Τραγωδία στα Σκόπια: Τουλάχιστον 59 νεκροί και 155 τραυματίες από πυρκαγιά σε ντισκοτέκ
Τουλάχιστον 59 άνθρωποι σκοτώθηκαν και περισσότεροι από 150 τραυματίστηκαν από την πυρκαγιά που ξέσπασε τη νύχτα του Σαββάτου προς την Κυριακή σε μια ντισκοτέκ των Σκοπίων. Τέσσερα εντάλματα σύλληψης εκδόθηκαν στο πλαίσιο της έρευνας για τα αίτια της τραγωδίας.
Από τα 59 θύματα, έχουν αναγνωριστεί τα 35. Από αυτούς τους ανθρώπους, οι 31 ήταν κάτοικοι των πόλεων Κότσανι και Στιπ. Το μεσημέρι, νοσηλεύονταν συνολικά 155 τραυματίες, ανέφερε ο υπουργός Εσωτερικών Πάντσε Τόσκοφσκι στη συνέντευξη Τύπου που
Ο υπουργός είπε ότι εκδόθηκαν τέσσερα εντάλματα σύλληψης, αλλά χωρίς να διευκρινίσει σε βάρος ποιων υπόπτων.
Λίγο νωρίτερα, ο Στογιάντσε Ανγκέλοφ, ο διευθυντής του Κέντρου Κρίσεων, είπε ότι είναι σε εξέλιξη οι προετοιμασίες για τη μεταφορά εκείνων που φέρουν βαριά τραύματα σε νοσοκομεία «πολλών ευρωπαϊκών χωρών».
Τα θύματα είναι στην πλειονότητά τους νέοι που πήγαν να παρακολουθήσουν μια συναυλία του δημοφιλούς συγκροτήματος χιπ-χοπ DNK στην ντισκοτέκ Pulse του Κότσανι. Η πόλη αυτή απέχει περίπου 100 χιλιόμετρα από τα Σκόπια.
«Προσπάθησαν να δώσουν τις πρώτες βοήθειες στους ανθρώπους επί τόπου. Οι πυροσβέστες και τα ασθενοφόρα έφτασαν εγκαίρως, αλλά αυτό δεν αρκούσε», είπε μια νεαρή γυναίκα που παρακολουθούσε τη συναυλία, μιλώντας σε τοπικά μέσα ενημέρωσης έξω από ένα νοσοκομείο των Σκοπίων. «Περιμένω έναν φίλο εδώ, έχει εγκαύματα στο χέρι. Αρχικά, δεν καταλάβαμε ότι υπήρχε πυρκαγιά, μετά επικράτησε τεράστιος πανικός και ποδοπάτημα στην έξοδο του κλαμπ», πρόσθεσε.
Οι νεκροί που μεταφέρθηκαν στο νοσοκομείο του Κότσανι ήταν ηλικίας από 14 έως 25 ετών, είπε σε ένα τοπικό μέσο ενημέρωσης η διευθύντριά του, η Κριστίνα Σεραφιμόφσκα. Από τους τραυματίες, 70 μεταφέρθηκαν στο τοπικό νοσοκομείο με εγκαύματα και αναπνευστικά προβλήματα, λόγω εισπνοής μονοξειδίου του άνθρακα.
Ένα από τα μέλη του συγκροτήματος DNK, ο Βλαντίμιρ Μπλάζεφ, φέρει εγκαύματα στο πρόσωπο και νοσηλεύεται διασωληνωμένος, είπε η αδελφή του. Μεταξύ των θυμάτων είναι και ένας αστυνομικός της δίωξης ναρκωτικών που εργαζόταν κατά τη διάρκεια της συναυλίας.
«Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, η πυρκαγιά προκλήθηκε από σπίθες από τα πυροτεχνήματα που χρησιμοποιήθηκαν στη συναυλία», είπε το πρωί ο υπουργός Εσωτερικών. «Πιθανότατα, οι σπίθες έφτασαν στην οροφή, που ήταν φτιαγμένη από κάποιο εύφλεκτο υλικό και μετά, σε πολύ μικρό χρονικό διάστημα, η φωτιά εξαπλώθηκε σε όλη την ντισκοτέκ που γέμισε με πυκνό καπνό», πρόσθεσε ο υπουργός.
Σε βίντεο που αναρτήθηκαν σε ιστοτόπους κοινωνικής δικτύωσης και γυρίστηκαν πριν από την πυρκαγιά, διακρίνονται πάνω στη σκηνή πυροτεχνήματα εσωτερικού χώρου που χρησιμοποιούνται σε συναυλίες.
Η συναυλία των DNK ξεκίνησε τα μεσάνυχτα και η πυρκαγιά ξέσπασε γύρω στις 3 το πρωί. Σε άλλα βίντεο φαίνονται τεράστιες φλόγες που έχουν ζώσει ένα κτίριο και πυροσβεστικά οχήματα στην είσοδο της ντισκοτέκ.
Πολλές χώρες εξέφρασαν τα συλλυπητήριά τους και πρόσφεραν βοήθεια. Ο πρωθυπουργός της Βουλγαρίας Ρόσεν Ζελιάζκοφ χαρακτήρισε «τεράστια ανθρώπινη τραγωδία» την πυρκαγιά και πρότεινε να μεταφερθούν κάποιοι από τους τραυματίες σε νοσοκομεία στη Σόφια και τη Βάρνα. «Διέταξα να προετοιμαστούν πλήρως για την υποδοχή τους», ανέφερε στην ανάρτησή του στο Facebook.
Ο πρωθυπουργός της Αλβανίας Έντι Ράμα πρόσφερε επίσης «όποια βοήθεια είναι αναγκαία».
Η επικεφαλής της ευρωπαϊκής διπλωματίας Κάγια Κάλας εξέφρασε μέσω της πλατφόρμας Χ τη «βαθύτατη θλίψη» της για την τραγωδία. «Η ΕΕ συμμερίζεται το πένθος και την οδύνη του λαού της Βόρειας Μακεδονίας», πρόσθεσε.
Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ
Τραγωδία στα Σκόπια: Τουλάχιστον 59 νεκροί και 155 τραυματίες από πυρκαγιά σε ντισκοτέκ on BLUE SKY.
- Δημοφιλέστερες Ειδήσεις Κατηγορίας Ειδήσεις
- Στο νοσοκομείο η αιωνόβια Μαργαρίτα Παπανδρέου
- Καιρός: Ολική ανατροπή σε λίγες ώρες, τι ισχύει για Αθήνα – Το ακραίο παράδειγμα Κολυδά
- Βόρεια Μακεδονία: Επταήμερο εθνικό πένθος – Πώς το κλαμπ έγινε παγίδα θανάτου για 59 νέους, μεταφορά εγκαυματιών σε Ελλάδα κι άλλες χώρες
- Αιφνιδιαστική επίσκεψη Κυρανάκη στους σταθμάρχες του Σταθμού Λαρίσης
- Η θέα της Τζένιφερ Άνιστον από το γυάλινο μπαλκόνι του σπιτιού της στο Λος Άντζελες, αξίας 21 εκατομμυρίων δολαρίων
- Φινάλε με σερί νικών για τον επιβλητικό Παναθηναϊκό
- Μαργαρίτα Παπανδρέου: Ο γάμος με τον Ανδρέα, οι παράλληλες σχέσεις και η κόντρα με τη Δήμητρα Λιάνη
- Από την αφρικανική σκόνη στα χιόνια: «Βουτιά» 15 βαθμών στην Αττική - Ποια μέρα επανέρχεται ο χειμώνας
- Γροιλανδία: Ανησυχητική η φωτογραφία που δείχνει χάσκι να περπατάνε στο νερό – Σε χρόνο ρεκόρ λιώνουν οι πάγοι
- Διόνυσος: Υπόθεση ενδοοικογενειακής βίας οδήγησε σε καταδίκη και φυλάκιση 52χρονου
- Δημοφιλέστερες Ειδήσεις Blueskytv

- Τελευταία Νέα Blueskytv
- Τραγωδία στα Σκόπια: Τουλάχιστον 59 νεκροί και 155 τραυματίες από πυρκαγιά σε ντισκοτέκ
- Tα σχέδια της Τοyota με τη στρατηγική πολλαπλών διαδρομών
- Ο Αθ. Δρούγος στο BLUE SKY, “φωτίζει” το παρασκήνιο για το ουκρανικό
- Κ. Μητσοτάκης: Ψήφος εμπιστοσύνης η αναβάθμιση της Moody’s
- Δήμος Ελληνικού-Αργυρούπολης: Συνέδριο για τις προκλήσεις της κλιματικής αλλαγής παρουσία του Πρωθυπουργού
- Σφοδρές αμερικανικές αεροπορικές επιθέσεις κατά των Χούθι στην Υεμένη: Τουλάχιστον 30 νεκροί
- Aφρικανική σκόνη “πνίγει” ξανά την Αθήνα: Οδηγίες προστασίας από τον Διευθυντή του Ιατρικού Αθηνών
- Κ. Πιερρακάκης: 132 προτάσεις από μεγάλα ακαδημαϊκά ιδρύματα του εξωτερικού
- Το ολοκαίνουργιο σύστημα τετρακίνησης Q4 ολοκληρώνει την γκάμα της νέας Alfa Romeo Junior
- Ανέλαβαν οι νέοι υπουργοί τα καθήκοντά τους: Οι τελετές παράδοσης-παραλαβής
- Τελευταία Νέα Κατηγορίας Ειδήσεις
- ΗΠΑ: «Δεν υπάρχουν εγγυήσεις» ότι δεν θα υπάρξει ύφεση
- Μπαϊρού: Υπάρχει περιθώριο διαπραγμάτευσης με τις ΗΠΑ για τους δασμούς στα αλκοολούχα ποτά
- Το OPEN στον τόπο της ασύλληπτης τραγωδίας στη Β. Μακεδονία
- Χρυσός Αλέξανδρος στο «Συνύπαρξη, λέμε τώρα!» για την Παλαιστίνη - Όλοι οι νικητές
- Αντιπρόεδρος ΕΚΤ: Η «επιθετική πολιτική» του Τραμπ προκαλεί αβεβαιότητα περισσότερη από την πανδημία
- Σταύρος Νικολαΐδης: Με δάκρυα στα μάτια για την Καίτη Κωνσταντίνου – “Τι μου κάνετε ρε παιδιά;” (video)
- 27ο ΦΝΘ: Βραβεία και λατρεία σε «Συνύπαρξη, λέμε τώρα!» και «Κόρε.Ύδρο»
- Αιφνιδιαστική επίσκεψη Κυρανάκη στον Σταθμό Λαρίσης
- Παιχνίδια Εκδίκησης: Η Μαρίνα βγαίνει εκτός εαυτού - O Χρήστος προσπαθεί να την καθησυχάσει