Συνάντηση Μητσοτάκη-Ράμα: Συνέχεια στις διαπραγματεύσεις για την Οριοθέτηση ΑΟΖ

Οι διμερείς σχέσεις, καθώς και η ευρωπαϊκή πορεία των χωρών των Δυτικών Βαλκανίων, για την οποία ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης επανέλαβε τη σταθερή στήριξη της Ελλάδος, βρέθηκαν στο επίκεντρο της συνάντησης του Κυριάκου Μητσοτάκη με τον πρωθυπουργό της Αλβανίας, Έντι Ράμα, πριν από την έναρξη των εργασιών της Συνόδου του ΝΑΤΟ, στις Βρυξέλλες.

Μάλιστα, οι δύο Πρωθυπουργοί συμφώνησαν ότι, μετά και τις εκλογές

στην Αλβανία, οι δύο χώρες είναι έτοιμες να επιταχύνουν τις διαπραγματεύσεις για τη συνομολόγηση συνυποσχετικού για την παραπομπή της Οριοθέτησης των Θαλασσίων Ζωνών τους στο Διεθνές Δικαστήριο της Χάγης.

Κυβερνητικές πηγές ανέφεραν, δε, ότι ο κ. Ράμα ευχαρίστησε τον Πρωθυπουργό για τη δωρεάν διάθεση 20.000 εμβολίων, τα οποία παραδόθηκαν σήμερα στην Αλβανία.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης, από την πλευρά του, επανέλαβε το διαχρονικό και σταθερό ενδιαφέρον της χώρας μας για την Εθνική Ελληνική Μειονότητα καθώς και για την πρόοδο της Αλβανίας στους τομείς ανθρωπίνων δικαιωμάτων και κράτους Δικαίου, που εμπίπτουν στα προαπαιτούμενα που η ΕΕ έχει θέσει προς την Αλβανία

Τέλος, ο Πρωθυπουργός συνεχάρη τον κ. Ράμα για την εκλογή της Αλβανίας ως μη μονίμου μέλους του Συμβουλίου Ασφαλείας των Ηνωμένων Εθνών, τη διετία 2022-2023.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Συνάντηση Μητσοτάκη-Ράμα: Συνέχεια στις διαπραγματεύσεις για την Οριοθέτηση ΑΟΖ on BLUE SKY.

Keywords
Τυχαία Θέματα