Αρνείται να ακούσει το ηχητικό σοκ ο Τραμπ

Αρνείται να ακούσει το ηχητικό σοκ ο Τραμπ20.11.2018Ειδήσεις

Με την εκτέλεση του Τζ. Κασόγκι

Μιλώντας την Κυριακή στο FoxNews, ο πρόεδρος Τραμπ δήλωσε πως δεν έχει καμία διάθεση να ακούσει το ηχητικό ντοκουμέντο της δολοφονίας του Σαουδάραβα δημοσιογράφου Τζαμάλ Κασόγκι, το οποίο παρέλαβε από την κυβέρνηση της Τουρκίας.

«Δεν θέλω να τις ακούσω, είναι ηχογραφήσεις μαρτυρίου, είναι φριχτές ηχογραφήσεις. Ενημερώθηκα πλήρως για το περιεχόμενο, δεν υπάρχει λόγος να τις ακούσω. Γνωρίζω απολύτως τι

συνέβη χωρίς να χρειαστεί να τις ακούσω» είπε ο Τραμπ, κατά τη διάρκεια της συνέντευξής του.

Παρά το γεγονός ότι οι αμερικανικές μυστικές υπηρεσίες λίγα 24ωρα νωρίτερα κατέληξαν στο συμπέρασμα ότι η δολοφονία Κασόγκι έγινε υπό τις διαταγές του πρίγκιπα διαδόχου Μοχάμεντ μπιν Σαλμάν, εντούτοις ο Τραμπ τόνισε ότι ο δεύτερος τη τάξει στη Σαουδική Αραβία έχει επανειλημμένα αρνηθεί κάθε εμπλοκή του.

Καμία απάντηση

Επιπλέον, ο Αμερικανός πρόεδρος αρνήθηκε να απαντήσει αν οι σχέσεις με το Ριάντ θα διαταραχθούν, στην περίπτωση που αποδειχθεί ότι ο πρίγκιπας Μοχάμεντ, με τον οποίο η οικογένεια Τραμπ διατηρεί άριστες σχέσεις, πράγματι συνδέεται με τη δολοφονία Κασόγκι.

Εξάλλου, στην Τουρκία ο υπουργός Αμυνας της χώρας Χουλουσί Ακάρ δήλωσε ότι οι δολοφόνοι του Τζαμάλ Κασόγκι πιθανότατα μετέφεραν τη διαμελισμένη σορό του μέσα σε βαλίτσα, εκτός Τουρκίας. «Μια πιθανότητα είναι να εγκατέλειψαν τη χώρα τρεις με τέσσερις ώρες μετά τη διάπραξη του εγκλήματος. Πιθανόν να μετέφεραν μέσα στις βαλίτσες τους το διαμελισμένο πτώμα του Κασόγκι χωρίς να συναντήσουν κάποιο πρόβλημα, λόγω της διπλωματικής ασυλίας τους» είπε ο Ακάρ, μιλώντας στο CNN Turk, από τον Καναδά, όπου βρισκόταν για να συμμετάσχει σε διεθνή διάσκεψη.

Keywords
Τυχαία Θέματα