«Αφησαν το κτίριο σε τραγική κατάσταση, οι ζημιές αγγίζουν τα 2.000.000 €»

«Αφησαν το κτίριο σε τραγική κατάσταση, οι ζημιές αγγίζουν τα 2.000.000 €»12.07.2019Ρεπορτάζ

Η ιδιοκτήτρια του «City Plaza» Αλίκη Παπαχελά μιλά στη «δημοκρατία» για την κατάληψη

Γκρεμισμένοι τοίχοι, σπασμένες γυψοσανίδες, ξηλωμένα πατώματα, κατεστραμμένα κλιματιστικά και σκισμένα στρώματα συνθέτουν το σκηνικό στο ξενοδοχείο «City Plaza» επί της οδού Αχαρνών δύο ημέρες μετά την απόφαση των καταληψιών να το εκκενώσουν. 

Οπως αναφέρει στη «δημοκρατία» η ιδιοκτήτρια του ξενοδοχείου Αλίκη Παπαχελά, το κτίριο βρίσκεται σε τραγική κατάσταση και οι ζημιές που έχει υποστεί αγγίζουν το ποσό

των 2.000.000 ευρώ.

«Δεν έχει μείνει σχεδόν τίποτα μέσα από φορητό και μη εξοπλισμό. Τα πήραν όλα και έφυγαν, φοβούμενοι προφανώς τη νέα ηγεσία του υπουργείου. Δεν μπορώ να εξηγήσω διαφορετικά την ξαφνική απόφασή τους να απομακρυνθούν» σημείωσε. Σύμφωνα με την ίδια, οι καταληψίες, που είχαν απαλλοτριώσει το κτίριο από τις 22 Απριλίου 2016, απολάμβαναν την υποστήριξη της απελθούσας κυβέρνησης του ΣΥΡΙΖΑ. «Οσες εκκλήσεις έκανα στην Αστυνομία επί ΣΥΡΙΖΑ έπεφταν στο κενό. Είτε έβρισκαν δικαιολογίες για να μην έρθουν είτε έλεγαν ότι δεν έχουν πολιτική εντολή από την ηγεσία του υπουργείου. Είναι ξεκάθαρο πως η προηγούμενη κυβέρνηση τους προστάτευε κι έκανε πλάτες στην ανομία εις βάρος μου» τονίζει.

Η κυρία Παπαχελά καταγγέλλει τη Δημόσια Επιχείρηση Ηλεκτρισμού λέγοντας πως οι καταληψίες καθ' όλη τη διάρκεια της παραμονής τους στο κτίριο τροφοδοτούνταν με ρεύμα παράνομα με τη συνδρομή της ΔΕΗ.

Μάλιστα χθες το πρωί ανέβασε στο προσωπικό της προφίλ στο facebook φωτογραφίες που δείχνουν ότι οι καταληψίες μέσα από μια πατέντα που εφηύραν πιθανότατα έκλεβαν ρεύμα και από το σύρμα του τρόλεϊ.

Η κυρία Παπαχελά σκοπεύει να κινηθεί νομικά κατά του Δημοσίου για απραξία και να προσπαθήσει να σώσει ό,τι απέμεινε από το ξενοδοχείο.

«Κατέστρεψαν το ξενοδοχείο, το οποίο ήταν η μοναδική πηγή εσόδων μου αλλά και τη ζωή μου. Με κανιβάλισαν τόσα χρόνια, έχασα την περιουσία μου, το πατρικό μου και μου κατάσχεσαν το σπίτι. Θα κάνω ό,τι μπορώ για να σώσω τουλάχιστον το κτίριο αυτό» καταλήγει.

Keywords
Τυχαία Θέματα