Το πρώτο καινοτόμο Ευρωπαϊκό Κέντρο Νέων-stepsyouthcenters είναι γεγονός

Μέχρι το τέλος του 2018 αναμένεται να λειτουργήσει στο Οροπέδιο Λασιθίου το πρότυπο Κέντρο Νέων στο πλαίσιο υλοποίησης του καινοτόμου Ευρωπαϊκού προγράμματος Erasmus + για τη Νεολαία ΚΑ2 , «STEPS YouthCenters», με χρηματοδότηση-στήριξη της Ευρωπαϊκής Ένωσης και του Δήμου.

Τα Ευρωπαϊκά Κέντρα Νέων θα λειτουργήσουν σε όλη την Ευρώπη και σε επίπεδο Ελλάδας θα δημιουργηθούν τέσσερα συνολικά σε Οροπέδιο Λασιθίου, Κομοτηνή,

Σκύρο και Ελευσίνα, και θα φιλοξενούνται νέοι όπου θα ανταλλάσσουν καινοτόμες δράσεις-δεξιότητες για την ανάπτυξη παραγωγικών τομέων όπως για παράδειγμα στην Πληροφορική, Οικοτεχνία, τυποποίηση-εξαγωγή αγροτικών προϊόντων, τουρισμό, πολιτισμό κ.α.

Πρόκειται για ένα πιλοτικό πρόγραμμα και σύμφωνα με το Δήμαρχο Γιάννη Στεφανάκη, το Οροπέδιο Λασιθίου το επόμενο διάστημα στο πλαίσιο της εξωστρεφούς πολιτικής που ακολουθεί, θα φιλοξενήσει νέους από όλη την Ευρωπαϊκή Ένωση δημιουργώντας πολλαπλασιαστικά οφέλη για την προβολή του τόπου αλλά και της Κρήτης ευρύτερα.
Μάλιστα με μεγάλη επιτυχία ολοκληρώθηκε στη Σουηδία η συνάντηση Εταίρων που συμμετέχουν στο πρόγραμμα Erasmus + για τη Νεολαία ΚΑ2 «STEPS YouthCenters», όπου το Ινστιτούτο Έρευνας & Κατάρτισης Ευρωπαϊκών Θεμάτων είναι συντονιστής. Στη συνάντηση στο Γκέτεμποργκ, από το Οροπέδιο Λασιθίου συμμετείχαν ο Αντιδήμαρχος Γιώργος Στρατάκης, ο διευθυντής της Αναπτυξιακής του Δήμου Τρύφωνας Μεραμβελιωτάκης, και το στέλεχος του Δήμου Ελευθερία Μαρμακεθιανάκη,που είχαν την ευκαιρία να δουν από κοντά την λειτουργία των Κέντρων Νέων (stepsyouthcenters).

Εταίροι του παραπάνω προγράμματος είναι η Κύπρος, η Λετονία, και η ΜΚΟ ΤΝΒ Σουηδίας.

Διαβάστε, επίσης:ΟΗΕ: Χιλιάδες άνθρωποι έχουν επειγόντως ανάγκη ανθρωπιστικής βοήθειας στην Ινδονησία

Το πρώτο καινοτόμο Ευρωπαϊκό Κέντρο Νέων-stepsyouthcenters είναι γεγονός on BLUE SKY.

Keywords
Τυχαία Θέματα