Σκίμπε: Θέλουμε την πρώτη θέση για να περάσουμε στην επόμενη φάση

Αισιόδοξος ότι η Εθνική ομάδα θα καταφέρει να σημειώσει τη δεύτερη νίκη σε τρεις αγώνες στη League C (2ος όμιλος) του Nations League, εμφανίστηκε ο Μίχαελ Σκίμπε.

Ο ομοσπονδιακός προπονητής εξέφρασε την εμπιστοσύνη του στους διεθνείς ενόψει του αυριανού αγώνα με την Ουγγαρία στο ΟΑΚΑ (12/10, 21:45), δηλώνοντας ότι το

παιχνίδι στη Groupama Arena της Βουδαπέστης, στις 11 Σεπτεμβρίου, υπήρξε εξόχως διδακτικό για την ελληνική ομάδα.

Ο Γερμανός τεχνικός αντιμετωπίζει προβλήματα με τραυματισμούς, όμως επισήμανε ότι «έχουμε πολλούς καλούς παίκτες κι ακόμη κι λείπουν 3-4 ποδοσφαιριστές, το ευτυχές είναι ότι ο εκλέκτορας μπορεί να επιλέγει από άλλες ομάδες. Θα προσπαθήσουμε να δείξουμε ότι είμαστε πιο δυνατοί και να δημιουργήσουμε τις ευκαιρίες για να σκοράρουμε. Έχουμε τους παίκτες και θα πρέπει να νικήσουμε».

Παρά τις απουσίες, ο Σκίμπε έχει ξεκάθαρη στο μυαλό του τη σύνθεση, όπως και την τακτική, αλλά δεν θέλησε να αποκαλύψει περισσότερα: «Σχεδόν έχω κατασταλάξει στους 11 ποδοσφαιριστές. Περιμένω να δω τον Λάζαρο (Χριστοδουλόπουλο), οι υπόλοιποι είναι σε πολύ καλή κατάσταση. Έχω αποφασίσει και για την τακτική αλλά δεν θα πω άλλα. Θέλουμε να δείξουμε ανταγωνιστικό πρόσωπο και να αποδείξουμε ότι μπορούμε να καταφέρουμε πολλά περισσότερα στον επιθετικό τομέα».

Ο αγώνας στην Ουγγαρία, όπου η ελληνική ομάδα ηττήθηκε (1-2) αφελώς, έδωσε στον Σκίμπε και τους διεθνείς ένα καλό μάθημα. Ποιο; «Η ομαδική αμυντική λειτουργία μας, ειδικά στο πρώτο ημίχρονο. Δώσαμε χώρο στους Ούγγρους να καταλάβουν ότι μπορούν να σημειώσουν τα γκολ, όμως αυτό θα πρέπει να το αποτρέψουμε αύριο. Το βασικό είναι ότι θα πρέπει να δείξουμε πολύ καλό πρόσωπο».

Ο ομοσπονδιακός προπονητής αναφέρθηκε στη σημασία που έχει για την αμυντική λειτουργία της Εθνικής η επιστροφή του Κάρλος Ζέκα. «Ο Ζέκα είναι πάλι μαζί μας. Είναι καλό ότι επιστρέφει, γιατί ασκεί πίεση και βοηθά το παιχνίδι μας. Στην Ουγγαρία δεν ασκήσαμε πίεση ψηλά. Το κάναμε στο δεύτερο ημίχρονο αλλά ήταν αργά γιατί ήδη είχαμε δεχθεί δύο γκολ και δεν μπορέσαμε να ανατρέψουμε την κατάσταση».

Το Nations League δεν είναι μόνο κίνητρο για την πρόκριση στα τελικά του Euro 2020 αλλά και για την άνοδο στην αμέσως μεγαλύτερη κατηγορία. «Φυσικά… Είναι κίνητρο για όλους τους παίκτες, την ομάδα, τους προπονητές. Είναι ενδιαφέρον να αγωνίζεσαι με αντίπαλους δύσκολους και άξιους. Θέλουμε την πρώτη θέση για να περάσουμε στην επόμενη φάση, να ανέβουμε κατηγορία και έχουμε την ευκαιρία να διεκδικήσουμε την πρόκριση στο Euro 2020», υπογράμμισε ο Σκίμπε.

Στο πλάι του Μίχαελ Σκίμπε κάθισε ο Κώστας Φορτούνης, εκπροσωπώντας τους συμπαίκτες του. Ο άσσος του Ολυμπιακού δήλωσε πως οι διεθνείς έχουν συνειδητοποιήσει τη σημασία της συνάντησης με τους Μαγυάρους.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Ο Ολυμπιακός κατέκτησε το Σούπερ Καπ

Ιστορικό ελληνικό χρυσό στους Ολυμπιακούς Αγώνες Νέων

Στο πλευρό των Ελλήνων αθλητών οι Ηλιάδης και Κορακάκη

Σκίμπε: Θέλουμε την πρώτη θέση για να περάσουμε στην επόμενη φάση on BLUE SKY.

Keywords
Τυχαία Θέματα