«Ανάσα» για τις οφειλές των πληγέντων στη Σύμη

«Ανάσα» για τις οφειλές των πληγέντων στη Σύμη 20.11.2017Ρεπορτάζ

Μπορεί τα φώτα της δημοσιότητας να είναι στραμμένα στη θεομηνία που σάρωσε τη Δυτική Αττική, ωστόσο και στην ακριτική Σύμη τα έντονα καιρικά φαινόμενα των προηγούμενων ημερών προκάλεσαν εκτεταμένες ζημιές.

Με απόφαση των υπουργείων Ναυτιλίας και Οικονομικών δίνεται παράταση αλλά και αναστολή της καταβολής βεβαιωμένων οφειλών για την αντιμετώπιση των έκτακτων αναγκών που προέκυψαν από τα έντονα καιρικά φαινόμενα στον Δήμο Σύμης.

Αναλυτικότερα, παρατείνονται ως τις 13/5/2018 οι προθεσμίες

που έληξαν ή λήγουν από τις 13/11/2017 έως και τις 13/5/2018 για την καταβολή των βεβαιωμένων στις ΔΟΥ/ελεγκτικά κέντρα οφειλών των φυσικών και νομικών προσώπων με κύρια κατοικία ή έδρα στον Δήμο Σύμης.

Ως την ίδια ημερομηνία και για τις ίδιες οφειλές και πρόσωπα παρατείνονται οι προθεσμίες καταβολής των δόσεων ρυθμίσεων/διευκολύνσεων τμηματικής καταβολής βεβαιωμένων οφειλών.
Επίσης αναστέλλεται ως και τις 13/5/2018 η πληρωμή των βεβαιωμένων και ληξιπροθέσμων ως τις 13/11/2017 οφειλών φυσικών και νομικών προσώπων.

Το υπουργείο Εσωτερικών θα δώσει έκτακτη χρηματοδότηση 300.000 ευρώ στον Δήμο Σύμης, ενώ το υπουργείο Εργασίας θα εξετάσει αιτήσεις επικουρικής σύνταξης και εφάπαξ παροχής για τους πληγέντες ασφαλισμένους. Επίσης θα εκδοθεί απόφαση για το πάγωμα των ασφαλιστικών εισφορών για τις πληγείσες επιχειρήσεις, εργοδότες ή ασφαλισμένους που έχουν επαγγελματική εγκατάσταση ή δραστηριότητα στις περιοχές και υπέστησαν ζημιές. Τέλος, το υπουργείο Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής ενέκρινε την επιπλέον μεταφορά 2.000 κυβικών νερού στο νησί.

Keywords
Τυχαία Θέματα