αφού ταλαιπωρήθηκαν δεκάδες χιλιάδες κόσμου στο γκισέ, αν και είχαμε προβλέψει τη διαδικασία του φακέλου, τώρα η Αρχή Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων αναθεώρησε τη γνωμοδότησή της και το επέτρεψε».

«Ευχαριστίες»

Μάλιστα, ο κ. Σπίρτζης ευχαρίστησε «για τις πρωτοβουλίες που ανέλαβε για να επανεξετάσει τη γνωμοδότησή της η Αρχή τον πρόεδρο, τον πρώην πρόεδρο του ΣτΕ, τον κ. Μενουδάκο. Γιατί πρέπει να ακούγονται ποιοι άνθρωποι έχουν συμβάλει θετικά».

Η «δημοκρατία» μεταφέρει τις δηλώσεις των αρμοδίων και φυσικά την άποψη της διοίκηση της Αρχής για το θέμα, χωρίς περαιτέρω σχολιασμό. Πιθανώς, η Αρχή πρέπει να ζητήσει διευκρινίσεις από το υπουργείο Υποδομών, και όχι από την εφημερίδα μας.

Keywords
Τυχαία Θέματα