Αυτοί που κάθισαν πρώτο τραπέζι στο πάρτι του Μαρινάκη

Αυτοί που κάθισαν πρώτο τραπέζι στο πάρτι του Μαρινάκη17.06.2018Παρασκήνιο

Η σύνθεση (έκπληξη) με Γιάννα - Θόδωρο Αγγελόπουλο, Ντόρα Μπακογιάννη - Ισίδωρο Κούβελο και τους αδελφούς Μυτιληναίους

Εχει περάσει ήδη μία εβδομάδα από την ολοκλήρωση της γιορτής της ναυτιλίας, αλλά ακόμα συζητιούνται όσα συνέβησαν στις

κοινωνικές εκδηλώσεις που οργανώθηκαν παράλληλα με την έκθεση.

Μεγάλη εντύπωση προκάλεσε η σύνθεση της παρέας του κεντρικού τραπεζιού-καναπέ στο πάρτι του εφοπλιστή Β. Μαρινάκη. Ενα πάρτι στο οποίο ο προσκαλών θέλησε να δώσει χαρακτήρα αντικυβερνητικό. Η, κατά τα άλλα, φαντασμαγορική εκδήλωση παρέπεμπε περισσότερο σε κάτι από έναρξη σεζόν μεγάλης πίστας. Α. Ρέμος, Ν. Θεοδωρίδου, Κ. Αργυρός και πολλοί άλλοι καλλιτέχνες έδωσαν το «παρών» διασκεδάζοντας τους καλεσμένους του εφοπλιστή και θυμίζοντας για ακόμη μία φορά ότι τα ποιοτικά και πνευματικά κριτήρια της ελληνικής ελίτ απέχουν πλέον έτη φωτός από όσα τη χαρακτήριζαν πριν από κάποιες δεκαετίες.

Δεν ενοχλήθηκε

Στο κεντρικό τραπέζι του κ. Β. Μαρινάκη συμμετείχαν, αψηφώντας τις κατηγορίες που του έχει αποδώσει η ελληνική Δικαιοσύνη, το ζεύγος Γιάννας και Θόδωρου Αγγελόπουλου, η πάντα γοητευτική Μαριάννα Λάτση, αλλά και οι Γιάννης και Βαγγέλης Μυτιληναίος.

Ο τελευταίος δεν έδειξε να ενοχλείται καθόλου από τις διά μικροφώνου αντικυβερνητικές διακηρύξεις του οικοδεσπότη, έστω και αν θεωρείται από τους προνομιακούς συνομιλητές της αριστερής (;) κυβέρνησης. Ισως η πρόσφατη δικαστική περιπέτειά του τον έφερε πιο κοντά με τον κ. Μαρινάκη. Μια δικαστική περιπέτεια η οποία μοιάζει να έχει αίσιο τέλος, αφού μετράει αντίστροφα ο χρόνος για την, όπως φαίνεται, θετική απόφαση του Ποινικού Τμήματος του Αρείου Πάγου, το οποίο καλείται να κρίνει αν πρέπει να ασκηθεί αναίρεση ή όχι κατά του βουλεύματος του Συμβουλίου Εφετών.

Οι αρμόδιοι δικαστές θα αποφανθούν, μέσα στον Ιούνιο, αν η υπόθεση πρέπει να κριθεί εκ νέου από το αρμόδιο δικαστικό συμβούλιο. Μεγαλύτερη σημασία αποκτά η παρουσία του επιτυχημένου επιχειρηματία, αν αναλογιστεί κάνεις ότι σχεδόν σύσσωμο το κυβερνητικό στρατόπεδο προσπάθησε ιδιαιτέρως για να μην πληγεί το γόητρο του παρ’ ολίγον προέδρου του ΣΕΒ.

Και βέβαια ιδιαίτερο ενδιαφέρον αποκτά και η παρουσία του ζεύγους Θ. Αγγελόπουλου, λίγες μέρες μετά τη συνάντησή του με τον κ. Κ. Μητσοτάκη και τη φημολογούμενη υπόσχεση έμπρακτης στήριξής του. Η κυρία Γιάννα φαίνεται ότι εγκαταλείπει την υποστήριξή της στον κ. Αλ. Τσίπρα, αφού προφανώς δεν νιώθει ικανοποιημένη από την «ανταπόκριση» που έτυχε η στήριξη που έδωσε στους νέους κυβερνήτες.

Τέλος, δεν θα μπορούσαν να λείπουν από τον τιμητικό καναπέ ο Ισίδωρος Κούβελος και η Ντόρα Μπακογιάννη, που άλλωστε είναι συνεταίροι σε πολλές -αν όχι σε όλες- τις δραστηριότητες του κ. Β. Μαρινάκη.

Keywords
Τυχαία Θέματα