Από γκάφα σε γκάφα η Πειραιώς! Διέγραψαν με... διαταγή αρχηγού τον Κωνσταντίνο Μίχαλο

Από γκάφα σε γκάφα η Πειραιώς! Διέγραψαν με... διαταγή αρχηγού τον Κωνσταντίνο Μίχαλο28.06.2018Πρόσωπα

Δεν δίστασαν να χαρακτηρίσουν τον πρόεδρο του ΕΒΕΑ «δούρειο ίππο»

Η Αννα Διαμαντοπούλου χωράει στη Ν.Δ., ο Κώστας Μίχαλος, όμως, όχι! Δύο μόλις ημέρες μετά τον διορισμό στενού συνεργάτη της πασοκικής, πρώην υπουργού της... φωτοτυπίας στη θέση του γενικού διευθυντή του Ινστιτούτου Δημοκρατίας

«Κ. Καραμανλής», ο Κυριάκος Μητσοτάκης αποφάσισε χθες να διαγράψει τον πρόεδρο της Κεντρικής Ενωσης Επιμελητηρίων και του ΕΒΕΑ λόγω της διαφοροποίησής του σε συγκεκριμένες θέσεις του κόμματος.

Μάλιστα, μέσω του γραμματέα της Π.Ε. Λευτέρη Αυγενάκη, η Ν.Δ. δεν δίστασε να χαρακτηρίσει τον κ. Μίχαλο «δούρειο ίππο» (φαίνεται πως αυτή είναι η... καραμέλα της ηγετικής ομάδας για όποιον δεν αποτελεί φερέφωνό της, κάτι που έχει υποστεί και η «δημοκρατία»), δείχνοντας εκτός τόπου και χρόνου και προκαλώντας εύλογα ερωτήματα.

Παράλληλα, αποδεικνύουν ότι είναι και ανιστόρητοι και ανεγκέφαλοι, καθώς ο Δούρειος Ιππος σηματοδότησε μια μεγάλη νίκη των Ελλήνων και ανέδειξε την ευφυΐα του Οδυσσέα.

Της απόφασης της διαγραφής προηγήθηκε πολύωρη σύσκεψη του πειθαρχικού συμβουλίου της Ν.Δ., που ενέκρινε και τυπικά την απόφαση της ηγεσίας του κόμματος, εξαιτίας -όπως ανακοινώθηκε- της μη τήρησης και του σεβασμού στις αρχές, τις αξίες και τις βασικές θέσεις της παράταξης.

Ο κ. Μίχαλος, μεταξύ άλλων, το προηγούμενο διάστημα είχε εμφανιστεί αισιόδοξος μετά τη Συμφωνία των Πρεσπών για τα Σκόπια, είχε ταχθεί κατά των πρόωρων εκλογών και είχε μιλήσει για «ιστορική συμφωνία» του πρόσφατου Eurogroup, που «βάζει τέλος στα Μνημόνια». Με δήλωσή του μετά την απόφαση ο Κωνσταντίνος Μίχαλος τόνισε: «Η κίνηση του προέδρου της Ν.Δ. να με διαγράψει αποτελεί προφανέστατα μια αψυχολόγητη απόφαση και καταδεικνύει ότι ο κ. Μητσοτάκης οδηγεί τη Ν.Δ. σε μια βαθιά εσωστρέφεια και δεν ανέχεται τις διαφορετικές απόψεις... Εχουν μπερδευτεί για το τι είναι ο επιμελητηριακός θεσμός και ποιους εκπροσωπεί... Με την αψυχολόγητη και αντιδημοκρατική απόφαση και διαδικασία της διαγραφής μου αυτός που θίγεται είναι ο ίδιος ο κ. Μητσοτάκης, που προφανώς θεωρεί ότι όποιος εκφράζει διαφορετικές απόψεις από αυτόν είναι και εχθρός του. Του συνιστώ, λοιπόν, ψυχραιμία».

Keywords
Τυχαία Θέματα