Αυξήσεις με άρωμα... εκλογών σε υπαλλήλους του υπ. Οικονομικών

Αυξήσεις με άρωμα... εκλογών σε υπαλλήλους του υπ. Οικονομικών21.09.2018Πρόσωπα

Σημαντικές αυξήσεις με... προεκλογικό άρωμα προβλέπει νομοσχέδιο του υπουργείου Οικονομικών για νέους υπαλλήλους του υπουργείου...

...των εποπτευόμενων από αυτό Νομικών Προσώπων Δημοσίου Δικαίου, της Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Εσόδων (ΑΑΔΕ), της Ελληνικής Στατιστικής Αρχής (ΕΛ.ΣΤΑΤ.) και του Νομικού Συμβουλίου του Κράτους (ΝΣΚ). Η συνολική ετήσια δαπάνη που προκαλούν οι αυξήσεις αυτές στον κρατικό Προϋπολογισμό ανέρχεται περίπου σε 9.800.000

ευρώ, σύμφωνα με την έκθεση του Γενικού Λογιστηρίου του Κράτους.

Ειδικότερα, το νομοσχέδιο με τίτλο «(Ι) Κεντρικά Αποθετήρια Τίτλων, (ΙΙ) Προσαρμογή της Ελληνικής Νομοθεσίας στις διατάξεις της Οδηγίας (Ε.Ε.) 2016/2258 και άλλες διατάξεις, (ΙΙΙ) Λοιπές διατάξεις του υπουργείου Οικονομικών» προβλέπει ότι από την 1η Σεπτεμβρίου 2018 θα χορηγείται η προσωπική διαφορά, που είχε προκύψει από την εφαρμογή των ενιαίων μισθολογίων των ετών 2011 και 2015, σε όλους τους υπαλλήλους αορίστου χρόνου του υπουργείου Οικονομικών, της ΑΑΔΕ, της ΕΛ.ΣΤΑΤ., του ΝΣΚ, του Ταμείου Παρακαταθηκών και Δανείων (ΤΠΔ) και της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς (Ε.Κ.), οι οποίοι διορίστηκαν ή μετατάχθηκαν μετά την 1η Νοεμβρίου 2011.

Εξομοίωση

Ετσι, αναμένεται να αυξηθούν σημαντικά οι μηνιαίες αποδοχές των εν λόγω υπαλλήλων, καθώς στη διαφορά αυτή περιλαμβάνονται τα «υπολείμματα» των μηνιαίων παροχών ΔΙΒΕΕΤ και ΔΕΤΕ, που λάμβαναν επί πολλά χρόνια οι παλιοί υπάλληλοι του υπουργείου Οικονομικών.
Το νομοσχέδιο ορίζει ότι η προσωπική διαφορά θα χορηγηθεί για την περίοδο από την 1η Σεπτεμβρίου 2018 και μετά, δηλαδή οι υπάλληλοι δεν θα λάβουν αναδρομικά.

Με άλλη διάταξη προβλέπεται επίσης η καταβολή αποζημίωσης (το ύψος της θα καθοριστεί με απόφαση του υπουργού Οικονομικών) στα μέλη των συλλογικών οργάνων που συγκροτήθηκαν με αποφάσεις των οικείων υπουργών το 2016 και το 2017 για την επισκόπηση δαπανών στα υπουργεία και στους εποπτευόμενους φορείς τους.

Μ. Ροζάκος

Keywords
Τυχαία Θέματα