Αγία Βαρβάρα: Ισόβια κάθειρξη στον παιδοκτόνο

Αγία Βαρβάρα: Ισόβια κάθειρξη στον παιδοκτόνο22.03.2018Ρεπορτάζ

Με το βλέμμα χαμηλωμένο ο 61χρονος συνταξιούχος αστυνομικός άκουσε τους δικαστές να τον καταδικάζουν σε ισόβια κάθειρξη για τη δολοφονία της 6χρονης κόρης του Στέλλας Εικοσπεντάκη τον περασμένο Απρίλιο.

Το δικαστήριο τον έκρινε ομόφωνα ένοχο χωρίς ελαφρυντικά, ενώ απέρριψε τον ισχυρισμό του ότι την ώρα του εγκλήματος είχε μειωμένο καταλογισμό, λόγω ψυχικής ασθένειας.

Στον κατηγορούμενο επιβλήθηκε, επιπλέον, ποινή φυλάκισης δύο ετών γιατί, αφού έπνιξε το κοριτσάκι

του, το τύλιξε σε πλαστικές σακούλες και πέταξε το πτώμα σε κάδο απορριμμάτων, στην Αγία Βαρβάρα.

Ο 61χρονος έκανε λόγο για ατύχημα. «Θόλωσα, δεν ήξερα τι έκανα» είπε. «Δεν καταλάβατε ότι το παιδί σάς αντιστεκόταν;» τον ρώτησε ο εισαγγελέας. «Οχι, δεν το κατάλαβα...». Ο εισαγγελέας τον κατακεραύνωσε ρωτώντας τον ευθέως: «Μας κοροϊδεύετε;» και λίγο αργότερα ζήτησε την ενοχή του: «Δεν υπάρχει περίπτωση να μην είχε καταλάβει ότι το παιδί του ψυχορραγούσε. Τρελός δεν είναι, συμφεροντολόγος είναι» είπε.

Νωρίτερα, η σύζυγος του κατηγορουμένου κλαίγοντας έδειξε τη φωτογραφία του παιδιού στους δικαστές ζητώντας την παραδειγματική τιμωρία του κατηγορουμένου. «Αυτό είναι το κοριτσάκι μου, δεν έπρεπε να πάει στα σκουπίδια. Τέλος, είναι κάτι αδιανόητο...» είπε η γυναίκα και στράφηκε στον σύζυγό της που καθόταν στο εδώλιο.

Μαρία Ζαχαροπούλου

Keywords
Τυχαία Θέματα