Αθέμιτος ανταγωνισμός με την επέλαση του Airbnb και απροστάτευτα ξενοδοχεία

Αθέμιτος ανταγωνισμός με την επέλαση του Airbnb και απροστάτευτα ξενοδοχεία12.02.2019Οικονομία

Τα βέλη τους για την ελλιπή αντιμετώπιση του φαινομένου των βραχυχρόνιων μισθώσεων από την Πολιτεία εξαπέλυσαν οι ξενοδόχοι, επισημαίνοντας ότι την ίδια στιγμή υπάρχει υπέρμετρη φορολογική επιβάρυνση των ξενοδοχείων

Κατά τη διάρκεια της γενικής συνέλευσης του Ξενοδοχειακού Επιμελητηρίου της Ελλάδος ο πρόεδρός του Αλέξανδρος Βασιλικός υπογράμμισε ότι δεν μπορεί ακόμη και σήμερα να είναι το ξενοδοχείο εκτεθειμένο και απροστάτευτο έναντι του αθέμιτου ανταγωνισμού

των βραχυχρόνιων μισθώσεων (τύπου Airbnb). Ενώπιον περισσότερων των 1.000 ξενοδόχων απ' όλη την Ελλάδα ο κ. Βασιλικός ζήτησε την κατάργηση του φόρου διαμονής, σε συνδυασμό με την απομείωση του συντελεστή ΦΠΑ, ούτως ώστε το ελληνικό ξενοδοχείο να καταστεί ανταγωνιστικό. «Ο τουρισμός είναι πια πολύ μεγάλος για να ρισκάρουμε απώλειες» σημείωσε σχετικά, παρουσιάζοντας και το πρώτο πρόγραμμα επιτάχυνσης startups του τουρισμού στην Ελλάδα.

Στη δική του τοποθέτηση ο πρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ξενοδόχων Γρηγόρης Τάσιος δήλωσε κουρασμένος να ακούει μόνο θριαμβολογίες για τις αφίξεις αλλά τίποτα για την ανεξέλεγκτη παραξενοδοχία των βραχυχρόνιων μισθώσεων, που αναδεικνύεται πλέον ως μείζον πρόβλημα, όχι των ξενοδόχων αλλά της ίδιας της κοινωνίας. «Για να μπορούμε να βάζουμε πλάτη πρέπει κάτι να υπάρχει στο ταμείο μας. Κι αυτό γίνεται, μέσα από τις δικές τους πράξεις και παραλείψεις, όλο και πιο δύσκολο στοίχημα για εμάς τους ξενοδόχους» συμπλήρωσε με νόημα.

Στο μεταξύ, αρχίζει σήμερα η υποβολή αιτήσεων των εποχικών ξενοδοχειακών επιχειρήσεων για συμμετοχή τους στο πρόγραμμα επιχορήγησης του ΟΑΕΔ. Το πρόγραμμα έχει ως στόχο τη διατήρηση των θέσεων εργασίας στις ξενοδοχειακές επιχειρήσεις που λειτουργούν εποχικά, κατά τη χειμερινή περίοδο, συγκεκριμένα από την 1η Νοεμβρίου 2018 έως την 28η Φεβρουαρίου 2019.

Β. Παπ.

Keywords
Τυχαία Θέματα