Στην Αθήνα ο Πρόεδρος της Αιγύπτου: Συναντήσεις με Α. Σακελλαροπούλου και Κ. Μητσοτάκη

Επίσημη διήμερη επίσκεψη στην Ελλάδα πραγματοποιεί, έπειτα από πρόσκληση της Προέδρου της Δημοκρατίας, Αικατερίνης Σακελλαροπούλου, ο Πρόεδρος της Αιγύπτου, Aμπντέλ Φατάχ αλ Σίσι.

Σήμερα ο Πρόεδρος της Αιγύπτου θα καταθέσει στεφάνι στο Μνημείο του Άγνωστου Στρατιώτη και ακολούθως

θα μεταβεί στο Προεδρικό Μέγαρο, προκειμένου να συναντήσει την Πρόεδρο της Ελληνικής Δημοκρατίας.

Το μεσημέρι, στις 12:00, ο Έλληνας πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, θα υποδεχτεί τον κ. Αλ Σίσι στο Μέγαρο Μαξίμου και θα ακολουθήσει συνάντηση των δύο αντιπροσωπειών. Στις 13:20, οι δύο ηγέτες θα κάνουν δηλώσεις στον Τύπο. Στις 14:30, ο κ. Μητσοτάκης και ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας της Αιγύπτου, θα παρακαθίσουν σε γεύμα εργασίας.

Το βράδυ, στις 20:00, η Πρόεδρος της Δημοκρατίας θα παραθέσει επίσημο δείπνο προς τιμήν του Αιγύπτιου ομόλογου της, στο οποίο θα συμμετάσχει και ο πρωθυπουργός.

Το πρωί της Πέμπτης ο Αιγύπτιος Πρόεδρος θα συναντηθεί με τον Πρόεδρο της Βουλής των Ελλήνων, Κωνσταντίνο Τασούλα.

Τον Αιγύπτιο Πρόεδρο υποδέχθηκε το βράδυ της Τρίτης στο αεροδρόμιο Ελευθέριος Βενιζέλος ο υπουργός Εξωτερικών, Νίκος Δένδιας. «Υποδέχτηκα τον Αιγύπτιο Πρόεδρο Abdel Fattah el-Sisi. Μια επίσκεψη που σηματοδοτεί τους ισχυρούς δεσμούς και τη στενή συνεργασία μεταξύ Ελλάδας και Αιγύπτου» έγραψε αμέσως μετά την υποδοχή στον προσωπικό του λογαριασμό στο Twitter, ο Ν. Δένδιας.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Στην Αθήνα ο Πρόεδρος της Αιγύπτου: Συναντήσεις με Α. Σακελλαροπούλου και Κ. Μητσοτάκη on BLUE SKY.

Keywords
Τυχαία Θέματα