Σε «αναμμένα κάρβουνα» στον ΠΑΟΚ: Περιμένουν το «ΟΚ» του Σαββίδη

Όπως σε κάθε μεταγραφική περίοδο, έτσι και τώρα, με φόντο αυτή του προσεχούς Ιανουαρίου ένα από τα θέματα συζήτησης και διερεύνησης έχει να κάνει με τα χρήματα που θα δοθούν από τον Ιβάν Σαββίδη για να κινηθούν οι Λούμπος Μίχελ και Ράζβαν Λουτσέσκου, οι οποίοι και θα κληθούν να σηκώσουν το βάρος των επιλογών των προσθαφαιρέσεων. Όπως στην περίπτωση του fight club, έτσι και στη περίπτωση του μεταγραφικού μπάτζετ του ΠΑΟΚ,

ο πρώτος κανόνας είναι ένας. Δε μιλάς για το μεταγραφικό μπάτζετ.

Και ο κύριος λόγος είναι ένας. Ο Ιβάν Σαββίδης έχει αποδείξει πως αν πειστεί από μια πρόταση που φτάσει στα χέρια του, θα την υλοποιήσει. Και τα παραδείγματα είναι πολλά. Συνήθως αυτή η συζήτηση αφορά και αγχώνει τους ατζέντηδες, οι οποίοι από τα πρώτα πράγματα που ζητούν να μάθουν όταν ετοιμάζονται να προτείνουν ποδοσφαιριστές σε μια ομάδα, έχει να κάνει με τα χρήματα που είναι σε θέση να διαθέσει.

Και η απάντηση που συνήθως λαμβάνουν είναι αινιγματική… «Στείλτε εσείς τις προτάσεις σας, και αν υπάρχει κάποια που μας ενδιαφέρει, θα το μάθετε».

ΤΑ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΑ ΔΕΔΟΜΕΝΑ
Σε συνέντευξη που είχε παραχωρήσει ο Λούμπος Μίχελ πριν από ένα μήνα, είχε τονίσει: «Πιστεύω ότι μίνιμουμ τέσσερις-πέντε παίκτες πρέπει να αποχωρήσουν με πώληση ή δανεισμό, χωρίς αυτό να σημαίνει ότι όσοι φύγουν είναι κακοί ποδοσφαιριστές».

Το μπάτζετ των μεταγραφών του Ιανουαρίου θα καθοριστεί και από τα χρήματα που είτε θα μπουν στα ταμεία από πωλήσεις ποδοσφαιριστών, αλλά και από αυτά που θα εξοικονομηθούν από δανεισμούς ή λύσεις συνεργασιών. Το παράδειγμα του Ιανουαρίου του 2017 ήταν χαρακτηριστικό, με τον ΠΑΟΚ να αποκτά τους Αλεκσάνταρ Πρίγιοβιτς και Πέντρο Ενρίκε με τα χρήματα της πώλησης του Γκάρι Ροντρίγκες.

ΤΑ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΑ ΔΕΔΟΜΕΝΑ
Σύμφωνα με τα όσα προκύπτουν από το ρεπορτάζ, Λούμπος Μίχελ και Ράζβαν Λουτσέσκου κινούνται για την εύρεση ενός «ενδεκαδάτου» αριστερού μπακ, που θα μπορεί να «ανταγωνιστεί» σε αγωνιστική προσφορά τον Λέο Μάτος.

Έναν κεντρικό αμυντικό που θα μπορεί να δώσει όσα δεν έδωσε ο Κάρλος Σαμπράνο, ένα δεξί μπακ που θα είναι σε θέση να γεμίζει τα παπούτσια του Λέο Μάτος όταν χρειαστεί, έναν επιθετικό και έναν εσωτερικό μέσο. Τα αγωνιστικά και τα οικονομικά «χαρακτηριστικά» των οποίων θα εξαρτηθούν από τις περίπτωση Πρίγιοβιτς και Τσίμιροτ και υπό προϋποθέσεις έναν εξτρέμ.

ΟΙ ΔΑΝΕΙΚΟΙ
Όλο αυτό το διάστημα ο Πέντρο Ενρίκε έχει καταφέρει με το τρόπο με τον οποίο χειρίζεται τα Μέσα, να συντηρεί το όνομά του στην επιφάνεια. Ο ΠΑΟΚ είναι, τη δεδομένη στιγμή, γεμάτος στα άκρα με τους Μακ και Βιεϊρίνια στη πρώτη γραμμή, τον Λημνιό να διεκδικεί μερίδιο… ενδεκάδας και τον Τζάλμα να έχει γράψει αρκετές συμμετοχές.

Η Καραμπάγκ έχει βάλει πλώρη για έναν ακόμα εγχώριο τίτλο και τώρα που ολοκλήρωσε τη παρουσίας της στο Τσάμπιονς Λιγκ πως να σκεφτεί πως μπορεί να μικρύνει το μπάτζετ και να παραμείνει στη πρώτη θέση. Όλα αυτά, στη θεωρεία…

ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ
Από το εγχώριο πρωτάθλημα, κατά καιρούς έχουν καταγραφεί τα ονόματα των Κιβρακίδη (δεξί μπακ του Ατρομήτου) και Μελιόπουλου (αμυντικός μέσος της Ξάνθης). Για την περίπτωση του πρώτου ο ΠΑΟΚ τον έχει στα υπ’ όψιν για κάλυψη του Μάτος.

Για τον δεύτερο έχει χυθεί πολύ μελάνι, περισσότερο και από τα λεφτά που γράφτηκε ότι θα δώσει ο ΠΑΟΚ για να τον αποκτήσει, που ξεπερνούν αυτά που δόθηκαν για τον Λημνιό και είναι λίγο κάτω από αυτά που δόθηκαν για τον Πρίγιοβιτς (και που ‘στε ακόμα).

Πηγή: contra.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

BLUE SKY | Τα καλύτερα έρχονται.

Keywords
Τυχαία Θέματα