Local Film Festival για 2η χρονιά!

Local Film Festival για 2η χρονιά!22.02.2018Τέχνες

Με έξι νέες ταινίες μικρού μήκους επιστρέφουν σήμερα στη Θεσσαλονίκη οι κινηματογραφικές νύχτες

Από την
Ελένη Σκάρπου

Είναι σημαντικό οι ίδιες οι πόλεις να καλλιεργούν το έδαφος για να ανθούν οι τέχνες και να τις απολαμβάνουν όσοι τις αγαπούν. Υπό αυτό το αυθόρμητο και δημιουργικό πολιτιστικό καθεστώς λειτουργεί για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά το Local Short

Film Festival, με σκηνοθέτες από τη Θεσσαλονίκη και στόχο την ευχαρίστηση των σινεφίλ της πόλης.

Οι κινηματογραφικές νύχτες αρχίζουν από σήμερα, Πέμπτη 22 Φεβρουαρίου, στον πολυχώρο τού We. Εξι νέοι κινηματογραφιστές μάς παρουσιάζουν τις μικρού μήκους ταινίες τους και μας αφήνουν στο τέλος να τους... ανακρίνουμε και να μάθουμε τα μυστικά, τις εμπνεύσεις και τις συνθήκες που δημιουργούν μέσα από την 7η Τέχνη.

«Το φεστιβάλ το διοργανώνουμε για 2η χρονιά και για 8η φορά. Σχεδόν ανά δύο μήνες προβάλλουμε έξι ταινίες και το κοινό καλείται να ψηφίσει την ταινία που ξεχώρισε. Ακολουθούν συζήτηση με τους δημιουργούς, ψηφοφορία και στο τέλος προβάλλουμε και μια guest ταινία. Είναι μια όμορφη κινηματογραφική βραδιά, που σκοπό έχει να φέρει μπροστά τους δημιουργούς.

Εκείνοι είναι μπροστά, πίσω εμείς» αναφέρει η Μαρία Φαρδέλλα, υπεύθυνη της διοργάνωσης και είναι φανερά προσηλωμένη στο έργο της και στους συνεργάτες της, ώστε να προκύψει ένα όμορφο αποτέλεσμα.

Οι προβολές, τα διλήμματα και το μέλλον

Οι ταινίες που θα προβληθούν είναι το «Still Life» του Δημήτρη Καρά, το «Novum» των George Varanos και Mikel Sinanaj, το «Harmonica» της Πελαγίας Χατζηνικήτα, το «Στίγμα» του Δημήτρη Θεοχαρίδη, το «Δέκα μείον» του Αναστάση Μαυρογιάννη και το «9023» της Τάνιας Ναναυράκη και του Σωτήρη Πετρίδη. Guest movie αυτή τη φορά θα είναι το «Brot & Oliven / Ψωμί & Ελιές» των Alexander Jaschik και Ιορδάνη Ορφανίδη.

Τα ανθρώπινα διλήμματα που καθορίζουν τις ζωές μας, το μέλλον που ανοίγεται μπροστά μας και από τώρα μας φέρνει αντιμέτωπους με τα πλάσματα υψηλής νοημοσύνης, οι κοινωνικές συνθήκες και τα ερωτήματα που απορρέουν από αυτές, το παρελθόν και το παρόν που μπλέκονται ανάμεσα στο όνειρο και στην πραγματικότητα, οι αναμνήσεις, τα άγνωστα παιχνίδια και οι προκλήσεις της ζωής, τα ίσως απάνθρωπα χαρακτηριστικά μιας μελλοντικής κοινωνίας είναι μόνο μερικά από τα συστατικά αυτών των ταινιών, που έπλασαν με τη φαντασία και τα βιώματά τους οι δημιουργοί και τα οποία, για δύο ολόκληρες ώρες, θα παρακολουθήσουμε με ενδιαφέρον στο We. Το σίγουρο είναι ότι θα μας δοθεί η ευκαιρία να πάρουμε γεύση από τη φρέσκια ματιά τους. Με συμβολική είσοδο στα 2 ευρώ, αυτό το φεστιβάλ έρχεται για να μας μυήσει στο νέο σαλονικιώτικο σινεμά.

•INFO: Πέμπτη 22 Φεβρουαρίου. WE: 3ης Σεπτεμβρίου & Γρηγορίου Λαμπράκη. Οι πόρτες ανοίγουν στις 20.30.

Ωρα έναρξης προβολών: 21.00

Keywords
Τυχαία Θέματα