Ανοιξε η εφαρμογή της ΔΕΗ για το κοινωνικό τιμολόγιο!

Ανοιξε η εφαρμογή της ΔΕΗ για το κοινωνικό τιμολόγιο!11.08.2018Οικονομία

Ποια είναι η διαδικασία ένταξης σε αυτό! Αιτήσεις θα πρέπει να γίνουν με βάση την τωρινή δήλωση

Aνοιχτή για υποβολή αίτησης είναι η εφαρμογή της ΗΔΙΚΑ για το κοινωνικό τιμολόγιο ρεύματος (ΚΟΤ-Α και ΚΟΤ-Β) έπειτα από μέρες καθυστέρησης.

Η εφαρμογή έχει ενημερωθεί με τα τελευταία στοιχεία από την ΑΑΔΕ

και οι πολίτες καλούνται να υποβάλουν εκ νέου αίτηση με βάση τα εισοδηματικά και περιουσιακά κριτήρια του φορολογικού έτους 2017.

Υπενθυμίζεται ότι την υποχρέωση υποβολής νέας αίτησης έχουν και όσοι έχουν ενταχθεί στο ΚΟΤ κατά το παρελθόν, προκειμένου να αξιολογηθεί εκ νέου η υπαγωγή τους, με βάση τα στοιχεία του φορολογικού έτους 2017.

Οσοι δεν πληρούν πλέον τα κριτήρια ένταξης θα μπορούν να αξιοποιούν το ΚΟΤ μέχρι την 30ή Νοεμβρίου 2018, οπότε και θα έχει παρέλθει ένας μήνας (όπως προβλέπει ο νόμος) από τη λήξη της προθεσμίας για την υποβολή δηλώσεων φόρου εισοδήματος φυσικών προσώπων σε όλη τη χώρα (μετά και την παράταση μέχρι την 30ή Οκτωβρίου για τις πυρόπληκτες περιοχές).

Εάν και μέχρι 30/11/2018 δεν έχετε υποβάλει εκ νέου αίτηση, τότε αυτόματα απεντάσσεσθε από το ΚΟΤ (από 01/12/2018) ακόμη και αν πληροίτε τις προϋποθέσεις για κάποια κατηγορία.

Τα απαραίτητα βήματα είναι τα εξής:
Βήμα 1. Με την είσοδό σας στο σύστημα θα σας ζητηθεί να επιβεβαιώσετε τον ΑΜΚΑ σας και να συναινέσετε στην επεξεργασία των στοιχείων που απαιτούνται.
Βήμα 2. Μετά τη συναίνεσή σας εμφανίζεται φόρμα που αναφέρει κάποια προσωπικά στοιχεία σας. Επιλέξτε για ποιο ΚΟΤ θέλετε να κάνετε αίτηση.
Βήμα 3. Απαραίτητη είναι η συμπλήρωση αριθμού παροχής ηλεκτρικής ενέργειας.
Βήμα 4. Για αιτήσεις ΚΟΤ-Α απαιτείται να έχετε εγκεκριμένη αίτηση ΚΕΑ. Δεν ισχύει πλέον η απαίτηση επικαιροποιημένης αίτησης ΚΕΑ το τελευταίο δίμηνο. Αρκεί να υπάρχει ενεργή εγκεκριμένη αίτηση. Για ΚΟΤ-Α δεν απαιτείται η συγκατάθεση των φιλοξενούμενων ατόμων γιατί έχει δοθεί στο ΚΕΑ. Για αιτήσεις ΚΟΤ-Β, σε περίπτωση που το νοικοκυριό σας έχει και ενήλικα φιλοξενούμενα μέλη, για να δείτε αν πληροίτε τα κριτήρια απαιτείται η συγκατάθεση των φιλοξενούμενων ατόμων μέσω των κωδικών τους στο TAXISnet για την προσπέλαση των στοιχείων τους από την ΑΑΔΕ.

Keywords
Τυχαία Θέματα