Ανοιξαν οι ουρανοί στα Τέμπη, χιόνι ένα μέτρο στα Τρίκαλα

Ανοιξαν οι ουρανοί στα Τέμπη, χιόνι ένα μέτρο στα Τρίκαλα15.01.2018ΆρθραΡεπορτάζ

Αστατος και σήμερα ο καιρός με τοπικές βροχές

Σοβαρές καταστροφές και πολλά προβλήματα δημιούργησε σε πολλές περιοχές της χώρας η επέλαση της κακοκαιρίας το Σάββατο, ενώ σήμερα ο καιρός αναμένεται άστατος, με τοπικές βροχές και χιόνια στα βόρεια. Συγκεκριμένα, το Σάββατο το απόγευμα... άνοιξε η γη στον Αγιο Ιωάννη Πηλίου καταστρέφοντας

μεγάλο μέρος του παραλιακού δρόμου και καθιστώντας τη διέλευση πεζών και οχημάτων ιδιαίτερα επικίνδυνη. Στην περιοχή εκδηλώθηκαν δυνατές βροχές και ισχυροί άνεμοι. Τα κύματα στο σημείο έφταναν ακόμα και τα τρία μέτρα.

Τις πρώτες απογευματινές ώρες άρχισε σταδιακά να αποκολλάται από το σημείο μέρος του χώματος και της αντιστήριξης του οδοστρώματος, με αποτέλεσμα λίγη ώρα αργότερα να καταρρεύσει μπροστά στη μανία των κυμάτων. Ευτυχώς, δεν σημειώθηκε κάποιος τραυματισμός. Επίσης πλημμύρες προκλήθηκαν σε καλλιέργειες, κτηνοτροφικές μονάδες και αποθήκες σε περιοχές του Δήμου Τεμπών, από την υπερχείλιση του ρέματος Συκουριώτη και άλλων ρεμάτων.

Συγκεκριμένα, οι πλημμύρες σημειώθηκαν στο δημοτικό διαμέρισμα Καλοχωρίου, όπου στο σημείο βρέθηκαν συνεργεία της Περιφέρειας και του δήμου για την αντιμετώπιση των προβλημάτων. Ακόμη, εξαιτίας των ισχυρών βροχοπτώσεων, τα ρέματα στις περιοχές Κάτω Αιγάνη αλλά και στα παράλια του Δήμου Τεμπών κατέβασαν μεγάλες ποσότητες νερού προκαλώντας ζημιές σε αγροτικά κτήματα.

Εξάλλου, στο ένα μέτρο έφτασε το χιόνι σε σημεία του ορεινού όγκου, στα Τρίκαλα. Συγκεκριμένα, στην περιοχή πάνω από την Καστανιά και προς τα Τρία Πηγάδια το χιόνι έφτασε στο ένα μέτρο, ενώ στο Περτούλι τους 70-80 πόντους. Σύμφωνα με τις προβλέψεις των μετεωρολόγων, για σήμερα αναμένονται τοπικές βροχές στα βόρεια, νεφώσεις στο Ιόνιο και στα ηπειρωτικά και χιόνια στα ορεινά, καθώς και σε ημιορεινές περιοχές της Ηπείρου, της Μακεδονίας και της Θράκης. Πρόσκαιρα θα χιονίσει και σε περιοχές της βόρειας χώρας με χαμηλότερο υψόμετρο.

Keywords
Τυχαία Θέματα