Αποκαλυπτήρια μνημείου των 655 ηρώων στην Αλεξανδρούπολη

Ο αρχηγός ΓΕΕΘΑ Κ. Φλώρος τίμησε με την παρουσία του τους πεσόντες της ιστορικής 12ης Μηχανοκίνητης Μεραρχίας Πεζικού

Τα αποκαλυπτήρια του Μνημείου Πεσόντων της ΧΙΙ Μηχανοκίνητης Μεραρχίας Πεζικού στην Αλεξανδρούπολη έκανε ο αρχηγός ΓΕΕΘΑ, στρατηγός Κωνσταντίνος

Φλώρος, κατά τη διάρκεια της επίσημης επίσκεψής του στην περιοχή ευθύνης του συγκεκριμένου σχηματισμού. Στην τελετή αποκαλυπτηρίων του μνημείου αποδόθηκε ο προσήκων φόρος τιμής στους ήρωες της μεραρχίας που έπεσαν στα πεδία των μαχών υπερασπιζόμενοι την εθνική ανεξαρτησία και την εδαφική ακεραιότητα της πατρίδας μας. Ο αρχηγός ΓΕΕΘΑ προέβη στα αποκαλυπτήρια του μνημείου τονίζοντας ότι η ΧΙΙ Μ/Κ ΜΠ απέκτησε ένα μνημείο αντάξιο της Ιστορίας της και της προσφοράς της προς την πατρίδα.

Στις πλευρές του μνημείου αναγράφονται τα ονόματα των 655 νεκρών της μεραρχίας στα πεδία των αγώνων, στον Σαγγάριο, στο Αφιόν Καραχισάρ, στο Δορύλαιο, στην Κιουτάχεια, στα στενά Κλεισούρας και στον Αλιάκμονα.

Συγκεκριμένα, την Τρίτη που μας πέρασε ο Κ. Φλώρος επισκέφθηκε την 116 Πτέρυγα Μάχης στον Αραξο, την 25η Μοίρα Κατευθυνόμενων Βλημάτων (25 ΜΚ/Β) στη Χρυσούπολη, την ΧΧV Τεθωρακισμένη Ταξιαρχία στο Πετροχώρι Ξάνθης, το Στρατηγείο του Δ΄ Σώματος Στρατού (Δ΄ ΣΣ) στην Ξάνθη, το Στρατηγείο της ΧΧΙΙΙ Τεθωρακισμένης Ταξιαρχίας στην Αλεξανδρούπολη, το Στρατηγείο της 7ης Μηχανοκίνητης Ταξιαρχίας στον Προβατώνα Εβρου, το Στρατηγείο της XVI Μηχανοκίνητης Μεραρχίας Πεζικού στο Διδυμότειχο, καθώς και Μονάδες και Επιτηρητικά Φυλάκια στην παρέμβριο περιοχή. Κατά την επίσκεψή του ο αρχηγός ΓΕΕΘΑ αντάλλαξε ευχές με το προσωπικό και εξέφρασε τις ευχαριστίες του προς το προσωπικό των Ενόπλων Δυνάμεων για την εξαιρετική προσπάθεια και τις επιδόσεις αυτού έναντι της πολύμηνης τουρκικής προκλητικότητας. Τόνισε δε την επιτυχή αντιμετώπιση της υβριδικής απειλής αύξησης προσφυγικών ροών στον Εβρο από τον Φεβρουάριο μέχρι σήμερα και έδωσε εντολές για τη συνέχιση της προσπάθειας αυτής.

Επιπρόσθετα, αναφέρθηκε στις ενέργειες που έχουν αναληφθεί από το ΓΕΕΘΑ, υπό τις κατευθύνσεις του ΥΠΕΘΑ, για την υλοποίηση των εξαγγελιών της κυβέρνησης σχετικά με τον εξοπλισμό των Ενόπλων Δυνάμεων και την ενισχυσή τους με περαιτέρω προσωπικό.

Ακόμη όμως και τις ημέρες αυτές των θρησκευτικών εορτών η τουρκική προκλητικότητα συνεχίζεται, καθώς τέσσερα τουρκικά μαχητικά F-16 έκαναν υπερπτήσεις πάνω από τη νησίδα Ανθρωποφάγοι. Συγκεκριμένα, ήταν 10.10 το πρωί όταν τα τουρκικά F-16 έδωσαν το σήμα για μια «έντονη ημέρα» στους ουρανούς του Αιγαίου, ενώ ακολούθησαν περαιτέρω παραβιάσεις. Φυσικά, όλα τα τουρκικά αεροσκάφη αναγνωρίστηκαν και αναχαιτίστηκαν από ελληνικά, σύμφωνα με τους διεθνείς κανόνες.

Keywords
Τυχαία Θέματα