Από τις 28 Ιουνίου έως τις 2 Ιουλίου η ανακοίνωση των βαθμολογικών στοιχείων

Από τις 28 Ιουνίου έως τις 2 Ιουλίου η ανακοίνωση των βαθμολογικών στοιχείων21.06.2018Παιδεία

Μετά την ολοκλήρωση των εξετάσεων των βασικών μαθημάτων στις φετινές πανελλαδικές η αγωνία της μεγάλης πλειοψηφίας των υποψηφίων κορυφώνεται, εν αναμονή της δημοσιοποίησης των βαθμολογικών στοιχείων.

Πέρυσι οι βαθμολογίες είχαν αναρτηθεί στα λύκεια της χώρας στις 30 Ιουνίου,

ενώ τα στατιστικά στοιχεία είχαν δημοσιοποιηθεί λίγες ημέρες μετά. Φέτος εκτιμάται ότι περίπου μέσα στις ίδιες ημερομηνίες (28 Ιουνίου έως 2 Ιουλίου) θα ανακοινωθούν τα βαθμολογικά στοιχεία, καθώς οι εξετάσεις διενεργήθηκαν την ίδια χρονική περίοδο με το 2017. Στα βαθμολογικά κέντρα συνεχίζεται η επεξεργασία των γραπτών των υποψηφίων με τη βαθμολόγησή τους και την αποστολή των στοιχείων στις αρμόδιες υπηρεσίες Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης και από εκεί στις κατά τόπους σχολικές μονάδες.

Στο μεταξύ, αύριο ξεκινά η διαγωνιστική διαδικασία των ειδικών μαθημάτων (αγγλικά και άλλες ξένες γλώσσες, σχέδιο, μουσική). Η εξέταση σε αυτά αφορά μικρή μερίδα υποψηφίων, όσους θέλουν να συμπληρώσουν στο μηχανογραφικό δελτίο σχολές και τμήματα που είναι προαπαιτούμενο κάποιο ειδικό μάθημα, δηλαδή, Αρχιτεκτονικές, Ξένες Φιλολογίες, τμήματα Διεθνών και Ευρωπαϊκών Σπουδών, Δημοσιογραφίας, Μουσικής.

Το παζλ των βαθμολογικών στοιχείων θα έχει συμπληρωθεί οριστικά, όταν ανακοινωθούν και τα στατιστικά στοιχεία για τις βαθμολογίες στα ειδικά μαθήματα, περίπου στα μέσα Ιουλίου. Μέσα στον Ιούλιο θα πρέπει οι υποψήφιοι να συμπληρώσουν το μηχανογραφικό τους, ενώ οι βάσεις αναμένεται να ανακοινωθούν περί τα τέλη Αυγούστου. Πέρυσι οι βάσεις είχαν δημοσιοποιηθεί στις 24 Αυγούστου.

Keywords
Τυχαία Θέματα